Joi, 19 Octombrie 2017
ProArges

ProArges

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, efectuează 36 percheziţii pe raza judeţelor Argeş, Prahova, Giurgiu, Sibiu, Iaşi, Ialomiţa, Bacău, Vaslui, Arad şi Vâlcea şi în municipul Bucureşti. Printre cei vizaţi se numără şi fostul poliţist Dan Săndulescu, în prezent om de afaceri, investitor imobiliar. Zece persoane sunt audiate la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.
Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2012 - 2015, cei vizaţi, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale ar fi dezvoltat un circuit evazionist prin înregistrarea în contabilitate de achiziţii fictive de mărfuri de la furnizori. Aceştia din urmă, pentru a justifica livrările efectuate, ar fi declarat organelor fiscale achiziţii de la societăţi comerciale de tip fantomă", arată IGPR. Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este de peste 2.175.000 de lei.  
 

 

Miercuri, 18 Octombrie 2017 15:44

Legea pensiilor amânată pentru la anul

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri, după ședința coaliției de guvernare, că se va lucra anul viitor la Legea pensiilor, întrucât este un act normativ extrem de complicat. Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea au susținut că nu există timp ca aceasta să fie modificată corect până la finalul anului. Cei doi au dat însă asigurări că punctul de pensie va creşte la 1.100 de lei începând cu 1 iulie 2018.

”Legea este extrem de complicată, de stufoasă şi măsurile care trebuie avute în vedere sunt de o amplitudine fără precedent. Sunt milioane de dosare care trebuie analizate pentru a evalua impactul acestei legi”, a mai explicat Tăriceanu.

El a dat asigurări însă că, începând cu 1 iulie 2018, punctul de pensie va fi majorat la 1.100 de lei.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi, la Parlament, că în proiectul de buget pentru anul viitor vor fi prinse toate majorările prevăzute în programul de guvernare, nu însă şi legea pensiilor, despre care a spus că este obligatoriu să se aplice din 2018.

”Domnul Mişa nu a fost ieri (la şedinţa coaliţiei – n. red.), o să ne vedem mâine (miercuri - n. red.). Ceea ce s-a prezentat până acum: sunt prevăzute toate actele normative care au fost adoptate, este încadrare sun 3% deficit, un program de investiţii bun”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat dacă este mulţumit de cum arată până acum draftul de buget pentru anul viitor.

Liderul PSD a spus că noua lege pensiilor nu este prinsă în bugetul pentru 2018 deoarece nu a fost încă adoptată, spunând că nu este obligatoriu ca aceasta să se aplice de anul viitor.

”Nu, din moment ce nu-I adoptată. Ca să vii cu un proiect de lege a bugetului de stat, nu poţi să vii decât pe legi adoptate, nu poţi să prezumi că în anul următor sau peste o lună va fi adoptată o lege. Am şi discutat despre asta, că legea pensiilor nu este obligatoriu să-şi producă efectele financiare în 2018. În schimb, toate creşterile de care am vorbit în programul de guvernare sunt prinse în legea bugetului”, a precizat Dragnea.

Sezonul 2017 a marcat faptul că Vali este back in business în Campionatul Național de Raliuri la revenirea după patru ani de absență! A terminat pe un fabulos loc trei deși a alergat pe Mitsubishi Lancer EVO 9, o mașină cu care a câștigat primul titlul de campion absolut în 2011. Asta în contextul în care a fost nevoit să se lupte cu piloți care au concurat pe mașini de ultimă generație R5.

Iar dacă toate calculele și planurile vor ieși așa cum își va dori, la anul Vali Porcișteanu, poate cel mai iubit pilot din campionatul național de raliuri, are toate șansele să revină acolo unde îi este locul, adică să recucerească titlul de campion național. Pe lângă reușita din clasamentul general, Vali este și campion la clasa 3. De altfel, în acest sezon, Valentin Porcișteanu a triumfat de 6 ori în 7 etape la clasa 3 și a câștigat titlul aferent, înaintea unui alt pilot argeșean, Florin Tincescu și navigatorul său Adrian Grigore.

Anul acesta, echipa piteșteanului Vali Porcișteanu a fost sprijinit de Cristi Dolofan, patronul companiei argeșene DTO. 

