Sâmbătă, 16 Decembrie 2017
Mihaela Geoană laudă construirea noului spital de la Mioveni (video)

Mihaela Geoană laudă construirea noului spital de la Mioveni (video) Featured

Mihaela Geoană a lăudat inițiativa administației locale din Mioveni de a construi un spital ultramodern. Președintele fundației Renașterea a susținut că femeile din Mioveni și din zonă ar trebui să folosească această oportunitate de a avea un spital nou și dotat cu aparatură de ultimă generație și în scopuri de prevenție.
Mihaela Geonă a arătat că administrația din Mioveni este un exemplu demn de urmat pentru că a înțeles să folosească bugetul local în beneficiul comunității. Recent, consilierii locali au avut ocazia să constate în teren stadiul de execuție al lucrărilor la noul spital din oraș, în cadrul unei vizite desfășurate în prezența managerului de șantier și a reprezentantului asocierii de firme din Italia.

Mihaela Geoană - Mi se pare extraordinar și o oportunitate. Având în vedere ca Mioveniul are business aici, are companii importante care plătesc taxe și impozite. Este extraordinar că autoritățile locale folosesc aceste fonduri așa cum trebuie. Sper ca femeile să se folosească de acest nou spital, pentru că sunt convinsă că va avea toate dotările necesare. Am auzit și eu de el și este o mare oportunitate.
Noul spital va avea 4 săli de operație care pot funcționa simultan, UPU care poate prelua 4 ambulanțe simultan, format din triaj și 9 mini-secții specializat și, în premieră pentru România, circuitele medicale răspund celor mai noi și severe directive în domeniu din spațiul UE. Noul spital este cea mai sigură cladire civilă din sudul României. Clădirea poate rezista unui seism cu gradul maxim de 9,4 Richter. De asemenea, spitalul va fi dotat cu trei surse de alimentare cu energie electrică, două din rețeaua națională și un generator care poate funcționa la capacitatea maximă a spitalului timp de 48 ore, dar și panouri solare generatoare de energie termică ce pot asigura 25% din consumul zilnic de apă apă caldă al spitalului.

 

 


Media

Read 1776 times Last modified on Miercuri, 27 Septembrie 2017 17:10