Marți, 16 Ianuarie 2018
Video! Gentea atrage atenția: Calicia Guvernului pune în pericol activitatea ICN și a proiectului internațional ALFRED

Video! Gentea atrage atenția: Calicia Guvernului pune în pericol activitatea ICN și a proiectului internațional ALFRED

Bugetul Regiei Autonome Tehnologii pentru Energia Nucleară, drastic redus. Activitatea Institutului de Cercetare Nucleară de la Mioveni este în periocol. Ministerul de resort a redus cu multe procente bugetul companiei.


Cristian Gentea, director al Regiei Autonome Tehnologii pentru Energia Nucleară s-a plâns la ultima conferință de presă a PSD de bugetul pe care instituția l-a primit în acest an din partea ministerului Energiei. Ba mai mult acesta a subliniat că nici pentru 2018 veștile nu sunt bune iar banii alocați pun în pericol proiectele aflate în desfășurare.

Chiar și proiectul reactorului ALFRED, a cărui construcție propriu-zisă este programată pentru perioada 2020-2030, la ICN Mioveni, este pus în pericol.

Conform protocoalelelor semnate privind reactorul Alfred, este vorba de o investiţie cu finanţare europeană, estimată la aproximativ un miliard de euro. România va suporta circa 20% din costuri. Până în 2020 trebuie să aibă loc testarea tehnologiilor şi proiectarea reactorului de demonstraţie. Implementarea proiectului ar duce la crearea a peste 2000 de locuri de muncă.

 

 


Media

Read 1407 times Last modified on Vineri, 22 Decembrie 2017 17:14