Vineri, 15 Decembrie 2017
Bronz pentru geniul de la Dinicu Golescu la Olimpiada Internațională de Informatică

Bronz pentru geniul de la Dinicu Golescu la Olimpiada Internațională de Informatică Featured

Două medalii de aur şi două de bronz au fost obţinute de elevii români la Olimpiada Internaţională de Informatică 2017, din Teheran, Iran. Medaliat cu argint la ediţia de anul trecut, Andrei Costin Oncescu, elev la Colegiul „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel a obţinut acum medalia de bronz. Cu doar câteva săptămâni înainte, Oncescu câștigase aurul la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale.
Conform ministerului Educației, la Olimpiada Internaţională de Informatică 2017, organizată la Teheran (Iran), în perioada 28 iulie - 3 august, au participat peste 300 de concurenţi din 84 de ţări.

Costin Andrei Oncescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional "Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, jud. Argeş) a obţinut medalia de aur  (CEOI) din acest an.
Costin Andrei Oncescu (18 ani) are un palmares uluitor în ultimii ani. În 2016 a obţinut medalia de aur la Olimpiada Naţională de Informatică, aur la Balcaniada de Informatică - seniori (după ce, în perioada 2012-2014, câştigase de trei ori consecutiv medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru juniori), la care se adaugă medalia aur la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară „Tuymaada“, şi argintul la Olimpiada Internaţională de Informatică desfăşurată la Kazan în 2016, plus bronzul din acest an.

Costin Andrei Oncescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, jud. Argeş) şi Andrei Costin Constantinescu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), premiați cu argint la ediția precedentă, sunt deținătorii medaliilor de bronz. Cei doi olimpici se regăsesc și pe lista premianților CEOI 2017: Costin Andrei Oncescu (aur) și Andrei Costin Constantinescu (argint).

Echipa României a fost însoțită și coordonată de Szabó Zoltan (profesor la Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Reghin/ISJ Mureș) și Răzvan-Dan Sălăjan (student la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca). Revenirea în țară va avea loc vineri, 4 august, ora 11:35, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” (via Istanbul).

Datorită acestor performanțe, România a depășit borna „100” în privința medaliilor cucerite la Olimpiada Internaţionale de Informatică și îşi consolidează poziţia a patra în clasamentulall times, având 103 medalii: 30 de aur, 45 de argint şi 28 de bronz.
 
Palmares Costin Andrei Oncescu, colegiul Dinicu Golescu, Câmpulung Muscel
2012, 2013, 2014
Aur la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru juniori)
2016
Aur Olimpiada Naţională de Informatică
Aur la Balcaniada de Informatică - seniori
Aur la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară „Tuymaada“
Argintul la Olimpiada Internaţională de Informatică desfăşurată la Kazan
2017
Aur la  Olimpiada de Informatică a Europei Centrale
Bronz la Olimpiada internațională de Informatică

Read 618 times