Sâmbătă, 16 Decembrie 2017
Video!  Singurul oraș din Argeș unde centrul a fost iluminat în roz de Ziua luptei împotriva cancerului de sân

Video! Singurul oraș din Argeș unde centrul a fost iluminat în roz de Ziua luptei împotriva cancerului de sân Featured

Ziua luptei împotriva cancerului de sân este marcată la data de 1 octombrie. Cu această ocazie, la fel ca anul trecut, Palatul Cotroceni va fi iluminat în culoarea roz. În premieră, și în Argeș o instituție de stat a fost iluminată în roz. De fapt, la Mioveni, nu doar Primăria, ci și Casa de Cultura a Sindicatelor și lămpile din centrul civic au fost iluminate în roz. Acestea vor rămâne iluminate și luni și marți seara.
Administrația din Mioveni a intrat astfel în circuitul național și internațional al instituțiilor care marchează această zi importantă din sănătate. Pentru că iluminarea în roz a centrului orașului reprezintă, conform primarului Ion Georgescu,  un mesaj asupra importanței prevenției și depistării precoce a cancerului la sân, asupra importanței prevenirii în educație, dar și  un gest de solidaritate și empatie cu femeile care s-au confruntat sau se confruntă cu această afecțiune, inclusiv din Mioveni.
Acțiunea este cu atât mai lăudabilă cu cât anul acesta centrul mobil Renașterea a fost găzduit de orașul Mioveni, ocazie care le oferă femeilor din Mioveni șansa să își facă investigații de cancer la sân și col uterin. Primarul Ion Georgescu a anunțat că va fi înființată și o fundație cu activitate axată pe astfel de activități în domeniul sănătății pentru a veni în sprijinul femeilor din Mioveni și Argeș și în perioada următoare. Vreau să mulțumesc fundației Renaștearea și doamnei Mihaela Geoană pentru oportunitatea oferită femeilor de a beneficia de aceste investigații extrem de importante la Mioveni dar și pentru faptul că au decis să prelungească această activitate. Să știți că peste 70% sunt femei din Mioveni, iar restul sunt femei din județ care au venit să își facă acele investigații. Am înțeles cât este de importantă prevenția, acest domeniu al sănătății. Vom înființa o fundație pentru a continua astfel de proiecte, fundație care va lucra inclusiv cu noul spital care este în construcție. Am iluminat centrul Mioveniului în roz pentru că în această perioadă orașul nostru are acest centru mobil aici, pentru că am înțeles cât de importantă este prevenția în lupta împotriva cancerului la sân și cât de importantă este sănătatea, a precizat pentru Proarges.ro, Ion Georgescu, primarul din Mioveni.


Media

Read 6119 times Last modified on Luni, 02 Octombrie 2017 07:12