Marți, 16 Ianuarie 2018
Ducele de Albota despre gândurile guvernului cu excedentul primăriilor: Ar face o mare greșeală

Ducele de Albota despre gândurile guvernului cu excedentul primăriilor: Ar face o mare greșeală

Primarii din Argeș sunt nemulțumiți de faptul că nu vor putea folosi excedentul din 2017 pentru investițiile din acest an. Conform ultimelor informații, primarii vor putea utiliza o jumătate din excedent doar cu acordul ministrului de finanțe începând din luna iunie.
Primarii cer guvernanților să ia în calcul situația fondurilor alocate pentru fiecare investiție în parte, iar banii neconsumați din cauza procedurilor să poată fi folosiți în momentul în care proiectele sunt deblocate. Ei au transmis aceste mesaje și vicepremierului Paul Stănescu și ministrului Fondurilor Europene Marius Nica, în ședința prilejuită de semnarea contractului pentru finanțarea reabilitării Galeriei de Artă.

Conform unor informații, jumătate din excedent îl putem consuma până la 1 iunie, cealaltă jumătate, după 1 iunie, o vom putea cheltui numai cu aprobarea ministrului de finanțe. Eu le-am transmis din partea primarilor că normal ar fi ca președinții de consilii județene să se vadă cu primarii, să se stabilească ce bani sunt blocați în contestații sau în diferite proceduri de traseu pe ce investiții și să îi putem cheltui cum se deblochează proiectele. Iar restul banilor pot fi consumați cu acceptul Finanțelor. Altfel, de unde știe ministrul ce probleme are fiecare primărie din țara asta? Am înțeles că este o sumă mare blocată, de 1500 de miliarde de lei la nivel de județ. Dar să nu ne spună nouă cineva că banii aceștia stau blocați în trezorerie și nu sunt rulați. Dar dacă cei de la guvern au pus ochii pe ei...Eu le-am spus că ar fi o mare greșeală. Ar face o mare greșeală, a declarat Ion Dumitru, primarul comunei Albota și președintele Asociației Comunelor din România, filiala Argeș, după întrevederea pe care primarii au avut-o cu liderii județeni, cu parlamentarii și cu vicepremierul Paul Stănescu la Pitești.

Read 764 times