Duminică, 21 Ianuarie 2018
Uniformele ar putea redeveni obligatorii în școli. Rădulescu: Lipsa uniformelor a mărit discrepanțele între elevi

Uniformele ar putea redeveni obligatorii în școli. Rădulescu: Lipsa uniformelor a mărit discrepanțele între elevi

Comisia de administraţie a Camerei Deputaţilor a dezbătut proiectul de lege iniţiat de PSD care-i obligă pe elevi să poarte uniforme în şcoală, pentru a mai netezi discrepanţele sociale. Guvernul Grindeanu a avizat negativ proiectul, apoi a fost trântit, iar Opoziţia încă analizează cum va vota.

 Unul dintre inițiatori este deputatul de Argeș Cătălin Rădulescu. El a susținut că în opinia sa majoritatea elevilor și profesorilor nu ar fi împotriva uniformelor dacă copiii și-ar putea alege singuri modelele. Deputatul de Argeș a mai spus că în ultimii 25 de ani s-au amplificat discrepanţele între cetăţeni, respectiv elevi, privind situaţia lor financiară. Din acest motiv a fost generat un efect negativ privind dezvoltarea tinerei generaţii.

„În ultimii 25 de ani, s-au amplificat discrepanţele între cetăţeni, respectiv elevi, privind situaţia lor financiară. O parte din cetăţeni, puţini la număr, având o stare materială bună şi foarte bună, care le permite să le ofere condiţii deosebite copiilor lor, iar cealaltă parte, în majoritate, au sărăcit, fiind săraci şi foarte săraci. Considerăm că această inegalitate, în special între elevi, are ca urmare un efect negativ privind dezvoltarea tinerei generaţii“, a precizat Cătălin Rădulescu.

Read 372 times Last modified on Marți, 24 Octombrie 2017 16:26