Marți, 16 Ianuarie 2018
Sărbătoare marcantă pentru creștini. Au venit la slujba de Bobotează și să ia apă sfințită

Sărbătoare marcantă pentru creștini. Au venit la slujba de Bobotează și să ia apă sfințită

O mulțime de oameni a fost prezentă la bisericile din județ pentru slujba de Bobotează, una din marile momente ale creștinătății. Ziua de Bobotează marchează sfârșitul sărbătorilor dedicate Crăciunului și Anului Nou. Creștinii sărbătoresc momentul în care Iisus a fost botezat de Ioan în apele Iordanului, la vârsta de 30 de ani.

Sute de credincioși s-au adunat, sâmbătă, la Catedrala "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" din Mioveni, pentru a lua parte la tradiționala slujbă de sfințire a Agheasmei Mari, care se spune că are puteri tămăduitoare.
La toate bisericile din Mioveni au avut loc slujbe religioase, fiind pregătite butoaie sau cazane mari cu apă sfinţită pentru credincioşi.
De asemenea, în zonă au fost prezenți lucrători din cadrul Poliţiei Locale, Poliţiei Române, Jandarmeriei și un echipaj Smurd pentru a asigura ordinea și a evita incidentele neplăcute.
De altfel, aproximativ 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş  asigură, în perioada 6-7 ianuarie a.c., măsurile de ordine şi siguranţă publică la manifestările religioase care se desfășoară cu ocazia sărbătorilor religioase „Botezul Domnului (Boboteaza)” şi „Sfântul Ioan Botezătorul” . Read 932 times Last modified on Sâmbătă, 06 Ianuarie 2018 11:13