Sâmbătă, 16 Decembrie 2017
Exclusiv! Ce invenție a câștigat prima ediție a Salonului de Inventică de la Pitești (video)

Exclusiv! Ce invenție a câștigat prima ediție a Salonului de Inventică de la Pitești (video) Featured

Un robot capabil să detecteze scăpări de gaze și să identifice posibile obstacole în căutările sale a câștigat marele premiu al primului Salon de invenții de la Pitești. Cei peste 1000 de participanți au prezentat aproape 700 de lucrări. Cele mai apreciate invenții au primit premii în bani de la Consiliul Județean Argeș și Primăria Mioveni în valoare totală de 30.000 de lei.
 
Prima ediție a Salonului Inovației și Creativității Elevilor s-a dovedit a fi un succes, atât datorită creațiilor prezentate, cât și prin faptul că o mare parte din premii a ajuns, conform punctajului oferit de juriu, la elevi din zona rurală. Concursul s-a desfășurat pe 20 de secțiuni, iar juriul a fost format din 50 de profesori din mediile universitar şi preuniversitar. Biciclete cu motoare electrice, sisteme audio portabile, roboți primiviti sau avansați, sisteme de irigații ultramoderne, creații de modă și machete de case sau ansambluri rezidențiale care aduceau aminte de casele bunicilor sau de noua viziune ecologică, cele aproape 700 de proiecte au acoperit o gamă largă de domenii.

Președintele CJ Argeș Dan Manu s-a arătat impresionat de faptul că mai bine de jumătate din premiile oferite de juriu au ajuns la elevi din zona rurală și și-a arătat încrederea că, dacă brandul Fabricat în România înregistrat de ministerul Cercetării va avea succes, la un același deznodământ se așteaptă și de la brandul Fabricat în Argeș, înregistrat de CJ Argeș. De asemenea, Manu și-a manifestat încredere că anul viitor oamenii de afaceri vor veni alături de organizatorii evenimentului. Mai mult, ministrul Cercetării, Șerban Valeca, cel care a prezidat juriul, a afirmat că salonul de inventică va fi multiplicat și în alte județe, pentru ca în viitor să fie organizat un târg la nivel național.

Evenimentul dedicat elevilor de la clasele V-XII a fost găzduit de Universitatea din Pitești, iar rectorul Dumitru Chirleșan deja i-a ofertat pe elevii participanți să urmeze cursurile instituției.

Sursa vide: absolut tv


Media

Read 1825 times Last modified on Vineri, 05 Mai 2017 15:28