Sâmbătă, 16 Decembrie 2017
Europarlametnarul Laurențiu Rebega se implică în scandalul ciobanilor din Argeș

Europarlametnarul Laurențiu Rebega se implică în scandalul ciobanilor din Argeș

La sfârșiitul săptămânii, mii de oi au blocat traficul în Curtea de Argeș, în zona cartierului Marina. Mai mulți ciobani, în frunte cu Dan Petrecu, nemulțumit de faptul că a pierdut licitația pentru concesiunea pentru pășunirle alpine organizată de primăria Curtea de Argeș, au protestat aducând oile în oraș.
Președintele Partidului Forța Națională Argeș Andrei MIHAI si europarlamentarul Laurențiu Rebega, membru al comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală în Parlamentul European au avut o întâlnire la Primăria Curtea de Argeș cu o delegație a primăriei condusă de primarul Constantin Panțurescu.
Scopul întâlnirii a fost de a identifica soluții concrete pentru sprijinirea crescătorilor de ovine din zona Curtea de Argeș în contextul protestului unuia dintre cei mai mari proprietari de ovine din județul Argeș Dan Petrescu  nemulțumit de modul în care autoritățile locale au repartizat pașunile.
În contextul concurenței internaționale acerbe în domeniul agriculturii, participanții la întalnire au facut un apel pentru găsirea de soluții concrete în vederea sprijinirii crescătorilor de animale. Autoritățile locale ar trebui să fie primele interesate să susțină fermierii din comunitățile lor cu măsuri de sprijin concrete și punerea la dispoziție a spațiilor de pășunat, susțin cei de la Forța națională.
Europarlamentarul este susținut de crescătorii de animale acestuia urmând a-i fi înmânată o petiție ce va fi depusă și susținută la nivelul autorităților europene.


Read 405 times