Marți, 16 Ianuarie 2018
Video! Câțiva procurori și judecători au protestat împotriva Parlamentului!

Video! Câțiva procurori și judecători au protestat împotriva Parlamentului!

Câteva zeci de procurori și judecători au protestat, luni, pe treptele Curții de Apel București, împotriva intenției de modificare a legilor justiției, în privința modificărilor la Codurile Penale. În București, la Curtea de Apel București, au venit aproximativ 500 de magistraţi. Proteste similare ale magistraţilor au avut loc în cursul zilei şi la Constanţa, Cluj-Napoca, Brăila, Slatina şi Braşov. Printre cei 30 de magistrați s-au numărat Marius Ștefan-prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș și fostul prim-procuror Daniel Vișan.
„Curtea de Apel Bucureşti se delimitează de acţiunile de protest desfăşurate în data de 18 decembrie 2017, lângă sediul acestei instituţii, la iniţiativa individuală a unor judecători”, arată un comunicat al instanţei bucureştene. Totodată, Curtea de Apel Bucureşti a subliniat „necesitatea respectării prevederilor legale care reglementează statutul magistratului, a separaţiei puterilor în stat şi folosirea doar a pârghiilor pe care legea şi regulamentele le găsesc adecvate pentru exprimarea opiniilor.”
 Activitatea Judecătoriei Deva va fi oprită, zilnic, timp de o oră, în intervalul 11.30 - 12.30, până la sfârşitul anului, în semn de protest faţă de modificările preconizate să fie aduse la legile justiţiei, notează Agerpres.


Media

Read 367 times Last modified on Marți, 19 Decembrie 2017 08:59