Joi, 14 Decembrie 2017
ProArges

ProArges

Update: Sicriul cu ramasitele Regelui Mihai a fost depus in Sala Tronului din Palatul Regal din Bucuresti. Mii de oameni au venit pentru a-i aduce un ultim omagiu. La trecerea cortegiui funerar la Arcul de Trumf, spre Palatul Regal, in jur de o mie de oameni l-au intampinat pe  Rege cu steaguri tricolore, flori, candele aprinse si aplauze.

Update: Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a părăsit miercuri seară Castelul Peleş, acesta urmând să fie adus în Capitală şi depus la Palatul Regal.

Acesta a fost însoţit de Margareta, Custodele Coroanei Române, de principele Radu, dar şi de membri ai Familiei Regale.

La plecare, cei 90 de militari ai Brigăzii 2 Vânători de Munte, ai Batalionului 21 Vânători de Munte "Leonard Mociulschi", ai Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" şi ai Muzicii militare a Academiei Forţelor Aeriene au prezentat onorul.

Sicriul a fost purtat pe umeri de opt militari ai Brigăzii 30 Gardă ''Mihai Viteazul''.

Începând cu ora 21,00, Regele Mihai va fi depus la Palatul Regal din Capitală, unde cei care doresc vor putea să-i aducă un ultim omagiu până la ora 24,00.

Regele Mihai, ultimul popas la Castelul Peles

Regele Mihai al Romaniei s-a intors definitiv in tara. La ora 11, cu o aeronava militara, sicriul cu trupul neinsufletit al Majestatii Sale, a fost adus pe aeroportul Henri Coanda. Majestatea Sa a fost primit de Seful Casei Regale Margareta, Primcipele Radu, principesa Matia, dar si de Irina si Nicolae. Au fost prezenti si ministrul de Externe si ministrul Apararii, precum si seful fortelor militare.
Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I a ajuns la Castelul Peleş din Sinaia miercuri, în jurul orei 13,30.
Timp de patru ore, la Castelul Peleş, numeroşi reprezentanţi ai instituţiilor statului şi ai corpului diplomatic acreditaţi la Bucureşti au transmis condoleanţe şi s-au recules la catafalcul Regelui. Au depus coroane de flori preşedintele României, Klaus Iohannis, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, premierul Mihai Tudose.

La Castelul Peleş au ajuns şi reprezentanţi diplomatici ai Statelor Unite ale Americii, Marii Britanii, Germaniei, Elveţiei, Canadei, Spaniei, Vaticanului şi Marocului. Printre cei care au ţinut să prezinte personal condoleanţe s-au numărat ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, şi ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell.

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, şi procurorul general al României, Augustin Lazăr, au prezentat şi ei, personal, condoleanţe Familiei Regale. La Castelul Peleş au mai fost prezenţi reprezentanţi ai Academiei Române, Institutului Cultural Român, Consiliului Naţional al Audiovizualului sau Jandarmeriei Române.

La Sala Sporturilor din Trivale au început finalele la competiția de sport inițiată de prefectura Argeș. Proiectul a angrenat toate școlile din județul Argeș.

Astăzi au început finalele la competiția Intră în joc, câștigă-ți sănătatea, un proiect unicat derulat în Argeș de prefectura Argeș în parteneriat cu Inspectoratul Școlar și Direcția județeană pentru Sport și Tineret. La fotbal feminin, secțiunea zona rurală, elevele de la Școala Gimnazială din Morărești, la secțiunea urban a câștigat Școala George Topârceanu din Mioveni, iar la secțiunea liceu a câștigat liceul tehnologic Constantin Dobrescu din Curtea de Argeș. Miercuri, tot la Sala sporturilor, va avea loc finala la handbal. În această competiție care promovează sportul de masă mii de elevi nelegitimați din toate școlile din județ au fost angrenați în competiții de fotbal fete, tenis, baschet și volei.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a dat-o în judecată pe deputata USR Cosette Chichirău, după ce aceasta l-a jignit cu ocazia dezbaterii din plenul Camerei Deputaţilor pe legea 303/2004.

Joi, 7 decembrie, în timp ce se votau amendamentele la legea 303/2004, deputatul USR Cosette Chichirău l-a numit „porc” pe deputatul PSD Cătălin Rădulescu. „Ia uitați-l! S-a mai îngrășat un pic. A mai furat ceva. Îi dau ăștia mancare pe unde se duce. Ce vesel e... Râde ca porcul”, a spus Cosette Chichirău, în timp ce transmite în direct pe Facebook protestul USR din plen.
Rădulescu a declarat că a dat-o în judecată pe Chichirău şi îi cere daune de un milion de euro

"Eu sunt medic chirurg şi nu mi-am permis niciodată să fac o femeie scroafă. M-a jignit pe mine, mi-a jignit familia. Eu râdeam pentru că un coleg îmi spusese un banc, nu avea nicio legătură cu justiţia", a declarat deputatul PSD pentru stiripesurse.ro.

