Miercuri, 21 Februarie 2018

Drăghici: România are nevoie să continue luarea de măsuri pro-business

Luni, deputatul PSD Mircea Drăghici, Chestor al Camerei Deputaților, a participat la conferința organizată la sediul Camerei de Comerț și Industrie Argeș cu prilejul prezentării celor două scheme de ajutor de stat adoptate recent de Guvern. Scopul evenimentului a vizat modul în care aceste scheme de ajutor de stat pot fi accesate și importanța lor pentru asigurarea unui mediu de afaceri performant. Prezentarea a fost susținută de domnul Darius Vâlcov – Ministrul delegat pentru Buget, domnul Enache Jiru – Secretar de stat la Ministerul pentru Buget și doamna Livia Stan – Director General la Direcția Generală Ajutor de Stat, Practici Neloiale și Prețuri Reglementate.
Adoptarea de către Guvernul României a Schemei de ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă (minimum 10 noi locuri de muncă) și a Schemei de ajutor de stat pentru finanțarea realizării de investiții în active corporale și necorporale de înaltă tehnologie aferente unor investiții mari (de cel puțin 10 milioane de euro) cu impact semnificativ în economie, demonstrează că Executivul condus de Victor Ponta sprijină investiţiile care creează locuri de muncă şi ajută la dezvoltarea oricărei regiuni din România.
“Guvernul Ponta a luat în ultimii doi ani de zile multe măsuri pro-business. Printre acestea vă reamintesc: reducerea CAS la angajator cu 5 puncte procentuale, eliminarea și comasarea a peste 90 de taxe și tarife nefiscale/ parafiscale, scărea TVA la pâine cu 15 procente, scutirea integrală pentru companii la plata impozitului pentru profitul reinvestit, introducerea plății TVA la încasare pentru firmele cu cifra de afaceri mai mică de 500.000 de euro, introducerea regulii controlului fiscal de fond doar o singură dată la 3 ani pentru IMM-uri, acordarea de facilități fiscale pentru cei care angajează tineri, dar și pentru cei care creează noi locuri de muncă”, a susținut deputatul social democrat.
Mircea Drăghici este de părere că Victor Ponta a venit cu o viziune economică de menținere a echilibrului între măsurile economice și cele sociale, pentru ca societatea să se dezvolte echitabil și sănătos: “Trebuie să continuăm să acționăm pentru a crea un mediu investițional favorabil și un cadru economic, dar și fiscal care să susțină mediul economic. Singura garanție pentru continuarea acestui drum bun este Victor Ponta – președinte, care să colaboreze cu guvernul și cu o majoritatea parlamentară. România nu mai are nevoie de conflict și dezbinare!”.
Read 137 times Last modified on Luni, 10 Noiembrie 2014 10:34