Duminică, 22 Octombrie 2017
ProArges

ProArges

Timpul de reacție este îmbunãtãțit încontinuu, iar în urma procotolului cu Jandarmeria și ISU, Salvamont Argeș și-a crescut și eficiența în acțiunile de salvare a turiștilor. În scurt timp, salvatorii montani vor avea și patru terminale prin satelit, astfel cã vor putea comunica și în zonele fãrã acoperire de semnal telefonic.

În maxim o lună și jumătate vom avea achiziționate aceste terminale prin satelit care ne vor scăpa de coșmarul fluxului informațional. Unul va fi la Cota 2000, și câte unul la Nucșoara, la Câmpulug și la Pitești. Din nefericire, 80% din zona muntoasă este neacoperită cu semnal deficitar și cred că nici nu sunt perspective pentru următorii 20 de ani să fie acoperită. Când trimitem echipe la intervenție, trebuie să avem toate elementele, informațiile și să putem comunica.  O altă problemă este că nu avem voie la girofar și nici nu avem voie la mai mult de 100 de litri de combustibil pe lună. Sperăm ca toate să se reglementeze - Ion Sănduloiu, director Salvamont Argeș.

Salvamont Argeș asigurã intervenția în cazul incidentelor montane pe cel mai înalt, mai lung și mai complex lanț muntos din țarã. Protocolul semnat recent, prin care echipele mixte alãturi de Jandarmerie și ISU acționeazã permanent, au sporit calitatea și rapiditatea intervențiilor. În plus, salvatorii montani vor putea comunica începând din luna decembrie pe toatã raza de acțiune, inclusiv în zonele fãrã semnal telefonic. Limitarea consumului de carburant și lipsa girofarurilor pe mașinile de intervenție rãmân însã, pe lângã lipsa de personal, principalele impedimente în creșterea timpilor de reacție și pentru reușita intervențiilor. Toate acestea au fost prezentate în emisiunea Culisele puterii moderată la Absolut tv de directorul Proarges.ro, Mircea Sărărescu, dedicatã siguranței publice la care au fost prezente conducerile tuturor structurile și instituțiilor implicate la nivel județean.

 

Având în vedere și protocololul și colaborarea foarte bună cu Salvamont, va rămâne permanent ca Cota 2000 și o mașină a jandarmeriei astfel încât atâta timp cât drumul va fi deschis, deplasările să fie realizate mult mai rapid și fără impedimentul carburantului  - Gheorghe Lupescu, comandat Jandarmeria Argeș

Prioritatea Ministerului de interne pentru sezonul rece este gestionarea corespunzătoare a situațiilor de urgență și a celor medicale, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, la o videoconferință cu prefecții. În cadrul ședinței prefecții au dat raportul cu pregătirile pentru perioada de iarnă.

În cadrul videoconferinței, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, și cel al Energiei, Toma Petcu, au dat asigurări că nu vor fi probleme cu circulația pe drumurile naționale și cu asigurarea energiei.
În cadrul ședinței, Carmen Dan a solicitat direcțiilor de sănătate publică de la nivel județean să-și actualizeze listele cu persoanele care necesită dializă și cu femeile însărcinate. Totodată, ministrul le-a cerut prefecților să întocmească situații despre stocurile de materiale antiderapante și contractele această iarnă și a atenționat nu că vor fi acceptate scuze pentru pregătirea necorespunzătoare. La nivelul județului, doar 9 localități au contracte încheiate pentru deszăpezirea drumurilor locale, la alte 19 procedura este în curs de atribuire, în timp ce 74 vor face deszăpezirea în regie proprie. Până în prezent stocurile de sare sunt asigurate în proporție de 30% din necesarul estimat, nisip în proporție de 40%, în timp ce aproape 80% din utilaje sunt deja pregătite pentru intervenție. 
La Drumurile Județene, la începutul lunii decembrie vor f încheiate contractele pentru închirierea de utilaje suplimentare, iar licitațiile pentru completarea stocurilor de materialele antiderapante și de carburant vor fi finalizate la începutul lunii viitoare. Deszăpezirea pe drumurile naționale va fi făcută de Asocierea S.C. General Trust Argeș – S.C. Alpenside S.R.L. 

