Sâmbătă, 16 Decembrie 2017
ProArges

ProArges

În afară de Familia Regală a României, la funeraliile Regelui Mihai I vor fi reprezentate Familiile Regale din Marea Britanie, Suedia, Spania, Belgia, Iordania, Luxemburg, Liechtenstein, Bahrein, Bulgaria, Grecia, Serbia, Albania, Franța, Prusia, Italia și Portugalia. Vor fi reprezentate Familiile Imperiale din Rusia, Austria și Germania, Familia Mare Ducală de Baden, Familia Regală de Wurttemberg și Familia Princiară de Ligne.

Vor fi prezenți:

Majestatea Sa Regele Carl XIV Gustaf al Suediei

Majestatea Sa Regina Silvia a Suediei

Alteța Sa Regală Marele Duce de Luxemburg

Majestatea Sa Regele Juan Carlos I al Spaniei

Majestatea Sa Regina Sofia a Spaniei

Alteța Sa Regală Principele de Wales

Majestatea Sa Regele Simeon al II-lea al bulgarilor

Majestatea Sa Regina Anne-Marie a elenilor

Alteța Sa Regală Principesa Muna a Iordaniei

Alteța Sa Regală Principesa Astrid a Belgiei

Alteța Sa Regală Principele Lorenz al Belgiei

Alteța Sa Regală Principele Moștenitor Alexandru II al Serbiei

Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Ecaterina a Serbiei

Alteța Sa Regală Ducele de Braganza

Alteța Sa Imperială și Regală Principele Georg al Prusiei

Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducele Karl al Austriei

Alteța Sa Imperială și Regală Marea Ducesă Maria a Rusiei

Alteța Sa Regală Principele Moștenitor Leka II al albanezilor

Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Elia a albanezilor

Excelența Sa Șeicul Rashid bin Khalifa al Khalifa al Bahrein

Alteța Sa Regală Principesa Rym a Iordaniei

Alteța Sa Regală Marele Duce de Baden

Alteța Sa Imperială și Regală Marea Ducesă de Baden

Alteța Sa Regală Principesa Irina a Greciei

Alteța Sa Regală Principele Jean al Franței, Duce de Vendome

Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducele Dominic al Austriei

Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducesa Emmanuella a Austriei

Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei

Baronul Hanns-Ulrich von Holzhausen

Baroana Alexandra von Holzhausen, doamna Ferch

Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducele Georg al Austriei

Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducele Martin al Austriei

Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducesa Katharina a Austriei

Alteța Sa Regală Principele Emmanuel Philibert de Savoia

Alteța Sa Regală Principele Nikolaos al Greciei

Alteța Sa Regală Principele Eberhard de Wurttemberg

ASR Principesa Chantal a Franței

Baronul Francois-Xavier de Sambucy de Sorgue

Alteța Sa Principesa Anne de Ligne

Cavalerul Charles de Fabribeckers

Principesa Tatiana Radzivill, doamna Fruchaud

Dr John Fruchaud

Primarii care au primit sentințe de incompatibilitate sau conflict de interese în ultimii 3 ani nu își vor mai pierde mandatele. Cătălin Rădulescu a afirmat că modificarea legii va intra în vigoare, iar până atunci, îndeamnă primarii să atace în revizuire pentru ca, în momentul procesului, noile prevederi să intre în vigoare. Mai mult, deputatul PSD de Argeș susține că prefecții nu au nicio prevedere legală prin care să destituie primarii care au primit aceste sentințe. Mai mult, modificările de lege prevăd faptul că un primar declarat incompatibil sau în conflict de interese într-un mandat și care până ce au primit decizia definitivă au intrat deja în exercitarea unui nou mandat, atunci nu își vor pierde mandatul în exercițiu, pentru că efectele nu vor fi transferate către alte mandate. 

