Duminică, 25 Februarie 2018
Se pregătește o nouă amnistie pentru persoanele fizice și juridice

Se pregătește o nouă amnistie pentru persoanele fizice și juridice

Politicienii pregătesc din nou acordarea de facilități fiscale firmelor și persoanelor fizice cu datorii depășite la plată, respectiv ștergerea penalităților și a jumătate din dobânzile acumulate.
Potrivit datelor obținut de Profit.ro de la ANAF în urmă cu aproximativ un an, la precedenta amnistie firmele au depus 16.525 de cereri, iar persoanele fizice alte 19.124 de solicitări. Datoriile anulate de Fisc au totalizat 752 milioane de lei.  Firmele și persoanele fizice cu datorii către stat cu termene de plată anterioare datei de 30 iunie 2017 vor fi scutite de penalități și jumătate din dobânda acumulată, dacă achită datoria principală până la 30 septembrie, iar dobânda de 50% care le-a rămas de plătit este achitată până la finalul anului.
Măsura este similară cu facilitățile introduse de Guvernul Boc în 2011 și Cabinetul Ponta în 2015, cu aceleași argumente. ANAF a anulat datorii ale companiilor de 752,4 milioane lei și ale persoanelor fizice de 56 milioane lei, potrivit datelor instituției furnizate la momentul respectiv de Profit.ro. 

Read 1893 times