A fost coadă la Universitatea Constantin Brâncoveanu din Pitești. Sute de tineri au venit la târgul de joburi pentru absolvenți în încercarea de a-și găsi un loc de muncă. Se pare că tinerii vor să devină eroi salvatori, pentru că principala atracție a fost standul ISU Argeș.  Peste 30 de agenți economici au oferit aproape 1000 de locuri de muncă doritorilor. Și, chiar dacă au fost mulți cei care au venit la acest târg de joburi destinat în primul rând absolvenților, o mare parte din ei doar au testat piața. 

Este o acțiune pe care o organizăm anual în fiecare toamnă, se desfășoară și la nivel național, pentru absolvenți, dar primim și persoane de vârstă mai înaintată. Au fost prezente 35 de firme care au prezentat 1000 de locuri de muncă, din care 107 pentru studii superioare. Este un motiv de bucurie că am reușit să ne facem auziți atât la universitatea constantin brâncoveanu, am luat legătura cu câteva licee și din oraș - Nicolae Bădescu, director AJOFM Argeș.

Probabil că cel mai atractiv a fost standul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, care a venit cu o ofertă angajare care li s-a părut extrem de interesantă tinerilor absolvenți. Deși cei mai mulți îndeplineau criteriile de angajare, faptul că trebuie să facă un stagiu de școlarizare de un an le-a mai diminuat din entuziasm.
 

Având in vedere deficitul de persoanl de la MAI am fost prezenți la această bursă a locurilor de muncă pentru absolvenți, pentru a le prezenta faptul că în luna ianuarie 2018 va fi organizată o nouă sesiune de admirere 
Scoala de Subofiteri Pompieri si Protectie civila „ Pavel Zaganescu ” Boldesti . Sunt 300 de locuri disponibile. Cei care doresc să participe trebuie să aibă minim 18 ani și maxim 27 de ani și să aibă diplomă de bacalaureat.  Sunt posturi pentru subofițeri de pompieri și protecție civilă, dar și maiștri militari auto - Mădălina Epure, purtător de cuvânt ISU Argeș.

Primul club de scrimă din Argeș, cu toate cele trei ramuri - floretă, sabie și spadă, își deschide porțile cu două secții, una la Pitești și una la Mioveni. Marți, o caravană a federației naționale care va promova acest sport în cele două orașe va fi prezentă, ocazie cu care veți putea vedea și demonstrații de scrimă.
O nouă oportunitate pentru copiii care iubesc sportul. De acum înainte părinții își vor putea da copiii la scrimă, unul din cele mai aristocratice și mai nobile sporturi. Asociația Club Sportiv Spadasinii Argeșeni, condusă de Nicoleta Cătălina Frântură, va deschide prima școală de scrimă din județ. Copiii vor fi beneficia de pregătire făcută de antrenori specializați din București, iar de la anul, acest sport va intra în programa școlară. Cel mai bine este ca cei care vor să ajungă viitorii campioni olimpici este să vină la cursuri în jurul vârstei de 7-9 ani. Costurile de început sunt unele minime, urmând ca abia pe măsură ce încep să facă performanțe să investească mai mult în echipamentul profesionist. Prețul pregătirii este de 120 de lei, iar taxa de înscriere este de 20 de lei în primul an. Clubul este afiliat federației române de scrimă, beneficiind de susținerea fostului președinte, Mihai Covaliu, în prezent președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv și de actualul președinte, campioana olimpică Laura Badea Cârlescu. 
Caravana de deschidere va fi la ora 11 la Pitești și la ora 13 la Mioveni.