Astăzi, sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va ajunge se va întoarce definitiv în țară. Slujba de îngropare a Regelui Mihai I va fi oficiată sâmbătă în Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeş, după care sicriul va fi purtat într-o procesiune până la Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală aflată în apropiere, unde se află locul de veci, a anunţat Biroul de presă al Casei Majestăţii Sale. Absolut tv va oferi imagini integral de la funeralii și va avea ediții speciale. Proargeș.ro va oferi imagini de la acet eveniment istoric chiar de la fața locului.

Sâmbătă, la ora 14,40, Trenul Regal, în care se va afla sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai şi în care vor călători Custodele Coroanei şi membrii Familiei Regale a României, va pleca din Gara Regală Băneasa.

"Trenul Regal va circula cu viteză redusă în următoarele localităţi: Chitila (ora 14,51) - Titu (ora 15,41) - Piteşti (ora 16,46). Toţi cei care vor dori să aducă un ultim omagiu Regelui Mihai I sunt aşteptaţi în gara oraşului lor", se precizează în comunicat.

Trenul Regal va ajunge la ora 17,30 în gara din Curtea de Argeş, unde prezenţa presei şi a publicului va fi permisă.

Cortegiul funerar se va deplasa apoi de la gară la Catedrala Arhiepiscopală şi Regală.

La ora 17,50 va avea loc slujba de îngropare a Regelui Mihai I în Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeş. La ora 18,20, sicriul va fi purtat într-o procesiune pe jos către Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, unde va avea loc ceremonia religioasă a îngropării, la ora 18,40.

Prezenţa presei nu va fi permisă în cele două incinte, nici înainte, nici pe parcursul celor două ceremonii funerare.

Noua Catedrală nu va putea fi vizitată în primele şapte zile după înmormântare.

Patriarhia Română a luat o serie de decizii istorice cu privire la câteva momente din timpul funeraliilor Regelui Mihai I al României. Astfel, pentru prima dată, toate clopotele lăcașurilor de cult ortodox vor bate în 3 momente diferite, în două zile diferite. În plus, Patriarhiei i-a fost impusă de către Casa Regală ca la slujba de înmormântare din Catedrala Patriarhală să nu fie permis accesul altor persoane decât cele convenite de Casa Regală.

- Miercuri, 13 decembrie 2017, ora 11.00, la sosirea sicriului cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă;

- Sâmbătă, 16 decembrie 2017, ora 12.30, la începutul slujbei de prohodire (înmormântare) din interiorul Catedralei Patriarhale;

- Sâmbătă, 16 decembrie 2017, ora 18.30, la începutul ceremoniei religioase de îngropare în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a scos la licitație documentația pentru expertiza și studiul de fezabiliate necesare reabilitării Gării regale de la Curtea Argeș. Licitația a fost însă reluată.

Funeraliile reginei Ana au readus gara regală de la Curtea de Argeș în atenția întregii țări. Acum, când regele Mihai va fi readus cu trenul regal, starea fizică a gării a devenit din nou subiect de discuție. Foarte puțini știu însă că, pe patru decembrie, a existat o licitație pentru realizarea expertizei și a studiului de fezabilitate pentru Casa Regală. Pentru că nu a existat niciun participant, anunțul de participare a fost relansat, iar licitația va fi reluată la începutul lunii ianuarie, conform unui răspuns primit de Absolut tv de la departamentul de comunicare al CFR. Valoarea estimată a contractului este de 65.000 de lei fără tva.
Conform consilierului local Ștefan Dumitrache au mai fost tentative din partea autorităților locale de a prelua în administrare Gara. Demersurile au fost însă blocate pentru că traseul feroviar era concesionat din perioada mandatului Berceanu către Regiotrans, care era controlată de omul de afaceri Costel Comana, găsit în urmă cu doi ani spânzurat în toaleta unui avion. Omul de afaceri era la vremea respectivă anchetat într-un dosar de corupţie alături de mai mulţi directori din CFR şi Ministerul Transporturilor.

Moarte suspectă la metroul din București. O femeie de 25 de ani a murit, marţi seară, ea fiind găsită pe şinele de metrou, la staţia Dristor 1, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti Ilfov.

Nu se ştie, până la ora transmiterii ştirii, dacă este vorba despre un act sinucigaş. Circulaţia metrourilor a fost îngreunată timp de câteva zeci de minute, reprezentanţii Metrorex precizând că, la ora transmiterii ştirii, circulaţia a fost reluată în condiţii normale pe ambele sensuri.

Echipajele de poliție caută acum o suspectă care ar fi împins-o pe tânără în fața trenului. Se pare că nu este singurul incident petrecut în această seară.  Conform Antena 3, cu o stație anterioră, la Costin Georgian, o femeie de 45 de ani, care purta o eșarfă ar fi încercat să arunce de pe peron o altă victimă. Astfel, avem de a face cu o tentativă de omor și crimă. Polițiștii Capitalei fac audieri.

Primul incident ar fi avut loc la ora 15.00. Fata a ajuns aproape de margine, dar nu a căzut.

Poliția Capitalei a transmis și un mesaj de avertisment: „Poliția Capitalei intervine în toate stațiile de metrou, pentru protejarea persoanelor aflate în aceste locații și pentru identificarea  unei femei bănuite de comiterea infracțiunii de metrou.

