Duminică, 25 Iunie 2017
ProArges

ProArges

Începând cu data de 25 iunie, Cetatea Poenari,  cunoscută și ca fiind castelul lui Vlad Țepeş - Dracula, şi-a redeschis porțile pentru turişti. Astăzi, la prima oră, preşedintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, însoțit de directorul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu și reprezentanți ai Jandarmeriei, Poliției și Serviciului de Pază al CJ Argeș, s-au întâlnit la Arefu, la poalele Cetății, pentru a stabili ultimele detalii legate de modul în care se face accesul turiștilor īn zonă.
De altfel, există anumite restricții: cele 1450 de scări până la Cetatea Poenari pot fi urcate numai în grup organizat, de 10 persoane, care vor fi însoțite de echipe mixte formate din persoane autorizate de la Jandarmerie, Poliție, Serviciul de Pază al CJ Argeș și de la Muzeul Județean. De asemenea, turiștii sunt rugați să țină cont recomandările echipei interinstituționale care îi însoțește.
La baza Cetății au fost montate pancarte ce cuprind regulile legate de modul în care se poate urca: grup organizat de 10 persoane însoțit numai de o echipă autorizată iar ultimul traseu al zilei, cu pornire de la bază, se face la ora 16.00.

Primarul Ion Georgescu a întârziat aproximativ 10 minute la conferința de presă a PSD Argeș. Acesta a avut însă motive cât se poate de serioase: Am întârziat pentru că am făcut fotografii cu toți colegii mei din Primărie care au venit îmbrăcați îi ii. A fost o formă prin care am marcat această zi. Avem motive tradiționale foarte frumoase în această zonă a județului și a țării și merită să le promovăm, a declarat Ion Georgescu. Practic, conducerea şi angajaţii Primăriei Mioveni au ales un mod inedit de a marca Ziua universală a Iei. Astăzi, aceştia au venit la serviciu îmbrăcaţi în ie, pentru a arata frumuseţea portului tradiţional românesc, un simbol care dăinuie din timpuri străvechi.

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea a organizat în Giurgiu ședința Comitetului de Bazin Argeș –Vedea. Ședința, condusă de prefectul județului Argeș, Emilian Dragnea, în calitate de președinte al Comitetului de Bazin, a avut ca temă sărbătorirea Zilei Dunării, eveniment ce este marcat la nivelul tuturor statelor din bazinul hidrografic al Dunării, la data de 29 iunie.

Aceasta a fost și prima ședință de bazin la care a participat inginerul Bogdan Florian GORUNESCU din calitate de director al ABAV Argeș. Astfel, subiectele dezbătute au fost în strânsă legătură cu activitatea de gestionare a apelor fluviului. Au fost prezentate două proiecte importante privind fluviul Dunărea. Cu ocazia ședinței Comitetului de Bazin a fost lansată și sesiunea de comunicări “Apă pentru viitor, viitorul pentru APE,, destinată studenților care se pregătesc la facultățile cu profil de protecția mediului sau conexe. Patru studenți ai Universității din Pitești, însoțiți de profesorul Cristian Popescu, au prezentat lucrările realizate sub coordonarea cadrelor didactice universitare. Ședința a fost urmată de o plimbare pe fluviul Dunărea cu nava Sarmisegetusa. În acest timp pe esplanada Dunării, 60 de copiii de gradiniță și școală primară, au sărbătorit Ziua Dunării prin desene pe asfat, concursuri și jocuri.

Președintele organizației de femei a PNL Argeș Olimpia Doru a demisionat din PNL. Olimpia Doru își va pierde prin acest gest și calitatea de consilier județean. Deputatul Dănuț Bica, susține că încă mai speră ca Olimpia Doru să revină asupra demisiei.