Vali Porcişteanu, cel mai titrat pilot piteştean de raliuri, este tătic! A terminat pe locul trei la general în acest sezon, este campion național, dar nimic nu s-a comparat cu emoțiile momentului în care soția sa, Ana-Maria, i-a adus-o pe lume pe micuța Sophia. Micuța de trei kilograme s-a născut la maternitatea Regina Maria din București la ora 3, pe 18 octombrie.
Sezonul competițional tocmai s-a încheiat dar pentru mine a început o altă cursă, una foarte importantă pentru mine. Mă bucur că a venit tocmai acum, pe final de sezon ca să mă pot concentra total pe asta. Fetele sunt bine! În afară de mamă, mai am o fetiță în familie, pentru că pe lume a apărut Sophie, o fetiță de trei kilograme. Ne bucurăm să o avem alături de noi. Momentan nu cred că realizăm noi prea bine ce s-a întâmplat și care este nebunia de a fi părinte, dar ușor-ușor ne intrăm în drepturi. Ne bucurăm că este sănătoasă. De abia aștept să înceapă noul sezon unde va fi alături de mine și sper să fie unul din cei mai mari fani care mă vor susține pe viitor.
Emoțiile pe care le ai atunci când ești aproape de naștere nu se pot descrie. Aștepți să vezi cum este, cum arată copilul, dar mai ales să afli că totul este OK cu fețita și cu mama. Pentru noi data de 18 octombrie a fost una cu noroc. Am așteptat până la ora trei. Am văzut-o preț de câteva minute. Toți cei care au trecut prin asta ne-au spus că este o mare bucurie, dar este greu să descri în cuvinte ce simți atunci când ești chiar tu într-o astfel de postură - a declarat pentru Proarges.ro Vali Porcișteanu.

Valentin și Ana-Maria s-au căsătorit în urmă cu o lună. Naşul celor doi tineri este omul de afaceri Cristian Dolofan, alături de care a pus bazele echipei DTO Tellur Rally Team, una dintre cele mai bune din Campionatul României de Raliuri.

 
S.C SECRET STARLINE AG PITESTI,angajeaza soferi categoria ,,D ,, cu atestat persoane. Salarii motivante. Relatii telefon 0734999970.

Groupe Renault România caută persoane cu spirit de inovaţie şi pasionaţi de industria auto pentru activităţile de cercetare-dezvoltare (R&D), servicii de business, fabricaţie, achiziţii, calitate şi financiar. Studenţii şi masteranzii pot face practică la cea mai valoroasă companie din România, accesând programul de stagii, Drive Your Future

 Timp de două zile (20, 21 octombrie), echipele de Resurse Umane ale Groupe Renault România invită pasionaţii domeniului auto la cel mai mare târg de carieră, Angajatori de Top, desfăşurat la Bucureşti. Candidaţii au şansa unui prim interviu chiar în stand cu specialişti ai companiei, în funcţie de postul vizat. Sunt 300 de posturi scoase la concurs de Dacia Renault.

„Când te gândeşti la o carieră în domeniul auto, aceasta e sinonimă cu pasiunea. Industria auto se transformă, de la an la an. Vehiculele viitorului vor fi hibride, electrice, conectate şi autonome. Ceea ce înseamnă noi provocări într-o industrie extrem de competitivă. În ultimii ani, compania noastră a atras sute de tineri, viitori ingineri, care au beneficiat de parcursuri de formare interne,  sau specialişti în diverse domenii conexe domeniului auto. Continuăm să recrutăm şi să ne îmbogăţim echipele care să contribuie la succesul produselor noastre, atât în România, cât şi pe pieţele unde comercializăm vehiculele din gama Global Access[1]. 30% din cei 1800 de stagiari ai programului „Drive your Future”, care au ales să cunoască, din perspectivă practică, Groupe Renault România, ne sunt astăzi colegi. Programul are drept obiectiv identificarea timpurie a tinerelor talente, inserţia lor profesională şi susţinerea, în parteneriat  public-privat, a sistemului de educaţie din România”, a declarat Pascal Candau, director al centrului de inginerie, Renault Technologie Roumanie.

Pentru activitatea de R&D, compania oferă oportunităţi de dezvoltare adresate inginerilor auto, cu profil educaţional tehnic. Candidaţii trebuie să aibă experienţă în concepţie şi dezvoltare proiecte (domeniul mecanică, elctrică/electronică, caroserie vehicul şi echipamente design). În plus, aceştia trebuie să fie utilizatori de aplicaţii informatice specifice industriei auto (CATIA, MATLAB, SIMULIK).

Renault Servicii România îşi consolidează echipele în activităţile de supply chain, post-vânzare şi studii de piaţă. Sunt căutaţi candidaţi cu experienţă în aceste domenii, care să fie în egală măsură şi buni utilizatori ai aplicaţiilor informatice, să aibă cunoştinţe de gestionare şi dezvoltare baze de date.

