Sâmbătă, 16 Decembrie 2017

Liberalii și pedeliștii își freacă mâinile sau și le frâng?

Vestea că DNA a intrat în sfârșit și nu oricum, ci chiar în această campanie electorală înainte de turul al doilea, peste Tudor Pendiuc și vicele Cornel Ionică, a venit precum Crăciunul peste pedeliștii și peneliștii din Argeș.
După ce spun "așa le trebuie", și le trag o înjurătură, Ion Popa, Cătălin Teodorescu și Adrian Miuțescu își freacă mâinile. Se gândesc că vor da o mare lovitură la alegerile din 16 noiembrie.
Uită că cei care nu îl suportă pe Pendiuc vin oricum la vot ca să îl sancționeze, iar cei care au ieșit au fost numărați în primul tur. Mai uită și că cei care îl susțin pe Tudor Pendiuc, vor veni la vot cu siguranță pentru că îl vor considera o victimă a acțiunilor DNA. Chiar dacă DNA este implicată în campanie electorală mai mult decât Ponta și Iohannis la un loc și chiar dacă Tudor Pendiuc  ar fi vinovat.
Până la o decizie definitivă și irevocabilă, Tudor Pendiuc, chiar dacă procurorii ar oferi unora satisfacția de a-l vedea în cătușe, rămâne nevinovat. La fel ca și Ionică. La fel ca și Vișoiu.
Dincolo de bucuria zilei, ACL-iștii argeșeni ar trebui să își frângă mâinile mai degrabă decât să și le frece.
Cătălin Teodorescu s-a umplut de bani, dar tremură pentru că știe că DNA-ul deja lucrează la dosarele despăgubirilor, punerilor în posesie și chiar a drepturilor litigioase de pe vremea când era vicepreședinte la ANRP. Dacă au picat ei Hrebenciuc și Adam în dosarul retrocedărilor, Teodorescu nu este decât un alt pisoi care s-a mânjit pe botic cu lapte. El și cu alți pisoiași de prin Argeș.
Nici Ion Popa nu ar trebui să stea prea liniștit. Nu uită că în 2008, când era prefect și președinte al Comisiei Județene de Fond Funciar a dat drumul la drefișări. Sigur, ceilalți prefecți au continuat pe acest drum croit în pădure, dar Popa a dat primul cu drujba. O parte din vina pentru faptul că băieții deștepți au pus mâna pe Pădurea Trivale îi aparține. Și nu e o vină sufletească, ci penală. Colegii de la Jurnalul de Argeș au și prezentat o hotărâre din 16 ianuarie 2008 a Comisiei Județene de Fond Funciar, semnată de actualul senator liberal Iani Popa, pe atunci prefect de Argeș, conform căreia transferurile de terenuri și păduri din localități de pe raza aceluiași ocol silvic se puteau face fără să mai treacă prin Comisia Județeană de Fond Funciar, lucru ce contravenea flagrant reglementărilor în vigoare. 
Nici Adrian Miuțescu nu prea poate sta liniștit. De fapt, el chiar este agitat, pentru că a depășit deja câteva etape din planul de a-l îndepărta pe Ion Popa de la conducerea partidului pentru a pune din nou mâna pe PNL. Indiferent ce o mai însemna PNL. Și Miuțescu are însă bubele sale. Și cum unele dosare reapar în atenția publică după două decenii de la producerea faptului, nu putem să nu ne gândim și la modul în care a fost falimentată SC IPEE Curtea de Argeş. Asta ca să ne referim la doar un singur subiect.
În privința lui Pendiuc și a lui Ionică, pesediști cu puternice rădăcini PDL, ne întrebăm oare cum s-or simți și dacă și-aduc aminte de vremea când un alt lider PSD Argeș era în cătușe, iar ei stăteau la pălăvrăgeală cu Mircea Andrei, un alt corupt. Iar pentru Pendiuc, la fel ca pentru mulți alții cu pretenții și orgolii de a fi șefi, rămâne valabilă o zical a cu săpatul gropii altuia, iar în România este posibil chiar să cadă amândoi în groapă. Sau în celulă...
La finalul materialului, în loc de concluzie: toți au bube, și toți se tem de visul Monicăi Macovei. Până și Monica Macovei se teme de visul său.
Read 117 times Last modified on Joi, 06 Noiembrie 2014 09:20