Puteți urmări declarațiile de la minutul 28

Supărat pentru faptul că nici până acum jeepul care i-a fost furat din fața blocului unde stă cu chirie, situat chiar în spatele Parlamentului, lângă sediul SRI, deputatul PSD Cătălin Rădulescu a dat citire unor conversații halucinante, care par a fi codate, purtate cu șeful serviciului furturi auto de la care se informa cu privire la stadiul cercetărilor. Mai mult, Rădulescu a acuzat-o și pe ministrul Carmen Dan, unul din oamenii apropiați ai lui Liviu Dragnea de faptul că nu cunoaște realitățile și necesitățile polițiștilor. El susține că o parte din propunerile făcute de ministru pentru întărirea atribuțiilor polițiștilor vor genera abuzuri împotriva drepturilor cetățenilor.

Declarațiile pot fi văzute începând cu minutul 38 al înregistrării 

Ziua de mâine va fi cea în care românii își vor lua rămas bun de la regele Mihai I. 21 de salve de tun vor deschide porțile cerului pentru Majestatea Sa.

Autoritățile din Curtea de Argeș sunt pe ultima sută de metri în ceea ce privește pregătirile pentru funerariile Majestății Sale. Participanţii la ceremonie sunt rugați să respecte măsurile stabilite de organizatori precum şi indicaţiile şi îndrumările jandarmilor. De asemenea, trebuie să manifeste răbdare astfel încât să nu se ajungă la crearea de situaţii care să genereze busculade sau aglomerări nejustificate; să evite implicarea în conflicte de orice natură;
să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale;
să nu abandoneze colete, rucsacuri ori alte bagaje voluminoase în locurile publice.
De asemenea trebuie să manifeste calm şi să urmeze indicaţiile forţelor de ordine, deoarece în jurul orei 18.30 se vor executa 21 de salve de tun. ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a declarat că astfel cerul se va deschide pentru Majestate Sa, iar îngerii îi vor înălța sufletul către rai.

Participații la eveniment să solicite de fiecare dată, când se consideră necesar, ajutorul şi sprijinul jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică.

 

 

 

 

 

 

Structurile judeţene al Ministerului Afacerilor Interne vor asigura ordinea şi siguranţa publică pe tot parcursul evenimentului, vor acţiona în trafic pentru redirecţionarea conducătorilor auto pe alte artere decât pe cele unde se vor desfăşura ceremoniile funerare şi vor proteja însemnele Casei Majestăţii Sale, pe timpul transportului şi expunerii acestora. Nu în ultimul rând, se vor lua toate măsurile specifice de acordare a asistenţei medicale de urgenţă, evacuare şi acţiune în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.
Sunt mobilizaţi peste 500 de jandarmi, poliţişti şi pompieri, cu posibilitate de suplimentare, în functie de situaţie, sub conducerea inspectorului-şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş, col. dr. Gheorghe Lupescu, a inspectorului-șef al Inspectoratului de Poliției Județean Argeș, cms. șef Bogdan Berechet și a lt. col. Bogdan Olar, inspector-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Argeș.
Totodată sunt pregătite 16 mijloace tehnice pentru a interveni în cazul unor situaţii de urgenţă (punct de comandă mobil, autospeciale pentru stingere, puncte medicale avansate, autospeciale de descarcerare, ambulanţe SMURD şi autospeciale de primă intervenţie şi comandă).
Pentru evitarea producerii unor evenimente care să afecteze siguranţa participanților la eveniment, recomandăm acestora să manifeste calm, să urmeze indicaţiile autorităţilor şi să respecte următoarele restricţii impuse de organizarea acestei manifestaţii:
- pe traseul strada 1 Mai – strada Traian – strada Negru Voda – bulevardul Basarabilor, în intervalul orar 16.00-21.00 se interzice comercializarea si consumul bauturilor alcoolice în localurile publice aflate pe acest traseu precum si în afara acestora.
- se interzice circulaţia rutieră şi staţionarea autovehiculelor pe b-dul Basarabilor, între orele 06.00-22.00;
- se interzice circulaţia rutieră, cu excepţia riveranilor, pe strada Meşterul Manole, între orele 16.00-22.00;
- se interzice oprirea şi staţionarea autovehiculelor pe strada 1 Mai şi strada Traian, între orele 14.00-22.00;
- se interzice circulaţia rutieră pe timpul deplasării cortegiului funerar pe strazile 1 Mai, Traian şi Negru Vodă;
- locul de parcare destinat autobuzelor/ autocarelor care se deplasează, în mod organizat în mun. Curtea de Arges, îl reprezintă parcarea de la Sala Sporturilor, lânga Stadionul Municipal.
Recomandări pentru public:
- să manifeste rabdare astfel încât să nu se ajungă la crearea de situaţii care să genereze busculade sau aglomerări nejustificate;
- să evite implicarea în conflicte de orice natură;
- să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.), evitând pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii rele;
- să nu abandoneze colete, rucsacuri ori alte bagaje voluminoase în locurile publice;
- să manifeste calm şi să urmeze indicaţiile fortelor de ordine, deoarece în jurul orei 18.30 se vor executa 21 de salve de tun;
- să solicite de fiecare dată, când se considera necesar, ajutorul şi sprijinul cadrelor aflate în dispozitivele de ordine publică.
Dacă sunteţi victima sau martorul unei infracţiuni, apelaţi la cel mai apropiat poliţist, sau sunaţi la numărul unic de urgenţă 112!
Îi asigurăm pe toți participanții la manifestare că structurile de jandarmi, poliție și pentru situații de urgență sunt pregătite să prevină și să intervină, dacă este cazul, pentru a asigura un climat favorabil desfășurării ceremoniei de înmormântare a Majestății Sale Regele Mihai I al României și pentru Familia Regală.

