Duminică, 25 Februarie 2018
ProArges

ProArges

Alertă în Curtea de Argeş: opt elevi vaccinaţi împotriva difteriei şi tetanosului au ajuns la spital cu greaţă şi vărsături. Medicii i-au tratat şi în cele din urmă i-au trimis acasă. Rămâne însă întrebarea: sunt aceste vaccinuri sigure pentru copii sau provoacă reacţii adverse grave? Numai în Argeș, alți peste 10.000 de elevi urmează să primească vaccinurile.
33 de elevi de la Şcoala Generală "Carol I" din Curtea de Argeş, cu vârste între 13 şi 14 ani au fost imunizaţi împotriva difteriei şi tetanosului. În urma vaccinării, opt dintre ei au acuzat stări de greaţă şi vărsături şi au fost duşi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

Ei spun că la 2-3 ore după ce li s-a administrat vaccinul au prezentat ameţeli, frisoane şi cefalle. La noi, medicul de gardă spune că nu mai aveau nimic din ce au acuzat. Din punct de vedere clinic, normal, a declarat dr. Cristina Neculcea, medic Sectia de Boli Infecțioase, Spitalul Municipal Piteşti. În ciuda incidentului, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Argeş susţin că vaccinarea a decurs normal.

Nu a fost nicio problemă în urma vaccinării de la Curtea de Argeş. Nu a apărut nicio manifestare clinică, nici paraclinică. Copiii sunt acasă. Nu e nicio problemă de sănătate publică, a declarat dr. Sorina Honţaru, director DSPArgeş. DSP şi Inspectoratul Şcolar au deschis anchete în acest caz. Alţi peste 10.000 de elevi din Argeş vor fi vaccinaţi în perioada următoare.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Mioveni, un numar de 2812 de contribuabili şi-au achitat începând din data de 5 ianuarie a.c., impozitele si taxele la ghiseele Primăriei .
Dintre contribuabilii care si-au plătit la începutul anului impozitele şi taxele locale, 2678 au fost persoane fizice,iar 134 persoane juridice.
De astăzi, contribuabilii din Mioveni au posibilitatea să îşi achite dările şi online către autoritatea locală, accesând site-ul www.ghiseul.ro , secţiunea “Plata cu autentificare”.
Până la aceasta oră, 11 persoane s-au prezentat la sediul Primăriei,  Biroul Impozite şi Taxe, pentru emiterea informaţiilor de autentificare (nume de utilizator şi parolă), în Sistemul Naţional Electronic de Plată a Taxelor şi Impozitelor.
Persoanele fizice care îşi plătesc integral impozitele şi taxele locale, oricând până la data de 31 martie 2015, vor beneficia de o reducere de 10%, iar persoanele juridice care plătesc integral taxele şi impozitele beneficiază de o reducere de 5%".
Important!
În cazul în care contribuabilii plătesc impozitele prin intermediul sistemului online la consultarea sumei va fi afişată suma integrală, iar în momentul plăţii această sumă va apărea calculată cu bonificaţia aferentă plăţii integrale.
Cetățenii nu plătesc comision pentru tranzacțiile efectuate online.

Fostul senator PC de Argeș și patronul Ana Imep Pitești Gheorghe Copos rămâne cu pedeapsa de patru ani de închisoare cu executare, după ce Tribunalul Bucureşti i-a admis, joi, contestaţia şi a dispus să nu fie aplicat un spor de pedeapsă de şase luni, în urma contopirii condamnărilor primite în dosarele "Loteria I" şi "transferurile de jucători".
Tribunalul Bucureşti a admis contestaţia lui Gheorghe Copos în cazul deciziei din decembrie 2014 a Judecătoriei Sectorului 5, prin care s-a dispus aplicarea unui spor de pedeapsă de şase luni, în urma contopirii condamnărilor primite de acesta în cele două dosare - patru ani şi, respectiv, trei ani şi opt luni de închisoare.

Decizia Tribunalului Bucureşti este definitivă, astfel că Gheorghe Copos va executa patru ani de închisoare.

