Miercuri, 21 Februarie 2018
Video! Ion Georgescu: Îmi era rușine! Primăria Mioveni colectează cereri pentru realizarea branşamentelor de gaze la Clucereasa după 17 ani de chinuri

Video! Ion Georgescu: Îmi era rușine! Primăria Mioveni colectează cereri pentru realizarea branşamentelor de gaze la Clucereasa după 17 ani de chinuri Featured

După 17 ani de chinuri, Ion Georgescu reușește una din cele mai importante realizări în lupta cu birocrația românească. Recent, primăria Mioveni a anunțat că a început colectarea de cereri pentru realizarea branşamentelor de gaze la Clucereasa.
Conform Primăriei, reţeaua de distribuție a gazelor naturale în satul Clucereasa (rețeaua stradală) se va realiza de către S.C. Distrigaz Sud Reţele S.R.L. din cadrul S.C.Engie S.A., în  regim de cofinanţare cu Unitatea Administrativ Teritorială Oraşul Mioveni (96,39% Unitatea Administrativ Teritorială Oraşul Mioveni și 3,61% S.C.Engie S.A).
Primăria Oraşului Mioveni prin biroul Patrimoniu va colecta  toate cererile și documentele necesare pentru  realizarea branşamentelor de gaze naturale care vor fi depuse ulterior, de către reprezentanţii Primăriei, la centrul zonal Piteşti al S.C. Distrigaz Sud Reţele S.R.L.; Cererile și documentele necesare vor fi colectate de la cetățenii din Clucereasa de către dl. Banu Marian, delegatul sătesc.

Primăria informează că pot face solicitare pentru branșarea la rețeaua de distribuție a gazelor naturale doar persoanele care au locuințe sau dețin autorizație de construire pentru locuință sau anexă gospodărească.

Important!  Costul branşamentului de gaze  naturale ( conducta dintre rețeaua de distribuție stradală și limita de proprietate, inclusiv firida echipată cu regulator de presiune care se montează la limita de proprietate ) va fi suporat de către fiecare proprietar de locuinţă/anexă  care solicită racordarea la reţeaua de gaze naturale. Pentru relații suplimentare vă puteți adresa la Biroul Patrimoniu din cadrul Primăriei Mioveni, etaj 2, camera 32 , între orele 08.00 – 16.00, sau la telefon 0348/455.113.

Îmi era rușine să dau ochii cu cetățenii!

Primarul Ion Georgescu a reușit abia la finalul a 17 ani de încercări și promisiuni să obține această extindere a rețelei de alimentare cu apă, cu toate că 96% din costul investiției este suportat de admnistrația locală, și nu de Distrigaz. Istoria acestei extinderi a rețelei de gaze și în Clucereasa frizează absurdul și este dovada clară a haosului și birocrației din administrație. Așa se face că în niște coduri tehnice, Clucereasa era prevăzută ca o localitate de sine stătătoare. Inițial, Clucereasa aparținea de Racovița. Singura problemă este că după constituirea orașului Mioveni, în care Racovița și Clucereasa au devenit cartiere ale orașului, nimeni nu a modificat și în arhivele și în documentele instituțiilor.  Pur și simplu eu mă duceam la ei și mă prezentam ca fiind primarul orașului Mioveni, și al cartierului Clucereasa, iar ei îmi spuneau să mă duc să îl aduc pe primarul din Clucereasa! Așa ceva este uluitor! Fiind vorba de practic o altă unitate administrativ teritorială lucrurile erau foarte complicată, era vorba de un alt distribuitor, de o altă licență...
Abia acum un an de zile s-a rezolvat acest lucru, asta după ce am fost la arhiva instituției și am luat tot istoricul de la Marea Adunare Națională ca să demonstrez că de fapt Clucereasa face parte din Mioveni. Vă spun sincer, îmi era rușine să mai dau ochii cu oamenii din Clucereasa. Toți mă întrebau de acesată conductă de gaze. Și era și normal. Aveam investitori care doreau să vină, dar cereau și ei legătură la gaze. Nu mai punem că este vorba de o zonă de pe marginea DN 73. Ce să mai spunem? 10 ani m-au plimbat, mă întorceam cum mă duceam. Vă spun că am pus un cetățean din Clucereasa să lucreze alături de mine, numai că să vadă cu ochii lui că ceea ce le spuneam oamenilor nu sunt minciuni! Era greu de înțeles și de acceptat și îi înțeleg pe oameni. În sfârșit, acum am reușit, asta este vestea bună, vestea proastă este că am reușit abia după 17 ani! - a explicat Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni.


Media

Read 4859 times