Vineri, 15 Decembrie 2017
Starfix, premiu la Sibiu Dans Festival

Starfix, premiu la Sibiu Dans Festival

Casa de Cultură a Studenților Pitești, prin trupa de dans Star Fix, a reușit să claseze județul Argeș pe podium la Festivalul Studențesc ”SIBIU DANS FESTIVAL”. În competiție s-au înscris 13 centre universitare din țară și străinătate.
Din cele 13 centre universitare participante, Casa de Cultură a Studenților Pitești, prin Star Fix, a reușit să obțină medalia de argint – premiul II, la dans de character – secțiunea grup, și medalia de bronz – premiul III, la show revue – secțiunea formative. La ambele categorii premiul I a fost câștigat de participanții din Serbia.
Sibiu Dans Festival 2017 a fost organizat de Casa de Cultură a Studenților Sibiu și cofinanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, Consiliul Județean Sibiu, prin Filarmonica de Stat Sibiu, Consiliul Local Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu.
Evenimentul a cuprins o serie de spectacole care au inclus dansuri originale pe toate gusturile. Nu a lipsit baletul modern, street dance-ul și hip-hop-ul, dar nici dansul modern, cel de caracter și show revue. Toate acestea au fost puse ȋn scenă de studenți români, dar și de peste hotare, veniți din cincisprezece centre universitare. Ediția din acest an a festivalului a debutat vineri, 30 iunie, la Cercul Militar, cu un maraton de peste patru ore de muzică, dans și voie bună. Criteriile de jurizare au fost următoarele: originalitatea, compoziţia coregrafică, valoarea interpretativă și impresia artistică.

Read 136 times