Miercuri, 21 Februarie 2018
Moment de prestigiu la Mioveni: Sesiune Științifică Națională a Academiei Oamenilor de Știință

Moment de prestigiu la Mioveni: Sesiune Științifică Națională a Academiei Oamenilor de Știință

La Mioveni au fost deschise lucrările din cadrul celei de-a IX-a Sesiuni Ştiinţifice a Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România. Evenimentul s-a desfăşurat pe două secţiuni şi s-a bucurat de prezența mai multor participanţi de seamă din domeniul ştiinţei şi cercetători din cadrul Institutului de Cercetări în Transporturi INCERTRANS și Prime Teh - Tehnologii alternative și neconvenționale.
 
La evenimentul științific au participat și primarul Ion Georgescu, prefectul Emilian Dragnea și președintele CJ Argeș Dan Manu, precum și  reprezentanți din conducerea Universității Politehnice București și ai Senatului Universității Pitești și ai Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România. 
În cadrul secțiunii "PRODUCTICA 2017" au fost prezentate 14 proiecte, iar în cadrul secțiunii "ENERGY&PRINTING TECHNOLOGY" au fost dezbătute 7 proiecte.

Printre temele abordate se regăsesc lucrări precum ”Cercetări inovatoare în domeniul materialelor de sinteză eco-eficiente utilizate pentru infrastructuri rutiere”, ”Evaluarea performanțelor tehnice a produselor utilizate în construcții, conform reglementărilor actuale”, ”Tehnici inovatoare și eficiente pentru structurarea rețelelor de transport intermodal "hub-and-spoke", conectate la strategiile europene”, “Infrastructura critică și vulnerabilități locale la schimbări climatice de mediu” și multe altele teme de actualitate.

În 2010 am creat la Mioveni, Academia Oamenilor de Știință din România și Politehnica București, Universul Științei Acasă la Români. Am făcut la Mioveni cursuri de master la facultatea de IMTS și energetică. După prezentările de astăzi urmează ca masteranzii să arate ce știu să facă, a declarat pentru Proarges.ro profesorul Ion Chiuță, președintele Secției de Științe Tehnice, Academia Oamenilor de Știință din România.

 

Read 223 times Last modified on Vineri, 26 Mai 2017 14:09