Sâmbătă, 16 Decembrie 2017
Urșii de la cetatea Poenari bagă râcă între autoritățile județene (video)

Urșii de la cetatea Poenari bagă râcă între autoritățile județene (video)

Scandalul urşilor de la Arefu produce nemulțumiri între autoritățile județene șefii consiliului Județean considerând că decizia relocării celor patru exemplare acare au speriat turiştii veniţi la Cetatea Poenari la 7 kilometri distanță de cetate nefiind soluție viabilă. În Argeș, excedentul  de urşi în zonă a ajuns la 15 exemplare. 

Președintele CJ Argeş a criticat nu doar măsura relocării, ci şi modalitatea prin care se procedează la prinderea urşilor, prin lăsarea unei cuști și așteptarea ca familia de urși să intre în ea pentru a fi capturată.

Mă apucă râsu-plânsu, ca să fiu corect, și ca om, şi ca preşedinte. Am văzut în presă că a fost pusă o cuşcă acolo. Şi stăteam şi mă întrebam şi îmi imginam dacă în cuşca aia intră unul dintre cei trei ursuleţi, ce face ursoaica lângă cuşcă?! Sau dacă ursoaica intră acolo, ce fac ursuleţii? Nu pot să comentez mai mult”, a spus Dan Manu.

Deocamdată, conducerea CJ Argeş cere redeschiderea Cetăţii Poenari chiar înainte de relocarea ursoaicei şi a celor patru pui, solicitându-se, dacă este nevoie, ca grupurile de turiști să fie însoțiți pentru protecție de jandarmi montani. Dan Manu arată că există judeţe care ar putea primi excedentul de urşi de la noi şi că dispunerea mutării sălbăticiunilor în arealele cu deficit ar trebui să se poată face şi fără acordul autorităţilor din respectivele zone. El a criticat și faptul că de doi ani selecția urșilor și menținerea numărului acestora sub control nu se mai face prin vânat. Sunt ONG-uri care militează și pentru interzicerea turiștilor în anumite zone. Este total anormal. Avem acest excedent și pentru că legea a interzis vânarea urișilor. Or, dintotdeauna s-a făcut o selecție a speciilor și un control al numărului acestora și prin vânat, a mai spus Manu.

Media

Read 413 times