În 5 decembrie 2014, Judecătoria Sectorului 5 dispusese contopirea pedeapsei de patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care Copos a fost găsit vinovat că a făcut evaziune fiscală de peste un milion de euro, cu ocazia vânzării unor spaţii ale firmei Ana Electronic către Loteria Română, cu cea de trei ani şi opt luni primită în dosarul transferurilor de jucători. Instanţa a decis ca Gheorghe Copos să execute pedeapsa cea mai grea, de patru ani, la care a adăugat încă şase luni, având în vedere că cele două infracţiuni sunt concurente.

Magistratul de la Judecătoria Sectorului 5 care a dat soluţia în dosar a arătat că cele trei fapte de evaziune fiscală comise de Gheorghe Copos, pentru care a fost condamnat, "denotă o predilecţie" şi "o specializare" în comiterea acestui tip de faptă.

"De asemenea, intervalul de timp mare între data comiterii faptelor, 1999, 2003, 2004 relevă o perseverenţă infracţională ieşită din comun. Astfel nu se poate vorbi despre simple acte izolate ale petentului, ci de o strategie foarte bine elaborată a acestuia de a frauda bugetul de stat şi de a-şi însuşi sumele respective de bani", a scris judecătorul în motivare.

Magistratul nota că "trebuie luată în considerare şi gravitatea concretă a faptelor comise, prin mecanisme financiare complexe, utilizând diferite strategii de ascundere a activităţii infracţionale şi prin falsificarea de documente".

Judecătorul mai arată în motivare că "neaplicarea vreunui spor de pedeapsă în acest caz nu ar putea constitui decât o încurajare pentru orice persoană de a comite noi infracţiuni, ştiind că astfel va beneficia de impunitate", iar referior la cuantumul sporului notează că cel de 12 luni cerut de procurororul DNA este unul "excesiv".

În 25 august 2014, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe George Copos la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Loteria I.

În momentul în care a primit această pedeapsă, Copos se afla încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde executa pedeapsa de trei ani şi opt luni de închisoare primită în dosarul transferurilor de jucători.

Ședința Biroului Județean al PSD Argeș de miercuri, în urma căreia s-a votat ca Șerban Valeca să fie propus conducerii centrale pentru a prelua conducerea interimară a filialei județene, a scos la iveală cât de mult a crescut influența lui Gheorghiță Boțârcă în partid.

În dorința de a avea cât mai multă influență, în 2012, Boțârcă a fost primul care l-a primit cu brațele deschise în colegiu, pentru o candidatură, pe Daniel Constantin. Numai că acesta, deși ministru al Agriculturii, este băiat finuț, obișnuit cu luxul de oraș, motiv pentru care a ales Piteștiul. Ca atare, Boțârcă s-a mulțumit cu un nou mandat al unui parlamentar foarte influent (pentru sine, nu și pentru Argeș), Bogdan Niculescu Duvăz.


În martie 2014, Gheorhiță Boțârcă a fost cel care l-a propus și a tras sforile în partid pentru ca Florin Tecău să fie nominalizat drept candidat la președinția CJ Argeș. Mai mult, același Boțârcă, încercând să îi tragă definitiv preșul politici lui Tudor Pendiuc, a cerut și organizarea de alegeri cât mai rapid la partid, cât mai aproape de zona temporală în care Tecău urma să fie pe val.
Mișcarea coordonată a lui Boțârcă l-a convins pe Ponta, a venit ca un val peste mulți primari adunați în amfiteatrul de la Universitatea Constantin Brâncoveanu, iar Tecău a câștigat detașat un cec în alb: dreptul de a candida la șefia CJ Argeș și pleca cu cele mai mari șanse să fie ales președinte al PSD Argeș.
Citește și
Exclusiv: Ce spune Ponta despre candidatura lui Florin Tecau