Revenind la ultima etapă, Dan Gîrtofan și Tudor Mârza au dominat parcursul sibian, Bogdan Marișca și Carmen Poenaru au celebrat titlul național absolut, iar Valentin Porcișteanu și Dan Dobre au fost aplaudați la scenă deschisă pentru victoria de la superspeciala urbană.

Chiar dacă Dan Gîrtofan și Tudor Mârza (ProRally Team Brașov) s-au impus în finala de la Sibiu, titlul național absolut a mers către Bogdan Marișca și Carmen Poenaru (Napoca Rally Academy).

Simone Tempestini a câștigat la Brașov și Bacău, însă problemele cu care s-a confruntat la Cluj și Arad lau îndepărtat de vârful ierarhiei și absența din finala de la Sibiu i-a asigurat lui Valentin Porcișteanu poziția a treia la general, la revenirea sa full-time în campionat.

Campionul național absolut Bogdan Marișca și-a trecut în cont victoria și la clasa 2, înaintea lui Gîrtofan și Tempestini.

Așadar, sezonul 2017 îi aduce un bronz lui Vali Porcișteanu la general, care se adaugă la cele două titluri de vicecampion național din 2010 și 2012 și, desigur, la titlul de campion național în 2011.

Clasament General

1. Marișca/Poenaru 212p;

2. Gîrtofan/Mârza 207p;

3.Porcișteanu/Dobre 154p.

 

Imagini video: Facebook Vali Porcișteanu

Sursa foto: simcat.ro

Veste mare pentru cei care fac naveta din Pitești în Bascov și invers. Cornel Ionică a anunțat că transportul de călători până în comună va fi reluat de vineri 20 octombrie. Asta, după mai multe săptămâni în care autobuzele Publitrans nu au mai intrat în Bascov, afectând mii de persoane care lucrează la firmele din zonă sau elevii care învață în Pitești.

A fost nevoie de un întreg scandal pentru ca șefii administrației locale să solicite și să obțină derogare de la prevederile legislative în privința liniei Piteşti-Bascov. Un lucru pozitiv.

În același timp, confirmă ceea ce Proargeș.ro a subliniat încă de la debutul scandalului legat de transportul în comun în zonele limitrofe Piteștiului: primarii sunt de o incompetență crasă! La vremea respectivă, printr-o postare pe Facebook, Sorin Apostoliceanu aprecia că articolele ar fi fost comandate de nu știu ce transportatori, că am face jocurile lor, uitând cu cine face echipă în Primărie - tocmai omul care de zeci de ani, din postura de viceprimar, actualul primar Cornel Ionică, se ocupa de transportul în comun, încă de pe vremea extrem de profitabilă a șmecherilor cu maxi-taxi, unii dintre ei astăzi mutați pe transportul interjudețean.

Trecem peste asta și mai scoatem în evidență un aspect: și Cornel Ionică, și Sorin Apostoliceanu și cineva din Publitrans, explicau cu mare sârg că s-a ajuns în această situație pentru că Nu ne ajută legea și pentru că există prevederi care sunt în detrimentul autorităților locale și ale cetățenilor și că nu au ce face, decât să înceteze acest transport. După câteva săptămâni de chin, iată că a fost găsită o soluție și a și fost pusă în practică.

De ce nu s-a găsit din timp, ca să nu se ajungă la toată nebunia? De ce nu au stat la aceeași masă toți primarii implicați, conducerea Publitrans și CJ Argeș ca să găsească o soluție pentru a evita ca argeșenii, inclusiv piteștenii, să fie umiliți și obligați la costuri în plus? Nu mai spunem că problema celor 11 trasee este încă nerezolvată, din sursele noastre existând deja mai multe contestații la licitația organizată.

Este simplu: ori cei din conducerea primăriei Pitești și din comunele limitrofe sunt incompetenți și au interesele lor oculte, ori (dacă ne luăm după scuzele lor) acum încalcă legea. Soluții se pare că au fost, nu trebuia să se aștepte de la jurnaliști să le găsească, din moment ce jurnaliștii nu sunt nici primari nici secretari de primării plătiți cu zeci de mii de lei lunar. Jurnaliștii trag semnale de alarmă, în concordanță cu nemulțumirile cetățenilor și agenților privați care trebuie tratați cu respect, corectitudine și legal de autorități. Iar autoritățile trebuie să aibă viziune, determinarea de a schimba ceea ce nu este corect, inclusiv legislativ (că doar toți sunt primari PSD, cu parlamentari și guvern PSD) și, mai ales, să aibă și interesul de a lucra în sprijinul cetățenilor și în parteneriat cu agenții privați!

