Vineri, 15 Decembrie 2017
Tremură Daniel Constantin! Dan Voiculescu a fost eliberat!

Tremură Daniel Constantin! Dan Voiculescu a fost eliberat!

Președintele Fondator al PC, mogulul Dan Voiculescu a fost eliberat. Pentru Daniel Constantin, omul care a contribuit masiv la condamnarea celui care l-a promovat în politică, se anunță zile negre. Este foarte puțin probabil ca, la semnalul lui Voiculescu, noul partid al lui Constantin să mai rămână populat cu prea multă lume, știut fiind că oamenii fostului PC îi sunt fideli lui Voculescu Apoi, patronul Antenelor are de recuperat peste 200.000 de euro de la Constantin, și o va face. După care va veni și lovitura finală, prin sacrificarea în plan mediatic de pe metodele de tortură din Evul Mediu: câte puțin și extrem de dureros!

Deși o parte dintre oamenii care se află lângă Constantin au început să șovăie, mai ales că Tăriceanu, prin pozițiile avute, s-a arătat cel mai serios om politic în lupta cu abuzurile instituțiilor de forță. Iar Voiculescu, fie și în plan mediatic, s-a arătat drept o victimă a acestor abuzuri.

Iată minuta ședinței de judecată

”"În temeiul articolului 587 Cod procedură penală, cu aplicarea articolului 5 Cod penal cu ref. la articolul 59 şi articolul 60 alineatul 2 din vechiul Cod penal, admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul-condamnat Voiculescu Dan. Dispune liberarea condiţionată a petentului de sub puterea mandatului de executare nr.1171/2014 emis de Tribunalul Bucureşti Secţia I penală, dacă nu este arestat în altă cauză. Atrage atenţia petentului asupra cazurilor de revocare a beneficiului liberării. (...) Cu drept de contestaţie, în termen de 3 zile de la comunicare", se arată în minuta deciziei.”, au scris judecaătorii.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au răspuns favorabil la cererea de eliberare condiţionată formulată de Dan Voiculescu, în urma condamnării la 10 ani închisoare primită în dosarul ICA. Decizia judecătorilor prin care Voiculescu poate fi eliberat nu e definitivă. DNA are termen 3 zile pentru a face contestație la Tribunalul București.

O comisie de la Penitenciarul Rahova a analizat, pe 24 mai, cererea de eliberare condiţionată a lui Dan Voiculescu şi a înaintat documentaţia la Judecătoria Sectorului 5, a declarat Gabriela Livadariu, purtătorul de cuvânt al penitenciarului, anunță Agerpres.

Dan Voiculescu a mai încercat să iasă din închisoare înainte de termen, însă cererea sa a fost respinsă definitiv în ianuarie 2017 de Tribunalul Bucureşti.

DNA s-a opus atunci ca Dan Voiculescu să fie eliberat condiţionat, pe motiv că acesta a executat prea puţin din pedeapsa primită în dosarul ICA şi sunt nereguli în legătură cu cele 11 cărţi scrise în penitenciar, pentru care omul de afaceri ar fi beneficiat de o reducere a condamnării. 

Pe 8 august 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare. De asemenea, Sorin Pantiş, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Read 164 times Last modified on Vineri, 09 Iunie 2017 15:17