 

Până nu de mult, gara regală din Curtea de Argeș reprezenta o mândrie a căilor ferate româneşti fiind considerată o adevărată bijuterie arhitecturală. Monumentul istoric aflat acum în paragină va fi acoperit cu un mesh pentru funerariile Majestații Sale Mihai I.

Gara regală va primi o nouă față pentru ultima sosire a Majestății Sale Mihai I la Curtea de Argeș. Autoritățile locale depun toate eforturile pentru totul să arate impecabil, deși edificiul nu se află în patrimoniul său. Gara se află în proprietatea Ministerului Transporturilor, iar edilul Contantin Panțurescu susținecă a purtat în repetate rânduri discuții cu reprezentanţii ministerului de resort pentru renovarea clădirii. La această oră zeci de muncitori trudesc din greu pentru a da o nouă față acestui loc istoric, iar gara fi acoperita cu un mesh care reproduce fațada.
Gara regală din Curtea de Argeș fost construită în mai puţin de un an, la cererea Regelui Carol I, după planurile unui arhitect francez care a restaurat şi Mănăstirea Curtea de Argeş. Aceasta a fost dată în folosinţă în 1899.
Sâmbătă, la ora 14,40, Trenul Regal, în care se va afla sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai şi în care vor călători Custodele Coroanei şi membrii Familiei Regale a României, va pleca din Gara Regală Băneasa.
"Trenul Regal va circula cu viteză redusă în următoarele localităţi: Chitila (ora 14,51) - Titu (ora 15,41) - Piteşti (ora 16,46). Toţi cei care vor dori să aducă un ultim omagiu Regelui Mihai I sunt aşteptaţi în gara oraşului lor", se precizează în comunicat.
Trenul Regal va ajunge la ora 17,30 în gara din Curtea de Argeş, unde prezenţa presei şi a publicului va fi permisă.
Cortegiul funerar se va deplasa apoi de la gară la Catedrala Arhiepiscopală şi Regală.
La ora 17,50 va avea loc slujba de îngropare a Regelui Mihai I în Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeş. La ora 18,20, sicriul va fi purtat într-o procesiune pe jos către Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, unde va avea loc ceremonia religioasă a îngropării, la ora 18,40.

