Vineri, 15 Decembrie 2017
De acum, puteți lucra de acasă! Guvernul a aprobat proiectul tele-muncă (video)

De acum, puteți lucra de acasă! Guvernul a aprobat proiectul tele-muncă (video)

De acum înainte, în anumite domenii, puteți munci și de acasă! Guvernul a aprobat un proiect de lege privind reglementarea activității de tele-muncă (munca la distanță), folosind tehnologia informației și comunicațiilor, o transpunere a conceptului de "teleworking" prevăzut în majoritatea statelor europene.
Acest concept este utilizat în țările dezvoltate economic pentru că are mai multe avantaje. Pentru angajator, se vor reduce costurile cu închirierea spațiilor, utilitățile, consumul de carburant și parcul auto. În ceea ce-l privește pe salariat, acesta va elimina consumul de bani și de timp cu deplasarea de la și până la sediul angajatorului, va avea libertatea alegerii locului de muncă și valorificării timpului de lucru, optimizându-și, astfel, raportul între viața profesională și cea personală. De asemenea, vor crește șansele de angajare pentru persoanele cu dizabilități.
Proiectul prevede că desfășurarea activității în regim de tele-muncă de către salariat va avea loc cel puțin o zi pe lună și se poate extinde pe toată perioada de lucru. Salariatul își poate exprima acordul cu această formă de organizare a muncii prin semnarea contractului individual de muncă sau a unui act adițional, după caz.

Sursa video: Agerpres


Media

Read 1262 times