Vineri, 15 Decembrie 2017
Peste 40.000 de lei lunar pe cap de parlamentar. Scandal pe suma forfetară

Peste 40.000 de lei lunar pe cap de parlamentar. Scandal pe suma forfetară

După ce indemnizațiile parlamentarilor au crescut, conform legii 96 privind statul senatorilor și deputaților, au crescut și sumele forfetare, pe care aleșii le pot folosi pentru cazare, activități în teritoriu și funcționarea cabinetelor parlamentare. Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au decis însă plafonarea acestora, după ce unii parlamentari puteau ajunge să primească și 40.000 de lei lunar indemnizație și sume forfetare.

 Decizia birourilor permanente reunite a fost de a plafona cheltuielile forfetare la sumele existente. Parlamentarii vor rămâne însă cu indemnizațiile majorate. Sumele forfetare rămân la nivelul actual, dar pentru asta trebuie modificată legea care obligă ca acestea să fie indexate cu indemnizația actuală. Modificarea va fi făcută în prima ședință a parlamentului, din luna septembrie. Președintele Senatului a afirmat că nu ar putea fi convoncată o ședință într-o sesiune extraordinară pentru că foarte mulți parlamentari sunt deja plecați în concediu și nu poate fi întrunit cvorumul. 

Dacă creșterile s-ar aplica, un parlamentar ar ajunge să ne coste peste 40.000 de lei pe lună, bani la care se adaugă și indemnizația de 9150 de lei. Liviu Dragnea s-a opus memorandului care crește cheltuielile de cazare la 6500 de lei, suma forfetară care ajunge la 19.500 de lei, cota de benzină care ajunge la 1400 de lei, la care se mai adaugă chetuielile cu abonamentul telefonic, dar și cele cu biletele de avion pentru deplasarea din teritoriu la București.
Read 151 times