Duminică, 18 Februarie 2018

A murit George Ziguli, omul care a scris istorie pentru baschetul argeşean

Marţi, în jurul orei 19, a murit omul de al cărui nume se leagă cele mai mari performanţe ale baschetului argeşean, George Ziguli. Controversat om politic (a reprezentat într-o perioadă PNG, a fost alături de PDL, dar în acelaşi timă a fost un apropiat al lui Tudor Pendiuc), controversat personaj (cel puţin legăturile sale cu mulţi interlopi din Piteşti erau cunoscute), când vine vorba despre baschet, despre George Ziguli nu se poate vorbi decât la superlativ. Temperament vulcanic, excelent tehnician şi chiar psiholog, Ziguli a adus, în premieră pentru Piteşti, cupa de campioni naţionali pentru BCMU Piteşti, în 2000.
A murit la 60 de ani, în urma unui stop cardiac. În timpul zilei a avut o întâlnire cu mai mulţi oameni din lumea sportului, şi-a vizitat nepoţelul care a apărut pe lume în urmă cu doar câteva luni şi, în jurul orei 19, a căzut secerat pe scările unei farmacii. Medicii de pe ambulanţă nu au putut să îl salveze, în ciuda eforturilor.
După aflarea veştii, Direcţia Judeţeană pentru Sport Argeş, oficialităţile administrative au transmis mesaje de condoleanţe.
George Ziguli va fi înmormântat sâmbătă, la Cimitirul Sf. Gheorghe, în apropiere de cea de a doua sa casă, Sala Sporturilor din Trivale.
Read 232 times Last modified on Miercuri, 08 Octombrie 2014 14:13