 Conform deputatul Dănuț Bica și a secretarul general al PNL Argeș, Florentin Popa, Olimpia Doru și-a explicat decizia prin motive personale, printre argumentele invocate fiind și necesitatea unei mai mari implicări în activitatea proprii firme. Ca urmare a demisiei sale, Olimpia Doru pierde funcția de consilier județean.  Dan Bica susține că, deși a avut o lungă discuție cu Olimpia Doru, nu a înțeles prea bine motivele care au determinat-o pe cea mai arțăgoasă voce din PNL Argeș, dar și unul dintre cei mai activi și mai implicați membri ai PNL Argeș să plece. Conform unor informații, Olimpia Doru nu prea și-a mai găsit locul în noua organizație județeană. Olimpia Doru va fi înlocuită în Consiliul județean cu profesorul Gheorghe Bănică, următorul pe listă. Bănică a mai fost consilier județean din partea PNL în mandatul 2012-2016.

Președintele Consiliului Județean Argeș Dan Manu a primit vizita cunoscutei regizoare și balerine Beatrice Rancea. Discuțiile au vizat posibiitatea unei colaborări a Teatrului Al. Davila cu Opera Română, unde Beatrice Rancea este director. La discuțiile dintre Dan Manu și managerul - director interimar al Operei Naționale București a participat și directorul Teatrului Al. Davila din Pitești, Nicolae Poghirc. De altfel, tema abordată a fost o posibilă colaborare a Operei Naționale București cu instituțiile de cultură aflate în coordonarea Consiliului Județean Argeș, astfel încât publicului argesean de toate vârstele să i se ofere o gamă cât mai variată de spectacole de operă, operetă, balet și muzică.

Se încurcă apele la PSD Argeș. Este foarte probabil ca în formula noului guvern să nu mai avem un ministru din Argeș. Șerban Valeca este printre puținii miniștri care nu și-a retras demisia depusă săptămâna trecută. Conform unor surse din organizația județeană, este foarte probabil ca Șerban Valeca să nu mai dorească să își reia postul de ministru al Cercetării și Inovării. Conform acelorași surse, Valeca este nemulțumit de evaluarea făcută de comisia din partid pentru punerea în aplicare a programului de guvernare. În opinia acestuia, ar fi fost implementate sau începute mai multe măsuri decât cele două contabilizate de comisia condusă de Vâlcov. 

Din câte se știe, mai mulți colegi din organizația județeană încearcă să îl convingă pe Valeca să se răzgândească. În acest weekend, PSD și ALDE vor stabili numele propunerii de premier cu care se va merge la consultările cu Klaus Iohannis. La începutul săptămânii ar urma să fie stabilită și componența guvernului, astfel că Valeca mai are câteva zile la dispoziție pentru a se răzgândi. Astăzi, la conferința de presă, chestorul Camerei Deputaților Mircea Drăghici și secretarul general al PSD Argeș, Ion Georgescu, au evitat să răspundă care este situația lui Șerban Valeca, afirmând că cel mai în măsură să răspundă este chiar liderul PSD Argeș, a cărui zi de naștere este astăzi. Cei doi au subliniat însă că PSD Argeș îi va acorda sprijinul politic necesar dacă Valeca va dori să reintre în cărți pentru portofoliul de la Cercetare.  Șerban Valeca nu a dorit să comenteze aceste informații.

Miniștrii care au făcut cerere de retragere a demisiilor din Guvern sunt următorii: Romeo Dunca, Teodor Meleşcanu, Alexandru Petrescu, Mircea Dobre, Sevil Shhaideh, Ana Birchall, Petre Daea, Rovana Plumb, Florian Bodog, Toma Petcu, Andreea Păstrînac, Mihai Tudose, Adriana Petcu, Pavel Năstase, Răzvan Cuc, Gabriel Leş, Tudorel Toader, Viorel Ilie, Graţiela Gavrilescu, Viorel Ştefan

Președintele C.J. Argeș, Dan Manu, și vicepreședintele Ion Mînzînă au verificat stadiul lucrărilor premergătoare desfășurării Campionatului Mondial de Kaiac Canoe pentru Juniori, la Complexul Naţional Sportiv Bascov-Budeasa.

