Miercuri, 21 Februarie 2018
Cei mai buni matematicieni din Argeș, concurs la Iulia Zamfirescu din Mioveni

Cei mai buni matematicieni din Argeș, concurs la Iulia Zamfirescu din Mioveni

Concursul judeţean de matematică „Ion Cojocaru”, ajuns la cea de-a X-a ediţie, se va desfăşura la Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu" Mioveni.

Sâmbătă, 20 mai a.c., de la ora 9.30, aproximativ 400 de elevi din Argeş pasionaţi de cifre şi algoritmi vor participa la această competiţie.
Concursul este structurat pe patru secţiuni: matematică pentru clasele II-IV, matematică pentru clasele V-VIII, informatică şi o sesiune de comunicări stiinţifice. Premierea celor mai buni elevi din judeţ va avea loc de la ora 16.30, în incinta liceului.
Ion Cojocaru, profesorul în memoria căruia este organizat acest concurs a fost membru al Societăţii de Ştiinţe Matematice din România şi autor de probleme în „Gazeta Matematică”. În cei 35 de ani dedicaţi înţelegerii tainelor matematicii, regretatul dascăl a fost permanent preocupat să obţină performanţe cu elevii în cadrul olimpiadelor şi concursurilor de profil. Evenimentul este organizat de Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu”, în parteneriat cu Primăria oraşului Mioveni şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş.
Read 946 times