Vineri, 15 Decembrie 2017
Dragnea, Tăriceanu și Tudose fac pasul înapoi: Anunț vital despre impozitarea pe cifra de afaceri și taxa de solidaritate

Dragnea, Tăriceanu și Tudose fac pasul înapoi: Anunț vital despre impozitarea pe cifra de afaceri și taxa de solidaritate

Toate măsurile fiscale vor fi simulate și, dacă vor produce efecte negative, nu vor fi aplicate, a anunțat Liviu Dragnea. Președintele PSD a mai spus că acest lucru este valabil inclusiv pentru impozitarea pe cifra de afaceri și nu pe profit, dar și pentru taxa de solidaritate care ar putea fi impusă veniturilor de peste 14.000 de lei.
 
Dragnea a afirmat că a purtat mai multe discuții și cu premierul Mihai Tudose și a subliniat că dacă acele măsuri vor afecta economia în altă zonă, atunci nu vor fi aplicate, a mai spus Dragnea. El a precizat că trebuie găsite soluții fiscale pentru că există zonă mare din Economie, cu firme care au 580 de miliarde cifră de afaceri, dar care declară profit de doar 9 miliarde.
 
De asemenea, președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că dorește ca toate companiile, indiferent de propritari, să fie corecte față de statul român și față de contribuabili. Liderul Senatului a subliniat că povara impozitului pe profit plătit de firmele românești este de trei ori mai mare față de companiile care au capital străin.
Tăriceanu a subliniat că firmele românești au și mai mulți angajați decât multinaționalele, aproape dublu. Liderul ALDE a afirmat că guvernul analizează mai multe variante, nu doar impozitarea pe cifra de afaceri, și că va lua decizia care va avea cele mai bune rezultate, fără a afecta companiile care sunt corecte și își plătesc și acum impozitele.  
Read 140 times