Luni, 20 Noiembrie 2017
ProArges

ProArges

Spaţiul public de la intersecţia dintre Calea Griviţei şi Calea Victoriei ar putea să poarte numele omului politic şi preşedintelul fondator al Partidului Naţional Liberal, Radu Câmpeanu. Miercuri, în Consiliul General al Municipiului București, va fi supus aprobării acest proiect de hotărâre prin care interesecția din apropierea Muzeului Colecţiilor de Artă ar urma să poarte numele fostului senator de Argeș.
Președintele fondator al Partidului Național Liberal, Radu Câmpeanu a murit miercuri, 19 octombrie 2016. Liberalul Radu Anton Câmpeanu s-a născut la 28 februarie 1922, în București. Provenea dintr-o familie de vechi proprietari în județul Dâmbovița. Tatăl, Dumitru Câmpeanu, a fost prefect liberal de Dâmbovița.

Fostul senator de Argeş Radu Câmpeanu are legături strânse cu Argeşul, judeţul în care s-a nascut soţia sa.

A fost liderul tineretului liberal şi un apropiat al Brătienilor şi luptător împotriva comuniştilor, fapt ce avea să îi aducă trei anide închisoare la secret la Craiova şi alţi şase în lagăr şi un exil în Franţa. A avut peste 70 de ani de activitate politică.
A absolvit Facultatea de Drept (specializat în drept constituțional) și Științe Economice din București (1945). Radu Câmpeanu a fost președintele Tineretului Universitar Național Liberal și conducătorul comitetului studențesc de organizare a ultimei mari manifestări anticomuniste de la 8 noiembrie 1945 — inițiată și condusă de studenți. În perioada 1947-1956 a fost deținut politic.

După eliberarea din detenție a lucrat în construcții la Întreprinderea Drumuri și Poduri — București. Prin demersurile familiei sale din Franța și Elveția, s-a exilat la Paris, unde a obținut azil politic, la 30 iulie 1973. Acolo a lucrat la două mari societăți de construcții.

A fost fondator și președinte, la Paris, al Asociației Foștilor Deținuți Politici din România (1978), vicepreședinte al Asociației Internaționale "Solidaritatea europeană" — formată din reprezentanți ai exilaților politici din țările comuniste din Europa. Este unul dintre fondatorii Consiliului Național Român (1978, Paris). A editat la Paris (1983-1990), una dintre cele mai importante publicații ale exilului românesc: "Buletinul Internațional pentru Românii din Exil" — BIRE. A fost fondator și animator al "Clubului de gândire liberală" — Paris (1986-1990).

A fost editorialist, timp de doi ani, la Radio Univers, Paris, în cadrul emisiunilor despre România; colaborator la posturile de radio "Europa Liberă" și "BBC".

Întors în țară, la 5 ianuarie 1990, a reînființat Partidul Național Liberal (PNL), a doua zi, și a fost ales secretar general al acestei formațiuni politice.
În perioada 31 martie 1990 — 28 februarie 1993 a fost președinte al PNL, iar între 9 februarie — 11 mai 1990, vicepreședinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Națională (CPUN).
Șef al Tineretului Liberal înainte de cel de-al doilea război mondial, a fost student în decursul războiului. După război, participă la manifestațiile anti-comuniste din 24-28 februarie 1945.

A fost arestat în 1948 și a petrecut mai mulți ani în închisorile comuniste.

După eliberarea sa ca deținut politic, emigrează în Franța împreună cu soția sa Monica Papadopol și cu fiul lor Barbu. La Paris, se arată foarte activ în rândurile exilaților, dar după sosirea lui Paul Goma, este suspectat ca informator al Securității.

În 1990 revine în țară unde participă la reîntemeierea PNL al cărui președinte va fi între 1990 și 1993, fiind ales senator în legislatura 1990-1992 în municipiul București. A fost candidatul PNL la funcția de președinte al României la alegerile din 1990, când a obținut 10,64 % din voturi și s-a plasat pe locul 2.

Începând de vineri, Argeșul are doi oameni care ocupă funcții importante la nivelul conducerii centrale a PSD. Până la Comitetul Executiv de la Băile Herculane, Argeșul nu îl avea decât pe Mircea Drăghici la vârful PSD, deputatul de Argeș fiind de mai mulți ani trezorierul PSD. Acesta l-a susținut pe Gheorghe Marin, pentru funcția de secretar general al departamentelor de specialitate ale PSD din cadrul Consiliului Național. Senatorul de Argeș, fost secretar de stat, a fost acceptat și a fost nominalizat pentru această funcție de către președintele Consiliului Național Mihai Fifor, iar conducerea din cadrul Comitetului Executiv a fost de acord cu această nominalizare, inclusiv prin voturile celor doi reprezentanți ai județului nostru acolo, Mircea Drăghici și Șerban Valeca.
Gheorghe Marin ocupă acum practic aceeași poziție pe care a avut-o și Constantin Nicolescu, de coordonator al departamentelor de specialitate ale Consiliului Național. Aceste departamente au rolul de a crea politici, strategii și chiar specialiști pe anumite departamente de dezvoltare, precum educație, sănătătate, transporturi, dezvoltare administrativă și multe altele.
Problema pentru Gheorghe Marin este că, împreună cu Mihai Fifor, trebuie să reinventeze aceste departamente pentru că în ultimii ani acestea nu au mai funcționat. Și nu ar fi exclus ca la conducerea unora dintre aceste departamente să regăsim și alți argeșeni.