La o distanță de aproape un an, lucrurile sunt și mai complicate în Argeș și în PSD Argeș: partidul nu avea încă un președinte, președintele executiv, Tudor Pendiuc, era arestat pentru corupție, iar președintele CJ Argeș Florin Tecău se afla în mijlocul unui scandal sexual fără precedent nu doar în istoria CJ Argeș, ci și a politicii argeșene.
Sigur, au mai existat și încă mai sunt șefi care nu se mulțumesc doar cu soțiile sau iubitele, dar niciunul nu a căzut ca musca în lapte înregistrat și în pielea goală!
În acest context s-a desfășurat ședința de miercuri de la PSD Argeș. Din nou, în capul mesei, s-a aflat Gheorghiță Boțârcă. Prin telefon, în ședință, Florin Tecău a demisionat doar din funcția de președinte interimar al PSD Argeș. Conform surselor noastre, oficial, Tecău nici măcar nu deținea această funcție, niciun document oficial al partidului nefiind emisă în acest sens. Vătaful de la Topoloveni a considerat îndeajuns retragerea lui Tecău din funcția deținută până de curând de Tudor Pendiuc și și-a frecat mâinile, urcându-l pe piedestal pe Șerban Valeca (cel care este nașul de cununie al fiului cel mare al lui Gheorghiță Boțârcă, Sorin Boțârcă. Cam așa a înțeles marele tactician al PSD Argeș, Gheorghiță Boțârcă să își asume răspunderea pentru eroarea de a fi principalul susținător al lui Florin Tecău.
Cum ar veni, la Boțârcă, apa trece, influența trebuie să rămână. De-a lungul timpului, în presă s-a scris despre intențiile lui Gheorghiță Boțârcă de a deveni șeful cel mare în PSD Argeș. Problemele pe care le are și o anume sensibilitate exacerbată în fața DNA din acest motiv, îl țin însă departe de funcție. Așa că a preferat să susțină un alt apropiat, sperând ca de această dată alegerea să fie una bună.
Revenind la Florin Tecău, acesta a demisionat din toate funcțiile de conducere din PSD, rămânând un simplu membru de partid după alte discuții cu persoane influente de la centru. Este și motivul pentru care de fapt Cristian Gentea a fost nominalizat ca rezervă de secretar general al PSD Argeș, pentru că Florin Tecău nu a demisionat de la început din toate funcțiile de conducere ale partidului. Interesant este că, deși a aunțat că vrea schimbare, Boțârcă nu i-a cerut lui Tecău să facă pasul înapoi în partid cu adevărat, mulțumindu-se că se eliberase locul pentru mutarea care îi trebuia lui, nu partidului.

Miercuri, deputaţii Sanda-Maria Ardeleanu, preşedinta Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei-APF, Simona Bucura Oprescu şi Gabriela-Lola Anghel, membre ale Delegaţiei Parlamentului României la APF, au participat la sediul Ambasadei Republicii Franceze din România pentru a semna în cartea de condoleanţe, urmare a recentelor evenimente petrecute în Franţa.
Cu această ocazie a fost depusă în faţa ambasadei o coroană de flori în memoria victimelor atentatelor teroriste din Paris, în numele Delegaţiei Parlamentului României la APF. Delegaţia parlamentară a fost întâmpinată de către Excelenţa Sa François Saint-Paul, Ambasadorul Republicii Franceze în România, care a mulţumit pentru prezenţa şi susţinerea în aceste momente dificile pentru Franţa.
În mesajul scris în cartea de condoleanţe, membrele delegaţiei române au exprimat sincere condoleanţe, în numele Delegaţiei române la APF, la adresa poporului francez şi a familiilor victimelor masacrului de la redacţia publicaţiei "Charlie Hebdo", exprimând întreaga solidaritate din partea românilor. Niciun motiv nu justifică atentatele comise şi nimeni nu poate destabiliza această mare construcţie numită Uniunea Europeană. La finalul mesajului s-a subliniat faptul că viitorul ne aparţine, iar Franţa şi România vor fi mereu alături în păstrarea valorilorde Libertate, Toleranţa, Democraţie.

Localitatea Lignano de lângă Veneţia (Italia) organizează, în perioada 17 – 18 ianuarie 2015, a patra ediţie a Turneului Internaţional de Karate Libertas desfăşurat în sistem asemănător cu competiţiile WK.
Competiţia este organizată de Libertas, cea mai mare asociaţie independentă de profil din Italia, ce reuneşte peste 400 de cluburi de karate.
În anul 2015, la acest turneu vor participa aproximativ 600 de sportivi din mai multe tari europene, printre care Italia, Serbia, Belgia și Romania.
Oraşul Mioveni va fi reprezentat de sportiva Stana Mirabela, legitimată la C.S. Dacia Mioveni 2012.  Acesta  va face parte din echipa de senioare.
Antrenorul coordonator al sectiei de karate din cadrul CS Dacia Mioveni este  Sebastian Ene.

