Vineri, 15 Decembrie 2017
Miuțescu aruncă PNL Argeș în ridicol! Dezbaterea oamenilor de afaceri a fost plină de...absența acestora

Miuțescu aruncă PNL Argeș în ridicol! Dezbaterea oamenilor de afaceri a fost plină de...absența acestora

De la venirea lui Adrian Miuțescu la conducerea PNL se simte o schimbare. Partidul a trecut de la jocul static la fuga similiară cu a unui supraponderal pe banda unui aparat de slăbit. Numai că există o diferență. Acest supraponderal nu vrea să slăbească, ci doar să mimeze această intenție, pentru că aleargă cu mâncarea în mână. Am rămas la micile metode de propangandă, de disimulare, la discursul plin de gargară în care ne pricepem doar să criticăm, fără a avea partea cealaltă, de propuneri, de a pune ceva în loc. Dacă a fost vreun simpatizant liberal care s-a bucurat că un fost liberal a devenit președintele PNL, cu siguranță nu s-a bucurat că acel fost liberal a fost tocmai Miuțescu, un personaj care încearcă acum, din răsputeri, să revină pe prima scenă a politicii, după ani de lipsă în care te-ai fi așteptat să fi dezvoltat, ca orice liberal de firmă, o afacere de succes. Nu a fost cazul, dar a organizat o întâlnire, chipurile cu oamenii de afaceri din județ. Nu, nu a mai venit Orban, care dincolo de calitatea de președinte al PNL nu mai are nicio altă calitate în viață pentru că a avut grijă, culmea PNL-ul de el. Au venit însă Hildegrard Brandl și Bianca Militaru, doi reprezentanți de la centru pe zona de afaceri. Aceștia au trăit marea păcăleală din weekendul trecut pentru că au avut senzația că s-au întâlnit cu mediul de afaceri #liber și #rezist din Argeș. Ei nu au știut că acolo au venit oameni din PNL Argeș și apropiați ai acestora, pentru a umple cât de cât scaunele.
Proargeș.ro nu a dorit să preia informații pe care le-a considerat incorecte furnizate în comunicatul de presă al PNL. Niciun partid, nicio instituție, niciun organizator nu transmite, prin intermediul unui comunicat de presă, fotografii ale invitaților, ale celor care erau importanți într-un eveniment, din spate, din unghiuri chinuite care să ascundă scaunele libere din și așa prea puținele locuri de la eveniment.

Am înțeles că oamenii de afaceri prezenți au avut ocazia să vorbească deschis despre problemele cu care se confruntă mediul economic, în general, venind, însă, și cu propuneri ce pot deveni idei pentru proiecte de legi care să ajute la relansarea economică. Nu am avut un singur exemplu de om de afaceri prezent la dezbatere și de o singură idee de proiect de lege menit să relanseze economic.

Ce ne-a determinat totuși să revenim asupra subiectului au fost unele declarații făcute de Adrian Miuțescu colegilor de la Jurnalul de Argeș, care au remarcat și ei ca la întâlnirea organizației oamenilor de afaceri din PNL cu oamenii de afaceri au lipsit, ei da, tocmai oamenii de afaceri.

Solicitat să dea câteva exemple, Miuțescu a glăsuit: Asta nu vă pot spune, pentru că ei ne-au rugat să nu facem publică prezența tuturor celor care au fost de față. Tocmai de asta noi am făcut întâi întâlnirea și abia apoi o conferință de presă. Ne-au rugat ca să fie o discuție tehnică. Au ținut să nu facem publică prezența lor, ce persoane, cine, ce firme. Trebuie să respectăm și rugămintea lor. Au fost în jur de 80 de oameni de afaceri, reprezentanți de firme. Dintre ei, membri PNL, cam vreo 35-36, iar restul, nemembri. Cam jumate-jumate. Despre ceilalți, care nu sunt membri PNL, nu pot să știu dacă sunt membri în alt partid. Vă dați seama, cu atât mai mult, nu pot să vă dau nume din rândul acestora. Oamenii m-au rugat ceva, iar eu să le fac publică participare, să le fac probleme cu PSD-ul. Să se ducă ăia să-i controleze?! Eu cred că dumneavoastră vă dați bine seama că oamenii nu vor să-și creeze probleme legate de modul cum lucrează PSD-ul, cum îi  prigonesc şi ce le face. Ei au venit, evident, să discute nemulţumirile lor faţă de Guvernare. Şi atunci, ce să facem, să-i dăm pe mâna ăstora pe care i-au criticat? Nu putem să facem asta.”, a explicat pentru Jurnalul de Argeș Adrian Miuțescu, care nu a făcut invitații către AOA și Camera de Comerț, adică structurile asociative, pentru că lucrează mult prea bine cu instituțiile din administrația locală și județeană controlate de PSD.

O minciună uluitoare și o încercare de manipulare cu tehnici de pe vremea când era deputat. Cum să nu poți da un singur exemplu de om de afaceri? Cum adică atunci când au venit să îi asculte pe acești specialiști în economie și accesare de fonduri europene, oamenii de afaceri argeșeni au cerut organizatorilor să îi țină ca pe alcolicii anonomi? Cum să faci întânire cu mediul de afaceri, tu, Partid Național Liberal, dar să nu fie deschisă presei? Și cum să dai comunicat dar să nu îi arăți pe acești oameni. Și cum să spui că structurile asociative ale oamenilor de afaceri sunt de fapt legate ombilical de interese cu PSD? Păi din aceste motive nu vor veni, spre exemplu, oameni de afaceri să mai doneze bani PNL-ului. Pentru că politica PNL cu Adrian Miuțescu este una mincinoasă chiar și când e în opoziție! Nu poți jigni, desconsidera și  miniți pe cârca tocmai acestui gen de oameni. În plus, s-a dus vremea aia în care dnii Dorin Voicu, Frătică, Fane Bidinea etc erau mari oameni de afaceri. Nici nu am prea mai auzit ca ANAF-ul să îi controleze pe toți cei care nu cotizează la PSD, ca pe vremea PDL-ului. Mă scuzați. Noului PNL!

Dl. Miuțescu, lucrați, vorbiți, gândiți ca în urmă cu 15 ani! Sunteți expirat politic și, din păcate, PNL Argeș se îndreaptă vertiginos spre a fi aruncat până și din vitrina politicii argeșene!
 Read 260 times