Miercuri, 15 Noiembrie 2017 21:22

Artiști recunoscuți au vernisat la Mioveni

Artiști de anvergură au vernisat astăzi la Casa de Cultură a Sindicatelor din Mioveni expoziția Rapsodii de toamnă în negru și culoare. Iubitorii de pictură din oraș au avut ocazia de a-i cunoaște pe cei doi artiști care au lucrări vândute în țări de pe mai toate continentele. 

Graficianul Emilian Sicoi este membru al Asociației Artiștilor Plastici București- 1990, membru al Grupului „Independent Arte 26-Petre Comărnescu, București- 1998, membru al Asociației „D’Arte Da Vinci”- 2005. Are lucrări aflate în colecții particulare din țară și SUA, Africa de Sud, Germania, Franța, Serbia, Canada, Gibraltar, Olanda, Turcia, Bruxelles, Danemarca, Spania.

Pictorul Marin Dobre este, la rândul său, membru al Asociației Artiștilor Plastici București -1983 cu lucrări aflate în colecții particulare din SUA, Germania, Italia, Franta, Israel, Japonia.
Cei care doresc să viziteze această expoziție o pot face zilnic , între orele 10-16

Sursa video: Argeș-stiri.ro

Veste uriașă dată de Simona Brătulescu! Vicepreședintele CJ Argeș a anunțat la Absolut tv că se vor relua lucrările la pârtia de schi de la Molivișu, iar iarna viitoare va fi dată în folosință.
Până la sfârșitul anului, stațiunea Molivișu este gata! Așa anunța în 2015 fostul președinte al CJ Argeș Florin Tecău. Între timp, proiectul s-a blocat, finanțarea europeană a picat, iar CJ Argeș a fost nevoit să returneze banii utilizați. Colac peste pupăză, CJ Argeș a sesizat parchetul pentru o serie de nereguli, iar totul a fost blocat. Între timp, se pare că au fost găsite soluții evita terenurile cu probleme penale și pentru ca lucrările la domeniul schiabil din nordul județului să fie reluate, mai ales că sistemul de telecabine este deja adus. În martie, președintele CJ Argeș Dan Manu estima că pentru finalizarea investiției, desigur, la o amploare diminuată comparativ cu proiectul inițial, ar fi nevoie de 2 milioane de euro.
Ca atare, vicepreședintele CJ Argeș Simona Brătulescu a anunțat că iarna viitoare pârtia de schi va fi gata.

Găsit în stare de incompatibilitate de către inspectorii ANI, deputatul Cătălin Rădulescu a câştigat definitiv bătălia cu această instituție. Sentința dată ieri de Înalta Curte de Casație și Justiție este definitivă. În timpul nopții însă, mașina i-a fost furtă din centrul Bucurteștiului.

