Miercuri, 21 Februarie 2018
Spune-i primarului Ion Georgescu ce vrei la tine în oraș! Vezi calendarul dezbaterilor publice pentru bugetul de la Mioveni!

Spune-i primarului Ion Georgescu ce vrei la tine în oraș! Vezi calendarul dezbaterilor publice pentru bugetul de la Mioveni!

Primăria oraşului Mioveni organizează dezbateri cu cetăţenii pe marginea bugetului local pentru anul 2018. Discuţiile asupra priorităţilor pentru 2018 vor începe vineri, 26 ianuarie a.c. şi se vor încheia duminică, 4 februarie 2018.

Cu această ocazie, vor avea loc întâlniri zonale cu cetăţenii, la care vor participa primarul Ion Georgescu, viceprimarul Aurel Costache, consilieri locali, personalul de specialitate din cadrul Primăriei, dar şi directori ai instituţiilor subordonate.

Pentru anul 2018 orașul Mioveni își propune un buget în valoare de 133.754 mii lei, echivalentul a peste 29 milioane de euro. Bugetul din acest an va fi compus din surse proprii, în valoare de 82.651 mii lei echivalentul a 18 milioane de euro, sume defalcate din TVA, la care se vor adăuga excedentul din 2017, subvenții de la bugetul de stat, sume de la stat pentru învăţământ, sănătate şi asistenţă social.
La capitolul cheltuieli din suma totală prevăzută, 85.061 mii lei, echivalentul a 18,5 milioane euro, vor fi destinați investiţiilor pentru un număr de 93 proiecte aflate în lista pentru anul 2018, iar alți 66.032 mii lei vor fi alocați pentru funcţionarea Primăriei, a serviciilor publice, pentru sănătate, învăţământ, asistenţă socială, culte, religii, sport etc. Taxele și impozitele locale nu vor crește.

Joi seară, proiectul de buget a fost prezentat Consiliului Local în primă variantă.

Proiectul de hotărâre al bugetului de venituri şi cheltuieli 2018, poate fi vizualizat şi studiat la adresa de web: www.emioveni.ro Legislaţie – Transparenţă decizională.
Program întâlniri zonale:
26 ianuarie (vineri) – Centrul Cultural Mioveni -întalnire cu angajaţii Consiliului Local Mioveni.
27 ianuarie (sâmbătă) – Clădirea Multifuncţională Făget;
28 ianuarie (duminică) – Clădirea Multifuncţională Colibaşi;
1 februarie (joi) – Sala de Consiliu a Primăriei Mioveni;
3 februarie (sâmbătă) - Grădiniţa Clucereasa;
4 februarie (duminică)– Casa de Cultură Racoviţa, cartier Racoviţa.
Sugestiile şi propunerile celor interesaţi referitoare la aceste proiecte sunt aşteptate la Registratura Primăriei oraşului Mioveni, până la data de 05 februarie 2018, de luni până vineri, între orele 08,00 – 16,00, precum şi transmise electronic la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

Read 484 times