Duminică, 25 Februarie 2018

Sute de mesaje pentru Europa, pe cerul municpiului Curtea de Arges

Joi, 9 mai, cu ocazia Zilei Europei, câteva sute de argeseni din Curtea de Arges au participat la evenimentul denumit Trimitem mesajul tău către Europa, organizat de deputatul PSD Mircea Drăghici împreună cu Organizatia de Tineret PSD Curtea de Arges.
Evenimentul a cuprins o serie de activităti cu scop informativ, dar si muzică si dansuri, precum si lansarea simbolică a mesajelor către Europa cu ajutorul lampioanelor. Argesenii care au participat la actiunea dedicată Zilei Europei s-au arătat încântati de spectacolul de dans traditional românesc oferit de Ansamblul Folcloric Posada, apreciind faptul că tinerii iubesc folclorul si transmit traditia dansului românesc mai departe, generatie cu generatie.
Beneficiind de sprijinul Europe Direct Arges, tinerii social democrati au împărtit argesenilor materiale informative despre Uniunea Europeană, cât si stegulete cu România si cu UE. Brosurile cuprindeau informatii referitoare la sistemul institutional european, politica de mediu, politica de gen, conditia femeii în societatea europeană si la proiecte de tineret sustinute de UE, precum Youth in Action.
“Pentru că 9 mai este o zi cu o încărcătură istorică deosebită pentru noi toti românii, am considerat că este un moment oportun pentru a aduce mai aproape de argeseni informatii esentiale despre Uniunea Europeană. Prin intermediul acestui eveniment, cetătenii au fost bucurosi să trimită mesajele si asteptările lor privind un viitor european comun mai bun”, a afirmat deputatul tău Mircea Drăghici.
Deputatul argesean si-a exprimat speranta că acest tip de evenimente cu scop educational pe tematică europeană vor deveni o obisnuintă în judetul Arges si le multumeste tinerilor implicati în desfăsurarea evenimentului.
Finalul evenimentului a fost marcat prin lansarea simbolică a lampioanelor cu mesaje către Europa.

Read 979 times