Raportul incompatibilităţii a venit la puţin timp după ce Cătălin Rădulescu a fost trimis în judecată de către procurorii de la DNA – Structura Centrală pe motiv că ar fi încercat să-i dea mită unuia dintre angajaţii unei importante firme. După patru ani de procese, deputatul PSD și-a găsit dreptatea în instanță. În plus, așa cum a declarat și la Absolut tv, Cătălin Rădulescu își continuă lupta pentru a-și spăla imaginea și în privința procesului care a urmat dosarului DNA, cu o revizuire și o plângere la CEDO. Chiar în ziua în care a aflat că a câștigat procesul cu ANI, deputatului argeșean i-a fost furată mașina din curte. Nu este prima dată când Rădulescu a avut probleme cu autoturismele pe care le deținea, acestea fiind șifonate în urma unor atacuri. De data aceasta, deputatul crede că evenimentul este legat de unele proiecte de modificări ale legilor justiției pe care le-a inițiat. Rădulescu a făcut plângere la poliție pentru a-i fi găsită mașina. După 4 ani de procese, am reușit să dovedesc că am avut eu dreptate în fața ANI. Și voi dovedi și cu procesul de la DNA că a fost un dosar politic. Azi diimineața, când m-am trezit, mașina lipsea din fața blocului unde stau la București, lângă Parlament, lângă sediul SRI. Așa ceva nu mi s-a mai întâmplat niciodată, nu am mai auzit niciodată! Poliția a venit imediat, au început cercetări, vor să vadă imaginile capturate pe camerele video din oraș să vadă ce s-a întâmplat cu mașina, pe unde au fugit cu ea! Ieri am depus mai multe amendamente de modificare a legilor justiției. Nu mai pot să cred în coincidențe. Mi-au furat mașina cu tot cu acte, cu tot ce era în ea, înclusiv documentele despre aceste legi. Am vorbit cu importatorul, mi-a spus că acest model de mașină este imposibil de furat, pentru că are sisteme foarte avansate antifurt. Practic, un hoț rămâne blocat în mașină. Este primul caz de mașină de acest model care a putut fi furată! Am ajuns la concluzia că a fost cineva specializat. Că ar fi foarte posibil ca cineva să fi luat mașina pentru a monta cine știe ce pe ea. Sunt situații când cineva poate comanda ca mașina, deși tu virezi stânga, să vireze de fapt la dreapta. La anumite viteze, acest lucru este fatal! Și nu pot să cred că nu are legătură cu lupta mea pentru a arăta că dosarul care mi-a fost făcut a fost unul ordonat, la comandă și cu modificările pe care le-am propus la legile justiției! -  a reacționat Cătălin Rădulescu.

Miercuri, 15 Noiembrie 2017 11:16

Cornel Penescu este liber!

Fostul patron al imperiului PIC, acum unul dintre cei mai mari datorinici la stat din țară (în top 500) și fost patron al FC Argeș va fi eliberat astăzi. Judecătoria Piteşti a aprobat propunerea de liberare condiţionată a deţinutului Penesc, după ce Comisia de liberare condiţionată din penitenciar a avizat la rândul ei eliberarea omului de afaceri. Peste câteva ore, Penescu va fi eliberat. Vă reamintim că printe cei care au sărit în sprijinul lui Penescu în instanță s-a numărat chiar Asociația Oamenilor de Afaceri din Argeș (structură pe care acesta a condus-o împreună cu fratele său în perioada de glori) dar și televiziunea Argeș TV, care i-a oferit loc de muncă. Argeș TV este deținută de Cornel Penescu.

Fostul finanţator al FC Argeş, omul de afaceri Cornel Penescu, condamnat în martie 2015 la cinci ani de detenţie în urma contopirii pedepselor din şapte dosare penale, a primit, în vara anului trecut,  o pedeapsă de opt ani de închisoare, după ce Curtea de Apel Ploieşti a aplicat, printr-o decizie definitivă,  un spor de pedeapsă de trei ani.
 
Printre  dosarele în care Penescu a primit condamnări se numără ”Mită pentru arbitri”, scandal în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu a fost condamnat pentru fraude cu fonduri europene, dar şi dosarul în care fostul primar al municipiului Craiova Antonie Solomon a fost condamnat pentru fapte de corupţie. 
Între timp, Cornel Penescu s-a ales cu un nou dosar penal, în care este implicat alături de fratele său, Ilie Penescu (cei doi dețineau PIC), dar şi cu foști directori  ai acompaniei. Aceștia au fost trimişi în judecată în luna august într-un dosar în care sunt acuzaţi de delapidare. 

Fostul atacant al Stelei, Laurențiu, este noul antrenor al CS Mioveni pentru un an și jumătate. Acesta a venit liber de contract, după ce în vară s-a despărţit de UTA Arad, El nu va avea însă viață ușoară la Mioveni, pentru că are ca obiectiv impus pentru sezonul următor promovarea. Fostul stelist l-a adus în staff-ul tehnic și pe preparatorul fizic spaniol Felipe Franco. De altfel, Laurențiu Roșu s-a remarcat prin prestațiile sale în campionatul spaniol după plecarea de la Steaua în perioada în care era jucător.

 

 

CJ Argeș a primit, printr-un contract de comodat, drept de administrare pentru Vila Florica. După ce luni ministerul Culturii a cumpărat, prin exercitarea dreptului de preemțiune, domeniul Brătienilor contra sumei de 1,8 milioane de euro, marți seară, președintele CJ Argeș Dan Manu și ministrul Culturii au semnat un act de comodat prin care Vila Florica este dată în administrarea CJ Argeș până la emiterea unei Hotărîri de Guvern prin care să se statueze darea în administrare printr-un act al Executivului.  
Asta, după ce legea prin care ministerul culturii era obligat să cumpere și apoi să dea în administrare Vila Florica către CJ Argeș a fost atacată la CCR de Klaus Iohannis deși a fost votată de toate partidele în Parlament.

