Miercuri, 21 Februarie 2018
Exclusiv! Spitalul de la Câmpulung va primi o donație de la Patriarhia Română

Exclusiv! Spitalul de la Câmpulung va primi o donație de la Patriarhia Română Featured

Spitalul municipal de la Câmpulung se va număra printre unitățile medicale care vor primi din partea Patriarhiei Române, prin donație, unul din cele 20 de dispozitive medicale Drӓger Jaundice Meter JM-105 de uz pediatric pentru stabilirea bilirubinei.

Evenimentul va avea loc miercuri, 9 august 2017, de la ora 10:30, în sala Conventus a Palatului Patriarhiei, informează Sectorul Social-Filantropic– Administraţia Patriarhală.

Fondurile necesare achiziţionării acestor aparate au fost strânse de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, sub îndrumarea Pr. Arhim. Ciprian Grădinaru. Aparatele Drӓger Jaundice Meter JM-105 sunt de ultima generaţie, iar costul este de 12.800 lei (fără TVA)/aparat. Cel mai importante avantaje sunt: procedura total neinvazivă, aparatul nu necesită consumabile şi permite memorarea rezultatelor a 100 de pacienţi/aparat.

Selecţia celor 20 de spitale beneficiare ale donaţiei a fost realizată pe baza datelor statistice oferite de Ministerul Sănătăţii, aplicându-se ca şi criterii: număr de paturi din secţiile de neonatologie, dotările deja existente, acceptul conducerii unităţilor spitaliceşti în cauza.

 Reprezentanţii unităţilor spitaliceşti vor participa şi la un instructaj de utilizare a aparatului realizat de un reprezentant al firmei producătoare. Evenimentul din data de 9 august nu reprezintă singura acţiune de acest gen. Din 2015 până în prezent, Patriarhia Română a mai donat aparatură medicală, cu sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, în valoare de 190.000 euro (aici fiind inclusă şi suma cheltuită pentru aparatura ce va fi donată miercurea viitoare), noteasză agenția de presă a Patriarhiei Române.

Read 1300 times