Capete încoronate, prinţi, prinţese, reprezentanţi ai caselor regale şi personalităţi cu sânge albastru din întreaga lume îl vor conduce pe ultimul drum pe Regele Mihai. Tot mai mulţi confirmă că vor fi alături de Suveranul României, la funeralii. Majestatea Sa va fi înmormântat, sâmbătă, în catedrala din Curtea de Argeş, lângă regina Ana.

Capete încoronate, prinţi, prinţese, reprezentanţi ai caselor regale şi personalităţi cu sânge albastru din întreaga lume îl vor conduce pe ultimul drum pe Regele Mihai. Tot mai mulţi confirmă că vor fi alături de Suveranul României, la funeralii. Majestatea Sa va fi înmormântat, sâmbătă, în catedrala din Curtea de Argeş, lângă regina Ana.

Unul dintre cei mai cunoscuţi prieteni şi susţinători ai ţării noastre, Prinţul Charles va fi prezent la înmormântarea ultimului Rege al României. Va fi însoţit de un reprezentant al Parlamentului Britanic. Moştenitorul Coroanei Britanice are şi legături de sânge cu Regele Mihai. Majestatea Sa era văr de gradul al treilea cu mama sa, Regina Elisabeta a II-a. A fost invitat de onoare la sărbătorirea a 60 de ani de domnie a Reginei Marii Britanii, lângă care a fost aşezat la fotografia de grup. I-a legat şi prietenia: în copilărie, fiicele Regelui au petrecut multe vacanţe în Anglia.

Şi Regina Sofia a Spaniei, verişoara primară a Majestăţii Sale defuncte, va fi, sâmbătă, la funeralii împreună cu soţul său, Regele Juan Carlos. Spunea despre Regele Mihai că este vărul său preferat. I-a fost alături şi când a împlinit 90 de ani, în 2011, la aniversarea de la Bucureşti. Regina Sofia, născută în Grecia, este fiica Regelui Paul, fratele Reginei Elena a României, mama ultimului suveran al românilor. Regina Sofia a ţinut florile la nunta Regelui Mihai cu Regina Ana, de la Palatul Regal din Atena.

La înmormântare va veni şi Regele Suediei, Carl Gustaf al XVI-lea, cu soţia sa, Regina Silvia.

Din Grecia este aşteptată regina Anne-Marie, soţia Regelui Constantin al II-lea al elenilor, vărul primar al Majestăţii Sale defuncte. Unchiul său, Regele Paul al Greciei, este cel care l-a ajutat să facă nunta cu prinţesa Ana de Bourbon-Parma - o căsătorie care a legat România de mai multe familii cu sânge albastru.

La funeralii şi-au anunţat prezenţa peste o sută de personalităţi. Au confirmat, între alţii, Regele Simeon al II-lea al Bulgariei, Principesa Muna, mama Regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei, Principesele Isabelle de Lichtenstein şi Chantal a Franţei, Prinţesa Astrid a Belgiei şi soţul său, Principele Lorenz, care este şi membru al Consiliului Regal. Marele Duce Henri al Luxemburgului, Principele Leka al Albaniei, familii nobiliare din Austria şi Germania şi nu numai vor fi alături de Familia Regală.

Update: Sicriul cu ramasitele Regelui Mihai a fost depus in Sala Tronului din Palatul Regal din Bucuresti. Mii de oameni au venit pentru a-i aduce un ultim omagiu. La trecerea cortegiui funerar la Arcul de Trumf, spre Palatul Regal, in jur de o mie de oameni l-au intampinat pe  Rege cu steaguri tricolore, flori, candele aprinse si aplauze.

Update: Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a părăsit miercuri seară Castelul Peleş, acesta urmând să fie adus în Capitală şi depus la Palatul Regal.

Acesta a fost însoţit de Margareta, Custodele Coroanei Române, de principele Radu, dar şi de membri ai Familiei Regale.

La plecare, cei 90 de militari ai Brigăzii 2 Vânători de Munte, ai Batalionului 21 Vânători de Munte "Leonard Mociulschi", ai Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" şi ai Muzicii militare a Academiei Forţelor Aeriene au prezentat onorul.

