Vineri, 19 Ianuarie 2018
Constantin Stroe va avea bust în centrul orașului Mioveni

Constantin Stroe va avea bust în centrul orașului Mioveni

Sâmbătă 16 decembrie, de la ora 10, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor de la Mioveni va fi dezvelit bustul lui Constantin Stroe, omul care se confundă cu istoria şi evoluţia Dacia şi de la a cărui trecere în nefiinţă se împlineşte un an.
 Bustul va fi dezvelit în prezenţa familiei, a cunoscuţilor şi a foştilor directori de la Dacia.
 Această investiţie este o realizare 100% a Consiliului Local Mioveni şi a fost una din dorinţele cetăţenilor oraşului exprimată în cadrul dezbaterilor publice care au avut loc anul trecut.
Timp de aproape cinci decenii în slujba producătorului auto Dacia, unde s-a angajat în 1968, Constantin Stroe a avut un rol covârşitor în privatizarea şi renaşterea Dacia. A fost director general Dacia (1990-2002) şi vicepreşedinte (2002-2015). Timp de 20 de ani a fost preşedinte al Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România.
Constantin Stroe, fost preşedinte al clubului FC Argeş şi fost director al uzinei Dacia de la Mioveni, a murit, pe data de 17 decembrie 2016 la vârsta de 74 de ani, în urma unui atac vascular cerebral, notează presa argeşeană. Constantin Stroe a stat în spatele privatizării Dacia şi i-a adus pe francezii de la Renault la Mioveni.

Read 505 times