Președintele CJ Argeș Florin Tecău a demisionat din funcția de președinte interimar al PSD Argeș, dar și din cea de secretar general al organizației, rămânând un simplu membru de partid după scandalul sexual în care a fost implicat. Biroul Permanent Județean i-a ales pe senatorul Șerban Valeca președinte interimar și pe primarul Ion Georgescu președinte executiv. În plus, președintele PSD Pitești, Cristian Gentea, a fost promovat în funcția de secretar general executiv. Aceștia au primit în unanimitate voturile celor 23 de colegi din Birou.
"BPJ a făcut o propunere către BPC. Această numire îmi dă o mai mare responsabilitate şi reprezintă şi o muncă în plus. N-am solicitat, colegii mi-au acordat încrederea", a declarat Șerban Valeca după votul primit în BPJ Argeș.

Camelia Bădulescu, directorul săptămânalului Ancheta, publicația în care a apărut conversațiile obscene ale președintelui CJ Argeș Florin Tecău pe Facebook cu o tânără care s-a dovedit a fi o angajată din redacție a remis un comunicat de presă în care îl desființează pe șeful județului, după ce, marți, acesta a acuzat publicația respectivă de presiuni, de înscenări și a amenințat că o va acționa în instanță.
Directoarea Ancheta a lăsat să se înțeleagă faptul că există fotografii nud ale președintelui CJ Argeș care arată mult mai mult decât bustul care a fost publicat.

"Haideţi să vorbim despre presiuni, domnule Tecău!
Despre presiunile la adresa copilului meu!

