Miercuri, 21 Februarie 2018

Tăriceanu: Protocolul de refacere a USL, semnat înainte de turul doi de PSD şi PLR

Preşedintele Senatului, liderul PLR Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, luni, că protocolul de refacere a USL va fi semnat de PSD şi PLR, dar şi de celelalte formaţiuni componente ale USL, în această săptămână, respectiv înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Întrebat, luni, dacă vede posibilă semnarea unul protocol pentru refacerea USL, Tăriceanu a răspuns afirmativ. El a arătat că nu e vorba de o refacere simbolică, ci despre una "de substanţă".

Tăriceanu a admis că suprapunerea între USL şi noul proiect politic nu va fi "perfectă". "Sigur că nu putem să punem noul proiect într-o suprapunere perfectă peste cel vechi. Dar ceea ce e important e că vom avea din nou o contrucţie politică în care să fie reprezentat PSD şi PLR", a subliniat Tăriceanu, care a menţionat că şi celelalte formaţiuni ale USL vor face parte şi vor semna protocolul de refacere.

Solicitat să comenteze faptul că PLR nu e recunoscut în mod oficial, el a răspuns: "Sunt două lucruri ce trebuie separate: pe de o parte avem construcţia şi ideea politică şi, sigur că această construcţie politică urmează să primească şi o haină juridică. Ele nu sunt condiţionate, dar primează acţiunea politică".

Întrebat când va va fi semnat acest protocol de refacere a USL, Tăriceanu a răspuns: "Cel mai probabil în această săptămână, în zilele următoare, înainte de turul doi".
Read 137 times