În această seară, în stația de metrou Dristor 1, femeia în cauză a împins o persoană, pe linia de metrou, care în urma impactului cu trenul, a decedat.

Marți, 12 Decembrie 2017 20:00

Ion Iliescu se află în stare gravă!

Ajuns la vârsta de 87 de ani, starea de sănătate a fostului președinte Ion Iliescu este una foarte proastă. Soția lui, Nina Iliescu, a spus că fostul președinte are probleme locomotorii și nu se poate deplasa foarte mult. Conform unor surse, fostul președinte are probleme și mai grave de sănătate.

Cu toate acestea, fostul său consilier Victor Poaschi a negat existența unor probleme foarte grave de sănătate, într-o declarație acordată PSNews.Am observat că au apărut în spațiul public tot soiul de scenarii privitoare la starea de sănătate a fostului președinte Ion Iliescu. Nu cred că sunt motive serioase de îngrijorare. Am vorbit cu el chiar la finalul săptămânii trecute. Atunci mi-a spus că răcise și că avea un picior indisponibil, adică îl mișca cu greutate. La 87 de ani, răceala este mai problematică decât în tinerețe, vă dați seama! Din informațiile mele, starea sa de sănătate nu este una îngrijorătoare. Vă spun ceea ce știu și sunt convins că ce știu este și corect. Această răceală a fost destul de puternică – probabil a fost vorba despre o gripă. Așa se explică faptul că Ion Iliescu a ales să nu participe la parada de 1 Decembrie. Pe de altă parte, de ceva timp, știm cu toții că fostul președinte s-a retras din prim-planul politicii”, ne-a declarat Victor Opaschi.

În 2005, Ion Iliescu a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru implantarea a cinci stenturi. De asemenea, în 2012, fostul președinte a mai suferit o intervenție chirurgicală la Spitalul Elias.

Cătălin Măruță va prezenta și anul acesta cea de a doua ediție a Târgului de Crăciun de la Mioveni. El îi va introduce pe mai mulți artiști consacrați precum  Elena Ionescu de la  Mandinga si Edward Sanda sau Irina Rimes și Liviu Teodorescu. Din respect pentru funeraliile Regelui Mihai și având în vedere că zilele de 14,15 și 16 sunt declarate zile de doliu național, programul evenimentului a fost decalat. Astfel, concertele vor fi organizate pe 17 și 18 decembrie și vor începe de la ora 18.00. În deschidere, atmosfera va fi încălzită de un DJ, dar și de artiști locali.
Ziua de 19 decembrie va fi rezervată muzicii populare, iar scena va aparține unor nume foarte cunoscute și îndrăgite de public, dar pe care le veți afla zilele următoare.

Sâmbătă 16 decembrie, de la ora 10, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor de la Mioveni va fi dezvelit bustul lui Constantin Stroe, omul care se confundă cu istoria şi evoluţia Dacia şi de la a cărui trecere în nefiinţă se împlineşte un an.
 Bustul va fi dezvelit în prezenţa familiei, a cunoscuţilor şi a foştilor directori de la Dacia.
 Această investiţie este o realizare 100% a Consiliului Local Mioveni şi a fost una din dorinţele cetăţenilor oraşului exprimată în cadrul dezbaterilor publice care au avut loc anul trecut.
Timp de aproape cinci decenii în slujba producătorului auto Dacia, unde s-a angajat în 1968, Constantin Stroe a avut un rol covârşitor în privatizarea şi renaşterea Dacia. A fost director general Dacia (1990-2002) şi vicepreşedinte (2002-2015). Timp de 20 de ani a fost preşedinte al Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România.
Constantin Stroe, fost preşedinte al clubului FC Argeş şi fost director al uzinei Dacia de la Mioveni, a murit, pe data de 17 decembrie 2016 la vârsta de 74 de ani, în urma unui atac vascular cerebral, notează presa argeşeană. Constantin Stroe a stat în spatele privatizării Dacia şi i-a adus pe francezii de la Renault la Mioveni.

Un “delicios” târg de prăjituri a fost organizat în incinta Liceului ”Iulia Zamfirescu” Mioveni, la care mai mulți elevi, împreună cu părinții, bunicii sau cadrele didactice, au pregătit prăjituri de casă, pe care le-au vândut.
Aceştia au propus creaţii alimentare care s-au dovedit a fi adevărate răsfăţuri pentru papilele gustative ale celor prezenţi. “Bucătarii de ocazie” au pregătit tiramisu, rafaelo, prăjituri cu fructe de pădure, ciocolată sau frişcă, „merişoare”, foietaje, nuci, tarte,  clătite, cremşnit etc.
Vizitatorii nu s-au zgârcit deloc atunci când a venit vorba să scoată bani din buzunar pentru a cumpăra produsele. Târgul a avut loc în sala de sport a liceului, iar cei 8600 de lei vor fi folosiți în scop caritabil.
20 de elevi ai liceului cu situaţie materială precară vor avea sărbători mai frumoase mulţumită colegilor  generoşi.

Pagina 1 din 478