 

 


”Am primit de la autoritățile centrale ultimele documente necesare reluării transportului de călători cu autobuzele Publitrans în Bascov. Am făcut numeroase demersuri în acest sens, eforturile fiindu-ne răsplătite în beneficiul cetățenilor. Am stabilit astfel ca autobuzele să circule din nou spre Bascov de vineri, 20 octombrie 2017. De asemenea, facem și diligențele necesare la organele competente pentru modificarea legii transportului public de călători”, a anunțat primarul Piteștiului, Cornel Ionică.

Locuitorii din Bascov, dar și din Pitești, au motive de bucurie, după valul de nemulțumiri produse din cauza deciziei prin care autobuzele Publitrans nu mai opreau în stațiile din afara Piteștiului. În această categorie intrau și stațiile din comuna Bascov a autobuzelor de pe linia 2, fiind una dintre cele mai folosite stații.

După ce zeci de mii de argeșeni s-au revoltat, reprezentanții autorităților locale au solicitat derogare de la prevederile legislative în privinţa . Astfel, în curând linia 2 va intra din nou în comuna Bascov.

 

Absolvenții care își doresc un loc de muncă au acum această șansă! Asociația Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă în colaborare cu Universitatea Constantin Brâncoveanu organizează bursa locurilor de muncă pentru absolvenți și nu numai.

 Bursa locurilor de muncă se desfăşoară la nivelul tuturor agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă iar locaţiile desfăşurării vor fi comunicate în timp util
atât pe site-urile structurilor teritoriale ale ANOFM, cât şi pe site-ul şi pagina de Facebook ale instituţiei.

Vineri, 20 octombrie, AJOFM organizează Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, din Pitești, la Universitatea “Constantin Brâncoveanu”, și-au anunțat prezența 20 de agenți economici cu o ofertă de 741 locuri de muncă. Deschiderea bursei este programată începând cu ora 10:00.
Potrivit celor de la AJOFM Argeș, până la această data și-au anunțat  participarea 20 de agenți economici care vor prezenta o ofertă de 741 locuri de muncă vacante disponibile. Printre meseriile solicitate de către angajatori regăsindu-se cele din industria auto, industria prelucrărilor mecanice, hoteluri și restaurant, industria alimentară, textile, construcții civile și industriale, transporturi, servicii și comerț. Pentru persoanele cu studii superioare sunt puse la dispoziție 39 de posturi vacante, cele mai multe fiind destinate profesiei de inginer. Agenții economici interesați să participe la bursă sunt rugați să contacteze AJOFM Argeș sau să transmită oferta de locuri de muncă vacante la tel.0248/222415, fax 0248/222582, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., cu specificatia “Pentru bursa locurilor de muncă”.

 

 Bariera manuală de pe Strada Lânăriei va fi înlocuită cu una automată. Acest lucru va însemna că, cle puțin teoretic, șoferii vor petrece mult mai puțin timp la coadă, asta dacă barierea nu va fi setată să se coboare cu același timp prelungit înainte de trecerea trenurilor.
Strada Lânăriei asigură accesul între cartierele Prundu și Craiovei cu centura Piteștiului în cartierul Tudor Vladimirescu și, ca atare, pe aici se face o parte însemnată din traficul de mare tonaj. Din această cauză, cozile sunt interminabile de multe ori.
Încă de pe vremea primarului Pendiuc, administrația locală se gândea să construiască un pasaj peste calea ferată. Acest proiect a rămas însă la stadiul de...proiect.

Argeșul va avea parte de noi modificări în infrastructura rutieră. Mai multe drumuri vor fi modernizate, se vor construi noi poduri și vor fi reabilitate anumite clădiri. Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a semnat, la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, primele două contracte finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2017 – 2020. E

ste vorba de investiții care vizează infrastructura rutieră a județului Argeș și anume modernizarea drumurilor județene Șerbănești -Siliștea și Costești-Șerbănești. Astfel prin asfaltarea și modernizarea acestor drumuri orașul Costești și localitățile din zonă vor avea legătură directă cu autostrada București – Pitești, se arată într-o informare de presă transmisă de CJ Argeș. Prin PNDL 2, în județul Argeș sunt propuse spre finanțare 151 de proiecte, din care 9 sunt ale Consiliului Județean Argeș. Consolidarea și reabilitarea Spitalului Județean de Urgență Pitești, modernizarea drumului județean Ciupa-Răteşti și construirea unui pod peste pârâul Vârtop, în comuna Băbana sunt doar câteva dintre obiective.