Pentru activitatea de fabricaţie vehicule (platforma industrială de la Mioveni) compania caută specialişti cu profil tehnic, experienţă în automatizare şi audit performanţă industrială.

În oferta Grupului există şi posturi în echipele departamentelor calitate, financiar şi achiziţii. Pentru acestea, sunt necesare preponderent studii tehnice şi economice, experienţă în calitate şi audit furnizori, dar şi competenţe de analiză costuri şi performanţă economică.

În plus de cerinţele specifice domeniului, candidaţii trebuie să cunoască limbile engleză sau franceză. Cele 300 de posturi cu care Groupe Renault România vine la Angajatori de top sunt disponibile în Bucureşti, Titu şi Mioveni.

Întreaga ofertă a companiei este disponibilă în stand, dar şi pe pagina de Linkedin şi site-ul companiei. Mai multe detalii despre activităţile Grupului Renault România, aici.

Groupe Renault România susține de 13 ani sistemul educaţional românesc prin parteneriatele încheiate cu 15 universităţi din ţară și participă activ la dezvoltarea competenţelor profesionale care să le asigure tinerilor absolvenți o integrare reuşită la viitorul loc de muncă.

 

 

Groupe Renault România

Constructor de automobile din 1898, Groupe Renault este prezent în 127 de ţări şi a vândut aproape 3,2 milioane de vehicule în 2016. Mizează pe complementariatea celor cinci mărci (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine şi Lada), pe vehiculul electric şi pe alianţa sa unică cu Nissan şi Mitsubichi. Pentru a răspunde marilor provocări tehnologice în viitor şi a continua strategia de creştere rentabilă, Grupul se sprijină pe dezvoltarea sa la nivel internaţional. Groupe Renault România este singura companie care integrează toate activităţile specifice construcţiei automobilului, ceea ce a condus la o performanță economică susținută și la o varietate de oferte de recrutare pentru specializări diferite pentru: studii client, design, inginerie, testare, fabricaţie, logistică, comercializare, servicii de business, post-vânzare, finanţare. În 2016 Groupe Renault România a depășit 5 miliarde de euro cifră de afaceri. Aflat în centrul gamei Global Access (din care fac parte modelele Dacia, produse pe platforma industrială de la Mioveni), Grupul e lider pe piaţa locală cu mărcile Dacia şi Renault. Cei 16.700 de angajaţi ai Groupe Renault România inovează în ceea ce priveşte produsele şi bunele practici, fiind recunoscuţi pentru profesionalismul lor.

 

 

 

Contact presă

Monica IONIŢĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

0742 159 237

 

[1] Global Access – gama din care fac parte modelele Logan, Sandero, Duster

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, efectuează 36 percheziţii pe raza judeţelor Argeş, Prahova, Giurgiu, Sibiu, Iaşi, Ialomiţa, Bacău, Vaslui, Arad şi Vâlcea şi în municipul Bucureşti. Printre cei vizaţi se numără şi fostul poliţist Dan Săndulescu, în prezent om de afaceri, investitor imobiliar. Zece persoane sunt audiate la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.
Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2012 - 2015, cei vizaţi, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale ar fi dezvoltat un circuit evazionist prin înregistrarea în contabilitate de achiziţii fictive de mărfuri de la furnizori. Aceştia din urmă, pentru a justifica livrările efectuate, ar fi declarat organelor fiscale achiziţii de la societăţi comerciale de tip fantomă", arată IGPR. Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este de peste 2.175.000 de lei.  
 

 

Miercuri, 18 Octombrie 2017 15:44

Legea pensiilor amânată pentru la anul

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri, după ședința coaliției de guvernare, că se va lucra anul viitor la Legea pensiilor, întrucât este un act normativ extrem de complicat. Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea au susținut că nu există timp ca aceasta să fie modificată corect până la finalul anului. Cei doi au dat însă asigurări că punctul de pensie va creşte la 1.100 de lei începând cu 1 iulie 2018.

”Legea este extrem de complicată, de stufoasă şi măsurile care trebuie avute în vedere sunt de o amplitudine fără precedent. Sunt milioane de dosare care trebuie analizate pentru a evalua impactul acestei legi”, a mai explicat Tăriceanu.

