Marți, 16 Ianuarie 2018
O mulțime de oameni de la Dacia au fost în centrul Mioveniului. A fost dezvelit bustul lui Constantin Stroe

O mulțime de oameni de la Dacia au fost în centrul Mioveniului. A fost dezvelit bustul lui Constantin Stroe

Pentru contribuția importantă adusă orașului Mioveni, dar și județului Argeș, la un an de când acesta s-a stins din viață, Constantin Stroe a fost comemorat. În acest weekend a avut loc ceremonia de dezvelire a bustului acestuia, în semn de apreciere pentru aportul adus la dezvoltarea comunitații.

După aproape cinci decenii dăruite producătorului auto Dacia, Constantin Stroe s-a stins din viață pe 17 decembrie 2016 în urma unui accident vascular cerebral. Sămbătă, la împlinirea unui an de când acesta a trecut în neființă a avut loc ceremonia de dezvelire a usti bust sculptat in memoria sa.
La ceremonie au fost prezenți familia, oficialii locali și județeni, parlamentari de Argeș, dar și reprezentanți de la Dacia, printre aceștia numărându-se și directorul francez Christophe Dridi. În semn de respect, acesta a ținut un discurs în limba română. 
Bustul lui Constantin Stroe a fost realizat de artistului local Orlando Năstase, iar soția lui Constantin Stroe a ținut să îi mulțumească acestuia.

Tot sâmbătă, pentru Constantin Stroe a fost deschisă și o carte de onoare.

Așadar, de acum piața din Mioveni se poate lăuda cu două busturi unicat în țară: cel al lui Constantin Stroe și cel al lui Petre Țuțea.

Read 66 times Last modified on Marți, 19 Decembrie 2017 08:26