Sicriul a fost purtat pe umeri de opt militari ai Brigăzii 30 Gardă ''Mihai Viteazul''.

Începând cu ora 21,00, Regele Mihai va fi depus la Palatul Regal din Capitală, unde cei care doresc vor putea să-i aducă un ultim omagiu până la ora 24,00.

Regele Mihai, ultimul popas la Castelul Peles

Regele Mihai al Romaniei s-a intors definitiv in tara. La ora 11, cu o aeronava militara, sicriul cu trupul neinsufletit al Majestatii Sale, a fost adus pe aeroportul Henri Coanda. Majestatea Sa a fost primit de Seful Casei Regale Margareta, Primcipele Radu, principesa Matia, dar si de Irina si Nicolae. Au fost prezenti si ministrul de Externe si ministrul Apararii, precum si seful fortelor militare.
Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I a ajuns la Castelul Peleş din Sinaia miercuri, în jurul orei 13,30.
Timp de patru ore, la Castelul Peleş, numeroşi reprezentanţi ai instituţiilor statului şi ai corpului diplomatic acreditaţi la Bucureşti au transmis condoleanţe şi s-au recules la catafalcul Regelui. Au depus coroane de flori preşedintele României, Klaus Iohannis, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, premierul Mihai Tudose.

La Castelul Peleş au ajuns şi reprezentanţi diplomatici ai Statelor Unite ale Americii, Marii Britanii, Germaniei, Elveţiei, Canadei, Spaniei, Vaticanului şi Marocului. Printre cei care au ţinut să prezinte personal condoleanţe s-au numărat ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, şi ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell.

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, şi procurorul general al României, Augustin Lazăr, au prezentat şi ei, personal, condoleanţe Familiei Regale. La Castelul Peleş au mai fost prezenţi reprezentanţi ai Academiei Române, Institutului Cultural Român, Consiliului Naţional al Audiovizualului sau Jandarmeriei Române.

La Sala Sporturilor din Trivale au început finalele la competiția de sport inițiată de prefectura Argeș. Proiectul a angrenat toate școlile din județul Argeș.

Astăzi au început finalele la competiția Intră în joc, câștigă-ți sănătatea, un proiect unicat derulat în Argeș de prefectura Argeș în parteneriat cu Inspectoratul Școlar și Direcția județeană pentru Sport și Tineret. La fotbal feminin, secțiunea zona rurală, elevele de la Școala Gimnazială din Morărești, la secțiunea urban a câștigat Școala George Topârceanu din Mioveni, iar la secțiunea liceu a câștigat liceul tehnologic Constantin Dobrescu din Curtea de Argeș. Miercuri, tot la Sala sporturilor, va avea loc finala la handbal. În această competiție care promovează sportul de masă mii de elevi nelegitimați din toate școlile din județ au fost angrenați în competiții de fotbal fete, tenis, baschet și volei.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a dat-o în judecată pe deputata USR Cosette Chichirău, după ce aceasta l-a jignit cu ocazia dezbaterii din plenul Camerei Deputaţilor pe legea 303/2004.

Joi, 7 decembrie, în timp ce se votau amendamentele la legea 303/2004, deputatul USR Cosette Chichirău l-a numit „porc” pe deputatul PSD Cătălin Rădulescu. „Ia uitați-l! S-a mai îngrășat un pic. A mai furat ceva. Îi dau ăștia mancare pe unde se duce. Ce vesel e... Râde ca porcul”, a spus Cosette Chichirău, în timp ce transmite în direct pe Facebook protestul USR din plen.
Rădulescu a declarat că a dat-o în judecată pe Chichirău şi îi cere daune de un milion de euro

"Eu sunt medic chirurg şi nu mi-am permis niciodată să fac o femeie scroafă. M-a jignit pe mine, mi-a jignit familia. Eu râdeam pentru că un coleg îmi spusese un banc, nu avea nicio legătură cu justiţia", a declarat deputatul PSD pentru stiripesurse.ro.

Pagina 1 din 478