În momentul în care îţi asumi conducerea unui ziar de investigaţii nu ai voie să te plângi că eşti stresat, că eşti presionat sau că eşti ameninţat. Mi se pare sub demnitatea mea ca om de presă şi mult sub ceea ce vreau să reprezint în faţa echipei mele. De aceea nu am făcut-o de la începutul subiectului Tecău până acum.
Din clipa în care Curierul Zilei a promovat subiectul dezvăluirilor din Ancheta, mi-am repetat de o sută de ori teoria de mai sus. Teorie învăţată dur în 14 ani de presă. Nu mi-am repetat-o degeaba, dar nici nu mi s-a părut firesc să semnalizez în spaţiul public ce ni s-a întâmplat în aceste zile.
În poziţia sa publică, preşedintele Tecău a insinuat că domnia sa este supus unor presiuni enorme de când a început promovarea subiectului. Nu cred - logic şi omeneşte- că le poate imputa echipei Ancheta.
Am făcut tot posibilul să protejăm dezvăluirile, să nu fie cunoscută identitatea omului politic până la ieşirea ziarului pe piaţă, iar cu domnul Tecău nu a luat nimeni legătura sub nicio formă de comunicare.
Violul pe care l-a strigat preşedintele CJ este unul la fel de virtual ca relaţiile pe care le întreţine. Dar a fost comunicarea pe care domnia sa a ales-o şi nu mai e treaba mea să o comentez.
A făcut deja toată impresia artistică pe care putea să o facă. Publicul, colegii de partid şi oamenii apropiaţi lui ştiu limpede care este adevărul în cazul Tecău. Şi, mai presus de ei, domnia sa ştie.
Având în vedere speculaţiile create în mediul public după declaraţia de presă a preşedintelui CJ, cred că sunt însă necesare următoarele precizări:
1. Nimeni din echipa Ancheta nu a luat legătura cu domnul Tecău pe marginea acestui subiect.
2. Din ziua promovării subiectului, domnul Tecău a încercat, pe diferite căi – demonstrabile - să afle dacă el este personajul politic la care se facea referire în promo. Ce spune faptul că domnul Tecău s-a simţit din primele ore cu musca pe căciulă, fără ca cineva să fi pomenit oriunde numele politicianului şi când la bursa pariurilor erau alte nume? Domnia sa ştia tot ce era de ştiut despre ce face pe Facebook şi despre propriul comportament.
3. În aceeaşi zi şi-a anunţat colegii şi inclusiv pe premierul Ponta (aspect menţionat nu în presa de azi, ci în ediţia de luni a săptămânalului Ancheta, pagina 2) că el este personajul politic, că se aşteaptă la lucruri foarte grave şi că bănuieşte că este vorba de o femeie cu care are o poveste de şase luni. O femeie pe care cineva din partid a găsit-o şi a dus-o la presă. Două aspecte importante: 1. Era, evident, vorba de altă femeie. 2. Nu ştia nimic din redacţia Ancheta, altfel nu le-ar fi vorbit despre o femeie reală, ci despre un material făcut de jurnalişti.
4. Florin Tecău nu a fost ademenit într-o capcană. A agăţat din propria iniţiativă un profil de Facebook şi a insistat la femeia respectivă vreme de o lună cu mesaje şi fotografii.
Tot ce i se întâmplă şi-a făcut cu mâna lui. Nu cu mâna partidului, a colegilor pe care îi sacrifică astăzi, ca un adevărat lider, pentru o problemă personală, şi nu politică.
La fel de hilară este sugestia că ar fi mâna unor misterioşi adversari politici. Nu are niciunul în Argeş. Mai rămâne să spună că l-a pus Băsescu să agăţe femei pe Facebook. Sau că PSD i-a dat ordin să ... mult şi des, iar el a făcut-o rar şi puţin.
5. Ni s-a reproşat că nu am protejat-o pe soţia preşedintelui Tecău. Ca femeie, m-am gândit sincer, de multe ori, la ce-o fi în sufletul doamnei Tecău, care chiar este o doamnă. Dar nu jurnaliştii din Argeş, ci soţul ei era cel care trebuia să o protejeze, când stătea noaptea pe telefoane şi făcea sex virtual cu alte femei.
6. Nu a fost nicio înscenare, niciun complot mondial, nicio făcătură mizerabilă de presă. Niciun coleg de-ai domnului Tecău şi niciun adversar politic nu a ştiut de acest subiect de presă până când el nu s-a demascat în faţa lor. În subiect este preşedintele CJ, în splendoarea lui, pe mintea şi mesajele lui, având un comportament care face de ruşine ideea de om politic.
7. Strategiile privind negarea (pe care, foarte important, nici măcar nu a făcut-o) sunt învechite (modelul decredibilizării sursei) şi/sau hilare.
Nu, pozele selfie nu sunt de la mare decât dacă face plajă în cameră. Sau dacă obişnuieşte - având în vedere restul fotografiilor trimise - să facă plajă şi la nudişti.
Nu, nu i-a furat nimeni telefonul vreme de trei săptămâni pentru că – întâmplător - pe telefonul acela a vorbit cu mulţi oameni, inclusiv jurnalişti, în perioada respectivă.
Nu, nu este victima unei înscenări pentru că nimeni nu i-a ţinut pistolul la tâmplă să agaţe femei şi să le trimită mesaje porcoase.
8. Aşteptăm cu mare interes şi deschidere orice acţiune în instanţă a domnului Tecău şi garantăm accesul nelimitat al publicului argeşean la desfăşurarea întregului proces. Dacă domnia sa poate să conteste faptul că el este artizanul discuţiilor purtate, de la desfăşurătoarele convorbirilor telefonice de pe numărul CJ la expertize... anatomice, orice probă va fi solicitată şi folosită pentru a demonstra veridicitatea materialului.

