Miercuri, 21 Februarie 2018
×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 62

Moştenitoarea Imperiului L’Oreal declarată dementă


Liliane_BettencourtLiliane Bettencourt, cea mai bogată femeie a Franţei, moştenitoarea Imperiului L'Oreal, nu mai are dreptul de a-şi gestiona averea, în urma unei decizii a judecătorilor francezi.

Decizia judecătorilor s-a bazat pe un raport medical solicitat chiar de fiica miliardarei care, începând de acum, va gestiona averea mamei sale, precum şi cele 30 de procente din acţiunile care dau drept de vot în consiliul de administraţie al companiei L'Oreal.

Miliardara suferă de o "demenţă mixtă" şi de "o boală Alzheimer într-un stadiu moderat-sever", cu "un proces degenerativ cerebral lent", conform raportului de expertiză medicală dezvăluit de cotidianul Le Monde.

În interviul acordat la "Journal du dimanche", Liliane Bettencourt, care sărbătoreşte în această săptămână 89 de ani, a ameninţat că va pleca din ţară dacă judecatorul decide să o plaseze sub tutela fiicei sale Francoise. "Dacă aşa va fi, plec în străinătate. Dacă fiica mea se va ocupa de mine, mă voi sufoca", a declarat miliardara.

Considerată cea mai bogată femeie din Europa, Liliane Bettencourt are o avere estimată la 16 miliarde de euro, informează BBC News.

Read 251 times Last modified on Marți, 18 Octombrie 2011 08:16