Sâmbătă, 16 Decembrie 2017
Mioveniul vrea să facă primul muzeu de artă urbană din Europa

Mioveniul vrea să facă primul muzeu de artă urbană din Europa

Primăria orașului Mioveni își propune să actualizeze Strategia de Dezvoltare Durabilă a orașului Mioveni 2014-2020 și să adauge în portofoliul de proiecte, la propunerea profesorului spaniol de arte vizuale, Salvador Cuenca Frómesta, proiectul realizării primului muzeu de artă urbană din Europa. Administrația din Mioveni ia astfel în calcul introducerea orașului în circuitul internațional de artă modernă și contemporană prin constituirea primului Muzeu de Artă Urbană din Europa.
 
Conceptul acestui muzeu este inedit și foarte spectaculos. Arta urbană este o artă vie, un mod de exprimare fără reguli rigide, care surprinde și încântă în mod neconvențional. Construcțiile vor fi modulare, realizate din containere metalice folosite în transportul industrial, second hand sau provenite din donații.
Introducerea Mioveniului în circuitul internațional de artă modernă și contemporană este o provocare importantă pentru autoritățile locale și ar fi un câștig enorm pentru comunitate, din toate punctele de vedere.

Inițiatorii proiectului își asumă obligația de a accesa și promova artiști naționali și internaționali pentru acest muzeu.
Conform primarului Ion Georgescu, existența în Mioveni a unui astfel de muzeu inedit și modern va contribui la atragerea de turiști și implicit de multe beneficii economice indirecte pentru întreaga comunitate, recunoașterea Mioveniului ca oraș cultural și așezarea lui pe harta internațională a Muzeelor și Galeriilor de profil,
atragerea artiștilor reprezentativi din România și din lume, organizarea de expoziții și festivaluri pentru promovarea artiștilor români la nivel internațional și crearea unui punct de interes cultural european în orașul Mioveni.
Într-o viziune mai largă, proiectul mai include crearea unui spațiu care să faciliteze contactul între artiști, organizare de evenimente specifice cum ar fi ”Noaptea Europeană a Muzeelor” unde vizitatorii pot participa la activități precum: concerte, proiecții, mapping, performing, ateliere experimentale, tururi de biciclete quiz-uri & questuri și crearea unui atelier de artă permanent, sub îndrumarea unui maestru certificat, unde beneficiarii pot deprinde abilități în diferite domenii artistice, atelierul urmând să fie orientat prioritar către învățare și cultivarea gustului pentru artă.
Primăria Mioveni își propune să actualizeze Strategia de Dezvoltare Durabilă a orașului pentru perioada 2014-2020 și să adauge în portofoliul de proiecte acest proiect, al construirii Muzeului de Artă Urbană în Mioveni.
În acest context, conducerea Primăriei roagă cetățenii să transmită sugestii și propuneri argumentate, pe acest subiect, fie pe profilul de Facebook al instituției (Primăria Mioveni Argeș), fie la adresa de e-mail - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..


 
 

Read 290 times