Şi acum, după aceste precizări necesare publicului, să vorbim despre presiuni, domnule Tecău!
Să vorbim despre eforturile disperate pe care le-aţi făcut în cursul zilei de vineri pentru a afla, întâi, dacă dumneavoastră sunteţi protagonistul subiectului şi - mai apoi - pentru a opri difuzarea lui cu orice preţ. Răspunsul redacţiei a fost inevitabil: „Nu se discută pe acest subiect!”. Va veni demonstraţia.
Să vorbim despre cum oamenii din cercul dumneavoastră au sunat să oprească tirajul Ancheta, s-au interesat de firmele de difuzare şi de soarta jurnaliştilor de la Ancheta. Va veni demonstraţia.
Să vorbim despre ameninţările la adresa copiilor noştri lansate pe acest subiect de o prietenă a dumneavoastră şi despre ameninţările cu moartea, incendierile şi interlopii din Piteşti pe care le-a făcut fiul dumneavoastră. Va veni demonstraţia.
Să vorbim despre presiunile puse permanent asupra mea prin orchestrarea unei campanii de denigrare lansate prin oamenii apropiaţi dumneavoastră. Prin conturi fictive de Facebook create duminică seara înainte de apariţia subiectului, prin postări în spaţiul public şi prin materiale de presă despre care am fost anunţată în prealabil ca să bat în retragere. Asta se cheamă şantaj. Va veni demonstraţia.
Despre josnicia pe care aţi demonstrat-o ca bărbat şi om politic încercând să faceţi astea unei jurnaliste şi unui ziar.
Mi-am purtat războaiele de presă, domnule Tecău, cu bărbaţi adevăraţi, în faţa cărora încă vă îngălbeniţi de câte ori intră în aceeaşi încăpere. Cu ei puteai să lupţi bărbăteşte. Cu dumnevoastră - doar puţin şi rar.
Iar eu şi echipa săptămânalului Ancheta nu ne lăsăm intimidaţi de acţiuni de denigrare şi de presiunile pe care le faceţi.
Bărbăteşte. Pentru că, vedeţi dumneavoastră, diferenţa dintre o femeie şi un bărbat nu o face ce ai între picioare. Mai ales când chestiunea respectivă nu e nici nici măcar reprezentativă", a precizat Camelia Bădulescu, directorul săptămânalului Ancheta.

CE DECLARASE FLORIN TECĂU DESPRE ACEST SCANDAL
Președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, a prezentat în fața presei punctul său de vedere cu privire la materialul publicat în ediția de luni, 12 ianuarie, a unei publicații locale.

”De câteva zile, mă aflu sub presiunea mediatică a unor dezvăluiri presupus senzaţionale, din partea unei publicaţii argeşene. Consider că toate aceste aşa-zise dezvăluiri reprezintă o mizerie, o înscenare politică, înainte de toate, care face parte dintr-o campanie amplă de decredibilizare a unor lideri PSD. Probabil împotriva mea nu s-au găsit alte direcții de atac. Nu doresc să comentez în acest moment, în detaliu, cele publicate în ziarul respectiv, până nu mă voi edifica total asupra întregii situații. Pentru corecta informare a opiniei publice, consider că am obligația de a aduce câteva precizări.

În primul rând, în momentul în care m-am angrenat în viața publică, politică și administrativă, am avut sprijinul necondiționat al familiei mele. Împreună am respins toate atacurile privitoare la spațiul privat al familiei mele și cu suportul lor și al colegilor din PSD doresc să îmi duc la îndeplinire toate promisiunile făcute argeșenilor în momentul alegerii mele ca președinte al Consiliului Județean Argeș. Nu sunt șantajabil, nu sunt corupt. Sunt un om cu defecte și calități, pregătit să facă față și altor presiuni.

Am înaintat problematica spre analiză avocaților, iar în următoarele zile vom decide calea de urmat. Consider că apariția acestui articol face parte din strategia unora de a mă discredita politic, însă nu voi permite să îmi afecteze capacitatea de a îmi exercita funcția pentru care am fost ales. Momentan, nu doresc să mai fac alte declarații. Vă mulțumesc pentru înțelegere”, a declarat președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău.Prezent la o emisiune de pe Argeş TV, Florin Tecău a explicat că miercuri a mers la Bucureşti pentru a discuta şi cu conducerea partidului despre cele întâmplate şi social democratul argeşen a considerat că trebuie să demisioneze din funcțiile de conducere din partid "Cred că trebuie să fac un pas în lateral şi să nu ameste partidul. Îmi dau demisia din funcţiile de conducere din partid!  BPN va trebui să găsească pe altcineva. Cred că unii colegi au auzit, m-au sunat să vin la şedinţă şi le-am spus că n-are rost. BPN va stabili luni o nouă formulă. Mi-am dat demisia, dar rămîn membru PSD şi preşedintele CJ Argeş".

