Miercuri, 21 Februarie 2018

Cum pot fi reintegraţi în societate deţinuţii

Luni, 13 octombrie 2014, începând cu ora 09,00, la Centrul Cultural Mioveni va avea loc activitatea interactivă cu tema “Reintegrarea social a foştilor deţinuţi, calea  către o comunitate mai sigură”.
Evenimentul organizat de Penitenciarul Colibaşi face parte din Campania naţională de sensibilizare a opiniei publice privind problematica reintegrării sociale a deţinuţilor şi are drept scop conştientizarea, de către opinia publică, a importanţei reintegrării sociale a foştilor deţinuţi, ca premise esenţială în creşterea gradului de siguranţă comunitară.
Cu această ocazie, pe lângă reflectarea dificultăţilor cu care se confruntă sistemul penitenciar pentru facilitarea reintegrării sociale a persoanelor custodiate, vor fi promovate poveşti de succes ale unor foşti deţinuţi, precum şi vizionarea unui film de sensibilizare privind situaţia acestora.
De asemenea, va avea loc şi o expoziţie cu obiecte confecţionate de către deţinuţi în cadrul atelierelor artistice desfăşurate în penitenciar.
Pentru succesul componentei de reintegrare socială este necesar ca demersurile iniţiate de sistemul penitenciar (prin intervenţiile realizate cu persoanele custodiate în perioada executării pedepsei) să beneficieze de suportul şi concursul comunităţilor locale, în dubla lor calitate: de parteneri ai serviciului penitenciar şi de beneficiari ai întregului proces de reinserţie socială.
Read 144 times Last modified on Duminică, 19 Octombrie 2014 20:53