O delegație a Primăriei Mioveni și a Consiliului Județean Argeș a reprezentat județul la Ziua națională a produselor agroalimentare românești într-un eveniment marcat la Ambasada României din Atena. Dansurile, muzica populară și produsele culinare tradiționale au fost secretele care au cucerit audiența.

Consiliul Județean Argeș a fost reprezentat, printre alții, de consilierii județeni Cristina Radu, Aurel Iacșa și Nae Eugen, de Roxana Stoenescu, șeful Serviciului Relații Internaționale, Cultură, Tineret, în timp ce numeroasa delegație din Mioveni a fost condusă de primarul Ion Georgescu. Artiștii de la Plai de Dor ai Centrului Cultural Mioveni, interpretele Veronica Dinu și Daniela Cernea, cu toții acompaniați de Taraful "Doina Argeșului" al Centrului Cultural Județean Argeș au făcut un adevărat spectacol în fața a sute de diplomați și de români veniți la acest eveniment. Invitații au avut prilejul de a descoperi Argeșul, prin intermediul materialelor de promovare, au descoperit harta interactivă a județului Argeș și au degustat dulcețurile și zacusca de Topoloveni, preparatele tradiționale din carne, brânzeturile specifice zonei de nord, covrigii musceleni, vinul de Ștefănești și țuica de Pitești.
 

 

Memorialul Închisoarea Pitești și-a deschis din nou porțile publicului larg. Sute de oameni au vizitat in acest weekend locul renumit pentru așa-zisele încercări de „reeducare” ale deținuților politici.

”Fenomenul Pitești” a reprezentat un experiment de reeducare ce consta în distrugerea psihică a detinutilor politici. Această „operațiune” a început în 1949, la închisoarea de la Pitești. Esența metodei folosite era transformarea victimelor în cǎlǎi, tortura putând fi apreciatǎ drept un simplu mijloc, nu un scop.

Oameni din toate colturile tarii au venit la Pitesti sa vada fosta inchisoare comunista.

In 2011, mai mulţi piteşteni conduşi de o tânără pasionată, Maria Axinte, au avut ideea de a înfiinţa Fundaţia Memorialul Închisoarea Piteşti. Iar această fundaţie administrează de atunci partea din clădire ce a păstrat aspectul unei închisori.

Cei prezenți au  putut vedea cele două expoziții „Monumente în mișcare” – sculpturi monumentale contemporane în memoria mișcărilor de rezistență împotriva comunismului din România, Memorialul Închisoarea Pitești prin tur ghidat și au putut urmări o proiecție de filme documentare scurte.
Cele 11 lucrări de mari dimensiuni realizate de Cătălin Bădărău se desfășoară în spațiul pavilionului-deținuți al fostei închisori piteștene, la parter. Expoziția „Pitești: Nuanțele abisului” prezintă o serie de picturi în ulei semnate de Paul Hitter pe tema detenției politice din perioada comunistă și pot fi văzute în pavilionul administrativ al fostei închisori, la parter.
Memorialul Închisoarea Pitești este un spațiu memorial deschis publicului din 2014, situat în fostul penitenciar de detenție politică de la Pitești. Memorialul își propune cercetarea, documentarea și valorificarea fostei închisori Pitești, precum și studiul sistemului represiv comunist și cinstirea memoriei persoanelor care au suferit sau șiau pierdut viața în închisorile comuniste din România.

Între 1949 şi 1951, la închisoarea Piteşti s-a desfăşurat Experimentul Piteşti, considerat a fi cel mai mare şi cel mai intensiv program de spălare a creierului prin tortură din blocul comunist.

 

 

 

 

Vineri, 13 Octombrie 2017 16:19

Sindicatul Dacia pichetează Prefectura Argeș

Pe 23 octombrie, sindicatele afiliate Blocului Național Sindical (BNS) vor picheta prefecturile în semn de protest față de trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat. În această zi, între orele 15 și 16, este programată pichetarea și în Pitești. Mișcarea de protest va fi susținută de aproximativ 250 de membri ai Sindicatului Automobile Dacia, cel mai mare sindicat din țară din cadrul BNS. 

Pagina 1 din 459