Președintele CJ Argeș Florin Tecău a demisionat din funcția de președinte interimar al PSD Argeș, dar și din cea de secretar general al organizației, rămânând un simplu membru de partid după scandalul sexual în care a fost implicat. Biroul Permanent Județean i-a ales pe senatorul Șerban Valeca președinte interimar și pe primarul Ion Georgescu președinte executiv. În plus, președintele PSD Pitești, Cristian Gentea, a fost promovat în funcția de secretar general executiv. Aceștia au primit în unanimitate voturile celor 23 de colegi din Birou.
Senatorul Șerban Valeca a câștigat alegerile în colegiul Mioveni, acolo unde cel care poate face pe oricine parlamentar se găsește: cel mai de succes primar din Argeș, dacă nu din țară, Ion Georgescu.<br />Pe de altă parte, Șerban Valeca nu este deloc un personaj politic de neglijat. Chiar dacă este expert în judo, nu s-a aflat în prim-planul luptelor politice, cel puțin verbale. Cu toate acestea, CV-ul său este unul impresionant, cea mai importantă funcție pe care a deținut-o fiind cea fost ministru delegat al Cercetării.
Valeca este văzut drept un tehnocrat. Este fizician, a reprezentat România la Agenţia Inter­naţională pentru Energie Atomică de la Viena şi are la activ şi un brevet de invenţie. Este preşedinte al Consiliului Ştiinţific al Institutului de Cercetări Nucleare Mioveni. De asemenea, este antrenor de karate şi preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Karate Tradiţional. A fost ministru delegat al Cercetării. A primit Medalia de Onoare 2006 a CNR al Consiliului Mondial al Energiei.În mandatul trecut a avut 44 iniţiative legislative, 50 declaraţii politice, 56 interpelări şi întrepări şi 89 luări de cuvânt. Are cel mai mare procent la alegerile parlamentare in Arges.
Iată un CV detaliat al noului președinte interimar al PSD Argeș, funcție din care are toate șansele ca la viitoarele alegeri să fie ales președinte plin.

Senator, Prof.univ.dr.ing. Universitatea Pitesti
Presedinte Consiliu Stiintific, Institutul de Cercetari Nucleare
2003-2004 Presedinte Agentia Nucleara, Guvernul Romaniei
2000-2003 Ministru delegat - Membru al Guvernului României
2002-2003 Vicepresedinte al Consiliului Guvernatorilor AIEA Viena
2001-2003 Guvernator al Romaniei la AIEA Viena
1992-2000 Director General, Institutul de Cercetari Nucleare
1981-1996 Cercetator stiintific pr. gr.I, Institutul de Cercetari Nucleare Pitesti

Activitate stiintifica, in foruri academice:

57 lucrari prezentate la conferinte in tara si strainatate
83 rapoarte de cercetare stiintifica
5 cursuri universitare
10 carti

Membru în Asociaţii naţionale şi internaţionale:

Presedinte de Onoare al Federatiei Romane de Karate Traditionale, aflata sub inaltul patronaj al Casei Regale de Romania
Antrenor karate - Centura Neagra 4 Dani
Membru Asociatia Romana de Energie Nucleara
Membru ROMATOM
Membru al Comitetului National Roman al Consiliului Mondial al Energiei
1997-prezent Membru Grup Experti AIEA Viena

Studii 

Conducere Strategica in Domeniul Securitatii Nationale - Colegiul National de Aparare
Inginerie nucleara - AIEA Viena
Doctorat Management Industrial, Universitatea Brasov
Managementul Securitatii Nucleare - J.E.P.I.C. Japonia
Institutul Politehnic Bucuresti
Prof.univ.dr.ing tehnologii nuceare şi management industrial

Activitate:

Membru CN- PSD, Sef Departament Politici Industriale PSD
Vicepresedinte PSD Arges

Alte informaţii:

Medalia de Onoare 2006 a C.N.R. al Consiliului Mondial al Energiei
Premiul "Ionel Purica" 2007 acordat de A.R.E.N.
Diploma de Merit in Grad de "Ofiter cu Cruce" conferita de Comisia Superioara pentru Inventica Bruxelles
Cetatean de Onoare al orasului Cernavoda
Ordinul National "Steaua Romaniei" in Grad de Cavaler
Limbi straine: engleza, franceza 

Pagina 1 din 640