Sâmbătă, 16 Decembrie 2017
Se reiau înscrierile pentru analizele gratuite de la Centrul Mobil Renașterea din Mioveni

Se reiau înscrierile pentru analizele gratuite de la Centrul Mobil Renașterea din Mioveni

Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, a fost gazda unui eveniment de interes general pentru doamnele și domnișoarele din oraș și din localitățile apropiate. Președintele Fundației Renașterea, Mihaela Geoană, împreună cu vicepreședintele fundației, Cristina Copos, au venit la Mioveni pentru a prezenta o primă statistică a analizelor efectuate gratuit în cadrul Centrului Mobil.

În primele două săptămâni de când acest centru a sosit la Mioveni au fost înscrise trei sute de femei cărora li s-a făcut, gratuit testul Babeș-Papanicolau sau mamografia. Potrivit datelor prezentate de Mihaela Geoană au fost efectuate 249 de teste Babeș Papanicolau și 107 mamografii.

O primă statistică arată îngrijorător: 2,5% dintre femeile cărora li s-a făcut mamografie au fost îndrumate către un medic oncolog fiind suspectate de cancer la sân. Dintre cele cărora li s-a efectuat testul Babeș-Papanicolau, 32,5% au fost evaluate ca fiind perfect sănătoase. 67% însă dintre acestea au fost diagnosticate cu infecții genitale care pot duce la boli grave. Din acest motiv au fost sfătuite să facă investigații suplimentare și tratament de specialitate.

De asemenea, Mihaela Geoană a anunțat că a colaborat foarte bine cu primarul Ion Georgescu și acesta este un motiv în plus pentru care Centrul Mobil al Fundației Renașterea își va prelungi șederea în Mioveni cu două sau trei săptămâni, în funcție de solicitări. Directorul medical al spitalului SF. Spiridon din Mioveni, Mirela Fianu, le-a sfătuit pe doamne să profite ocazia oferită de autoritățile locale în parteneriat cu Fundația Renașterea pentru a face, gratuit, aceste investigații deosebit de importante pentru sănătate. Înscrierile pentru noua perioadă de efectuare a analizelor se pot face în fiecare zi, începând de astăzi, la sediul Primăriei Mioveni sau apelând numărul de telefon al instituției.

La rândul său, primarul Ion Georgescu a mulțumit conducerii Fundației Renașterea pentru că a acceptat să prelungească perioada de analize gratuite la Mioveni.

 

Read 803 times