Dan Manu consideră că nu ar exista niciun impediment pentru ca această hotărâre de guvern să fie dată, deși există unele informații conform cărora ar exista o decizie a CCR prin care se restricționează posibilitatea guvernului de a ceda dreptul de administrare către o unitate administrativă care nu îi este în subordine pentru a putea controla ceea ce se întâmplă cu bunul transferat.

Până una alta, președintele CJ Argeș a anunțat că va urma și concursul pentru stabilirea postului de director al Centrului de Cultură Brătianu, centru al CJ Argeș care funcționează în cadrul Vilei Florica și că se va discuta proiecția bugetară pentru anul viitor, în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri. De altfel, Manu a subliniat că Vila Florica, împreună cu Muzeul Golești și Muzeul Județean vor avea activități dedicate acestei sărbători. În plus, conform documentului semnat marți între ministrul culturii și președintele Dan Manu, CJ Argeș poate investi în reparații începând cu 1 ianuarie 2018, având în vedere că în ultimii ani au au fost decât investiții de întreținere, dată fiind situația incertă a proprietății imobilului, CJ Argeș neștiind dacă va activa în continuare în imobil prin Centrul de Cultură Florica.

Consiliul Județean Argeș a finalizat licitația pentru programul lapte corn, în timp ce pentru fructe și legume se va continua. Contractul cadru este multianual. Problema este că între timp, programul a fost modificat prin unificarea celor trei game de produse, iar licitația s-a desfășurat pe vechea procedură. CJ Argeș așteaptă clarificări și normele de reglementare, pentru că decontarea serviciilor se face prin APIA.

CJ Argeș a semnat contractul cadru pentru furnizorii de produse lactate și de panificație, pentru perioada 2017-2021. Urmează ca în perioada următoare să fie finalizate și contractele pe loturi, pentru fiecare an în parte. Conform anunțului de pe SEAP, valoarea contractului multianual se ridică la peste 46 de milioane de lei fără TVA.
Conform datelor din anunțul de licitație, limita valorii zilnice pentru fiecare produs de panificație este de 0,36 lei fără TVA, în timp ce limita valorii zilnice pentru produsele lactate este de 0,76 lei fără TVA. Produsele de panificație pot consta în cornuri, batoane, biscuiți uscați sau covrigi simpli, în timp ce produsele lactate pot fi lapte, lapte pasteurizat sau ultrapasteurizat, iaurt simplu, lapte bătut, sana sau chefir.

În septembrie a apărut o hotărâre care abrogă legislația și cele două programe se transformă într-un singur care include și partea de fructe. Am încheiat acordurile cadru, dar am acerut lămuriri de la APIA și Ministerul Agriculturii. Avem 5 zile de distribuție la panificație, 3 la lapte și 2 la fructe. Valorile s-au modificat, ceea ce influențează bugetul. Nu au apărut nici normele metodologice. Așteptăm ordinul cu metodologie să vedem când vom face această furnizare - Roxana Stoenescu, director serviciu CJ Argeș

30 de județe au programul blocat, doar 12 au început distribuția pe legislația anterioara. Am putea face și noi furnizarea, dar nu știm cum se vor face decontările, care vin prin APIA - Simona Brătulescu, vicepreședine CJ Argeș.

 

Marți fostul polițist Andrei Gottwald a fost condus pe ultimul drum de familie și apropiați. A fost făcută autopsia iar medicii legişti au stabilit că decesul a survenit în urma unui infarct. La înmormântare au fost prezenți și colegi de ai săi din poliție.

La pranz, cortegiul funerar a plecat de la biserica Mavrodolu. Sute de persoane au fost alături de familia îndurerată care l-a condus pe ultimul drum. La slujba de înmormântare a fost prezent și comandantul Inspectoratului Județean de Poliție, Bogdan Berechet. La funeralii au asistat zeci de colegi de ai săi din Poliție.

Cortegiul s-a deplasat și la Inspectoratul Județean de Poliție unde au stat preț de câteva minute dar și la locul unde acesta a decedat. Andrei a fost înmormântat la Cimitirul „Sfântul Gheorghe” cu onoruri militare. Luni a fost făcută autopsia şi medicii legişti au stabilit că decesul a survenit în urma unui infarct.

Este al doilea caz din acest an când un om al legii este răpus de infarct. În luna iulie, comisarul-şef Alin Ionuţ Ciobanu, de la Serviciul Investigaţii Criminale Argeş, a trecut la cele veşnice la doar 42 de ani fără să fi fost vreodată bolnav ori să fi dat semne că ar suferi de afecţiuni cardiace. Nici Andrei Gottwald, care o perioadă a lucrat la BCCO Piteşti dar se transferase la Serviciul Imigrări, nu părea să aibă probleme de sănătate, iar vestea morţii i-a luat prin suprindere pe colegi şi pe toţi cei care-l cunoşteau. 

 

 

Pagina 1 din 469