Duminică, 21 Ianuarie 2018
Pachet de legi trimise direct în Parlament: Legile Justiției, Fondul Suveran de Investiții. Dragnea: Vrem să le aprobăm în această sesiune

Pachet de legi trimise direct în Parlament: Legile Justiției, Fondul Suveran de Investiții. Dragnea: Vrem să le aprobăm în această sesiune

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că luni Coaliția de guvernare va lua o decizie cu privire la mai multe legi, între care și legile justiției. Vineri că liderii PSD ar fi decis în CEx ca modificările la Legile Justiţiei să fie promovate ca iniţiativă parlamentară, nu printr-un proiect asumat de Executiv.

'Ne vom întâlni în coaliţie luni şi vom lua o decizie care va cuprinde mai multe proiecte de legi, în care să decidem dacă le vom iniţia în Parlament sau vor pleca prin procedura guvernamentală: legile Justiţiei, parteneriatul public-privat, Fondul suveran de dezvoltare. Luni vom avea această decizie', a spus Dragnea, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional.

Dragnea a adăugat că ministrul Tudorel Toader mai lucrează la modificările legilor pe justiţie pentru a insera unele propuneri care au venit din partea unor asociaţii de profil şi speră ca săptămâna viitoare să aibă o formă finală.

El a mai spus că a înţeles că ministrul Justiţiei aşteaptă şi un aviz al Comisiei de la Veneţia doar pentru procedura de numire a procurorilor-şefi, nu pentru tot pachetul de legi.

Potrivit lui Dragnea, proiectul de modificare a legilor Justiţiei poate să intre în dezbatere şi fără avizul Comisiei de la Veneţia. 'Dacă de la Comisia de la Veneţia vine un răspuns până la Crăciun, îl inserăm, dacă nu...', a adăugat Dragnea, menţionând că proiectul trebuie adoptat în această sesiune parlamentară.
 

Read 808 times