Miercuri, 21 Februarie 2018
Video! Andrei Gerea despre scandalul de la PNL: O totală lipsă de democrație

Video! Andrei Gerea despre scandalul de la PNL: O totală lipsă de democrație

Andrei Gerea vorbește despre ceea ce se întâmplă în PNL-ul condus de Ludovic Orban. Debutul sesiunii parlamentare a însemnat și un scandal uriaș în PNL. Totul a început cu susținerea acordată de Ludovic Orban Ralucăi Turcan, cea care a și câștigat în fața Adrianei Săftoiu funcția de lider de grup al PNL în Senat. Conform unor surse, Orban ar fi spus în partid că Turcan are sprijinul președintelui Iohannis. Alți lideri au spus că Orban a produs o intoxicare, că acest sprijin nu există și că liderul PNL ar fi înroșit telefoanele în partid în favoarea Ralucăi Turcan. Un alt scandal de amploare, pentru care Orban a fost acuzat că și-a impus apropiații în funcții cheie, a fost acela al mazilirii lui Daniel Zamfir din funcția de președinte al Comisiei de Economie din Senat. El a fost înlocuit de Florin Câțu. 

Un alt pierzător la masa făcută de Ludovic Orban a fost Ion Popa, care nu mai este chestor al Senatului. Inclusiv Alina Gorghiu a afirmat că în PNL nu mai există criteriul competențelor, ci sunt folosite alte criterii. 

Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea susține că Orban este doar o interfață între PNL și cei care conduc cu adevărat partidul și că în noul PNL nu mai există nicio urmă de democrație.  

Îmi pare rău că Ion Popa nu a mai întrunit sprijinul în partid, dar în cazul domniei sale este încă o dovadă că în PNL nu mai contează nici vechimea, nici eforturile sau realizările care au stat la baza activității politice, ci cu totul alte criterii. E amuzant să îi vezi pe ei arătând cu degetul că în alte partide nu e democrație, când la ei se constată o lipsă totală de democrație. Nu există o scară a valorilor. Există doar bunul plac al câtorva. Cunoaștem și stilul de lucru al dlui Orban. Unii ar spune că este lăutăresc, dar lăutarii sunt niște virtuși. În cazul dlui Orban, probabil că ține de fazele lunii. Domnul Orban este doar goarna unora care au reușit să lege PNL-ul de gard - Andrei Gerea


Media

Read 524 times