Vineri, 15 Decembrie 2017
Urmează noi scumpiri! Guvernul crește acciza la carburanți! Transportatorii au luat foc!

Urmează noi scumpiri! Guvernul crește acciza la carburanți! Transportatorii au luat foc!

Români, toamna va veni cu scumpiri masive! Guvernul Tudose pregăteşte majorarea accizelor la carburanţi, care va duce automat la scumpirea benzinei şi motorinei la pompă. Măsura ar urma să intre în vigoare de la 1 septembrie. Ca efect de domino, vor urma și creșteri ale tarifelor la produse și servicii. Măsura este cu atât mai neaşteptată cu cât scăderea accizelor fusese adoptată abia de la 1 ianuarie 2017, tot în urma unei decizii a Coaliţiei PSD-ALDE.
Potrivit unui proiect de ordonanţă de modificare a Codului Fiscal, atât benzina, cât şi motorina se vor scumpi cu 45 de bani pe litru.
"Pentru menținerea prețurilor produselor petroliere competitive în regiune, se propune revenirea, pentru benzină și motorină, la nivelurile accizelor practicate în anul 2016, respectiv: benzină fără plumb - 2.643,39 lei/tonă, respectiv 2.035,40 lei/1.000 de litri, iar  motorină - 2.245,11 lei/tonă, respectiv 1.897,08 lei/1.000 de litri", se arată în nota de fundamnetare a proiectului.


Transportatorii au criticat intenția guvernului.  „Din păcate, în formula pe care Guvernul o regăsește, să nu uităm că avem o piață de 8 mld de euro, în creștere după 2012, având exclusă supraacciza pe carburant, dar se pare că acele 0,007 procente creează o mare problemă în buget. Cred că după șase luni de zile actualii guvernanți și-au dat seama că a lupta cu foarte multe pârghii deodată se strică jucăria păpușilor. Și atunci unde putem să umblăm, unde se colectează cel mai repede și cel mai sigur? Lucrurile sunt foarte simple, umblăm în carburant, pentru că aceștia duc povara ultimelor 10 ani.”, a declarat la Realitatea Tv Ion Lixandru,vicepreședinte ARILOG.

Read 730 times Last modified on Marți, 08 August 2017 13:45