Vineri, 15 Decembrie 2017
Ziua Mondială a Apei cu desene pe asfalt și concursuri (video)

Ziua Mondială a Apei cu desene pe asfalt și concursuri (video)

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea a desfășurat noi activități prin care a marcat, alături de tănăra generație, Ziua Mondială a Apei. Elevi ai clasei a II-a de la Școala “Nicolae Bălcescu” au sărbătorit apa în cadrul unei lecții deschise împreună cu chimiști ai Administrației care le-au arătat ce înseamnă activitatea într-un laborator și cum se pot afla, prin reacții chimice, informații importante despre apă.

Copiii și-au exprimat apoi creativitatea cu ajutorul desenelor pe asfalt. Eleviii de la Colegiul Tehnic Costin D. Nenițescu au vizitat Laboratoul de Calitate a Apei, fiind foarte interesați de analizele care se fac pentru determinarea calității apei. Au făcut observații la microscop și au văzut circuitul unei probe de apă, de la intrarea în laborator până la stabilirea parametrilor de calitate.

Cei mici l-au descoperit pe peștișorul Ovi și peripețiile lui în apa poluată, au realizat desene și machete pe tema apei. Printre unitățile implicate se numără Palatul Copiilor Pitești, dar și grădinițele Floare de Colț și Aripi Deschise.
Read 130 times