Vineri, 15 Decembrie 2017
Aproape distrus de fostul ministru al Agriculturii, Lactate Brădet a fost vedeta târgului Agro Pitești 2017  (foto/video)

Aproape distrus de fostul ministru al Agriculturii, Lactate Brădet a fost vedeta târgului Agro Pitești 2017 (foto/video)

Ambasadorii Cehiei și Bosniei și Herțegovina, ministrul cercetării Șerban Valeca, secretarul de stat în ministerul Agriculturii Sorin Roşu-Mareş, președintele CJ Argeș Dan Manu, președintele Camerei de comerț și industrie Mihai Daraban, au fost prezenți, alături de oameni de afaceri, fermieri și producători tradiționali, la deschiderea celei de a doua ediții a Târgului Agro de la Pitești din parcarea Carrefour.

Vedeta târgului a fosr Lactate Brădet cel care, în urmă cu fix un an, era aproape de faliment după ce ministrul de atunci al Agriculturii a acuzat fabrica de fptul că ar avea o legătură cu îmbolnăvirea bebelușilor din Argeș.

Sigur, acuzele s-au dovedit a fi total nefondate, dar nimeni din guvernul Cioloș nu și-a cerut scuze, nici nu a existat vreun ajutor ulterior, măcar sub formă de despăgubire morală pentru producătorul argeșean. În alte state, cu siguranță ar fi obținut despăgubiri uriașe. Ei bine, acum, Lactate Brădet a fost vizitat de toate oficialitățile. Atunci au fost unii oameni care ne-au apărat, chiar dacă unii au plătit cu funcțiile. Noi nu am avut nicio vină dar am suferit enorm. Am făcut eforturi să menținem angajațiii, deși am avut o pwrioadă producția sistată. Am reușit să ne redresăm din punct de veder al imaginii datorită presei care a prezentat obiectiv situația și în mod special datorită consumatorilor argeșeni, consumatorilor români care au produs un val de simpatie și solidaritate. Noi nu facem decât să încercăm să le oferim tuturor clienților produse tradiționale la o calitate cât mai ridicată, sigure și, desigur naturale, a declarat, pentru Proarges.ro, Marius Badea, patronul Brădet.


AGRO Pitești 2017 vine în sprijinul fermierilor cu informații din sfera echipamentelor și utilajelor agricole, al finanțării proiectelor legate de agricultură, precum și al asigurărilor. Dacă la prima ediție au participat 50 de expozanți, în acest an au confirmat participarea și vor expune în cadrul AGRO Pitești nume recunoscute din rândul comercianților de echipamente și utilaje agricole pentru cultură mare, utilaje și echipamente pentru pomicultură – legumicultură, echipamente conexe, bănci, asigurări, precum și alte instituții în domeniu.
De remarcat că în privința utilajelor, producătorii străini au avut o prezență mult mai puternică decât cei români. În schimb, producătorii din zona produselor tradiționale, mai ales cei domeniul alimentar, au fost români, toți din Argeș.
Trebuie spus că și Primăria Mioveni și Consiliul Județean Argeș au avut propriile standuri.
În fiecare zi a Târgului se vor desfășura, pe o scenă special amenajată, spectacole de muzică populară. De asemenea, vor fi organizate tombole în fiecare zi, iar premiile vor fi unele consistente. Totodată, la acest Târg sunt aşteptaţi cei interesaţi de produsele tradiţionale, dar şi de utilajele pentru mica gospodărie.


Media

Read 3826 times