Astfel, împreună cu primarii comunelor Bascov și Budeasa, Gheorghe Stancu și Nicolae Rachieru, cu reprezentantul Poliției Rutiere și cu managerul Regiei de Drumuri Județene Argeș, au fost trecute în revistă lucrările la căile de acces la baza nautică, starea drumurilor, marcajele, precum și gradul de vizibilitate la trecerea la nivel cu calea ferată din zonă.

În această perioadă, drumul care face legătura dintre DN 7C Piteşti-Curtea de Argeş de Complexul Naţional Sportiv Bascov-Budeasa a fost asfaltat și lărgit, iar în zona porților de acces la pistele bazei nautice a fost amenajată o parcare, astfel încât traficul în zonă să nu fie blocat.

În perioada 27 - 30 iulie, Complexul Naţional Sportiv Bascov-Budeasa va reuni în competiția de nivel mondial de kaiac canoe peste 1600 de sportivi, din 93 de țări, la acest eveniment Consiliul Județean Argeș fiind partener.

 De asemenea, astăzi, angajații primăriei au marcat și ziua Iei, fiind îmbrăcați în costumele tradiționale românești. 

Facultăţile Energetică şi IMST din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti vor aduce în Mioveni, pentru al şaptelea an consecutiv, două specializări: Managementul Mediului şi Dezvoltare Durabilă (20 de locuri) şi Concepţie şi Management în Productică (20 de locuri).
Înscrierile se vor organiza în perioada 3 – 12 iulie 2017, iar taxa de înscriere este de 100 de lei
Ce trebuie să conţină dosarul de admitere?
1.Fişă de înscriere tip (obţinută de la comisia de admitere a facultăţii)
2.Două fotografii recente (color, format 3x4cm)
3.Diploma de bacalaureat, în original
4.Diploma de licenţă/inginer sau echivalentă acesteia, în original
5.Foaie matricolă/suplimentul la diplomă în original
6.Certificat de naştere – copie legalizată
7.Certificat de căsătorie – copie legalizată (dacă este cazul)
8.Adeverinţă medicală tip eliberată de un cabinet medical, din care să rezulte că solicitantul este apt medical pentru specializarea la care candidează
9.Chitanţa privind plata taxei de înscriere
10.Copie carte de identitate.
La Facultatea de Ingineria şi Managementul Sistemelor Tehnologice (programul de master Concepţie şi Management în Productică) admiterea va consta într-o probă tip interviu, iar la Facultatea de Energetică (programul de master Managementul Mediului şi Dezvoltare Durabilă), într-un examen scris. Cele două programe de master sunt organizate de Universitatea Politehnica din Bucureşti, în colaborare cu Academia Oamenilor de Şţiinţă din România – secţia VI Ştiinţe Tehnice și Academia de Studii Economice şi cu sprijinul Primăriei Mioveni.
Informaţii suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0348/455.111 (luni-vineri, în intervalul orar 10.00 – 13.00).

Absolut TV este cea mai urmărită televiziune din Argeș. Conform unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie  (IRES), 65% dintre argeșeni urmăresc Absolut tv.  
Conform unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie, Absolut Tv este cel mai urmărit  canal de televiziune din Argeș. Relansat în luna decembrie a anului trecut, postul de televiziune a reușit să urce în preferințele argeșenilor, asta probabil și pentru că este, la acest moment, singura televiziune de pe piața media argeșeană care poate transmite live, fie cu rucsacul, fie cu un car tv, din orice colț din județ.  
 Conform datelor sondajului IRES, Absolut TV are o cotă de piață de 41% , dublu  față de următoarea clasată, care are doar 19%  din voturile telespectatorilor. Cei mai mulți telespecatori, 67% , apreciază jurnalul de știri care este live în fiecare seară și durează o oră aproape neîntreruptă de publicitate. La prima oră, argeșenii aleg tot Abolut TV, dovadă că 46% dintre respondenți își beau cafeaua în fiecare dimineață cu Marian, Miky și Alexa. Iar informațiile din sănătate sunt cele mai bune, pentru că Prețuiește Sănătatea, moderată de Aurora Sărărescu este cea mai urmărită emisiune din județ.

Pagina 1 din 413