El a dat asigurări însă că, începând cu 1 iulie 2018, punctul de pensie va fi majorat la 1.100 de lei.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi, la Parlament, că în proiectul de buget pentru anul viitor vor fi prinse toate majorările prevăzute în programul de guvernare, nu însă şi legea pensiilor, despre care a spus că este obligatoriu să se aplice din 2018.

”Domnul Mişa nu a fost ieri (la şedinţa coaliţiei – n. red.), o să ne vedem mâine (miercuri - n. red.). Ceea ce s-a prezentat până acum: sunt prevăzute toate actele normative care au fost adoptate, este încadrare sun 3% deficit, un program de investiţii bun”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat dacă este mulţumit de cum arată până acum draftul de buget pentru anul viitor.

Liderul PSD a spus că noua lege pensiilor nu este prinsă în bugetul pentru 2018 deoarece nu a fost încă adoptată, spunând că nu este obligatoriu ca aceasta să se aplice de anul viitor.

”Nu, din moment ce nu-I adoptată. Ca să vii cu un proiect de lege a bugetului de stat, nu poţi să vii decât pe legi adoptate, nu poţi să prezumi că în anul următor sau peste o lună va fi adoptată o lege. Am şi discutat despre asta, că legea pensiilor nu este obligatoriu să-şi producă efectele financiare în 2018. În schimb, toate creşterile de care am vorbit în programul de guvernare sunt prinse în legea bugetului”, a precizat Dragnea.

Sezonul 2017 a marcat faptul că Vali este back in business în Campionatul Național de Raliuri la revenirea după patru ani de absență! A terminat pe un fabulos loc trei deși a alergat pe Mitsubishi Lancer EVO 9, o mașină cu care a câștigat primul titlul de campion absolut în 2011. Asta în contextul în care a fost nevoit să se lupte cu piloți care au concurat pe mașini de ultimă generație R5.

Iar dacă toate calculele și planurile vor ieși așa cum își va dori, la anul Vali Porcișteanu, poate cel mai iubit pilot din campionatul național de raliuri, are toate șansele să revină acolo unde îi este locul, adică să recucerească titlul de campion național. Pe lângă reușita din clasamentul general, Vali este și campion la clasa 3. De altfel, în acest sezon, Valentin Porcișteanu a triumfat de 6 ori în 7 etape la clasa 3 și a câștigat titlul aferent, înaintea unui alt pilot argeșean, Florin Tincescu și navigatorul său Adrian Grigore.

Anul acesta, echipa piteșteanului Vali Porcișteanu a fost sprijinit de Cristi Dolofan, patronul companiei argeșene DTO. 

Revenind la ultima etapă, Dan Gîrtofan și Tudor Mârza au dominat parcursul sibian, Bogdan Marișca și Carmen Poenaru au celebrat titlul național absolut, iar Valentin Porcișteanu și Dan Dobre au fost aplaudați la scenă deschisă pentru victoria de la superspeciala urbană.

Chiar dacă Dan Gîrtofan și Tudor Mârza (ProRally Team Brașov) s-au impus în finala de la Sibiu, titlul național absolut a mers către Bogdan Marișca și Carmen Poenaru (Napoca Rally Academy).

Simone Tempestini a câștigat la Brașov și Bacău, însă problemele cu care s-a confruntat la Cluj și Arad lau îndepărtat de vârful ierarhiei și absența din finala de la Sibiu i-a asigurat lui Valentin Porcișteanu poziția a treia la general, la revenirea sa full-time în campionat.

Campionul național absolut Bogdan Marișca și-a trecut în cont victoria și la clasa 2, înaintea lui Gîrtofan și Tempestini.

Așadar, sezonul 2017 îi aduce un bronz lui Vali Porcișteanu la general, care se adaugă la cele două titluri de vicecampion național din 2010 și 2012 și, desigur, la titlul de campion național în 2011.

Clasament General

1. Marișca/Poenaru 212p;

2. Gîrtofan/Mârza 207p;

3.Porcișteanu/Dobre 154p.

 

Imagini video: Facebook Vali Porcișteanu

Sursa foto: simcat.ro

Pagina 1 din 460