Vineri, 15 Decembrie 2017
Percheziții la firme din Argeș într-un dosar de evaziune în care este băgată și firma de porci a fiului lui Liviu Dragnea

Percheziții la firme din Argeș într-un dosar de evaziune în care este băgată și firma de porci a fiului lui Liviu Dragnea

Percheziții în Pitești și mai multe alte localități din județul Argeș. În total au loc 14 percheziții în mai multe județe din țară, iar în Argeș acestea se desfășoară în: Merișani, Poenari de Argeș, Ștefănești, Domnești, Moșoaia, Bradu, Suseni și Pitești. Acuzații de evaziune fiscală pentru 12 societăți comerciale care își desfășoară activitatea în domeniile construcții, facility management, prelucrare deșeuri și creșterea porcinelor. În același dosar, mascații au năvălit și peste ferma de porci deținută de fiul lui Liviu Dragnea.

Procurorii de la Parchetul General au făcut, joi dimineață, percheziţii la ferme de porci, dar şi la firme de construcţii şi prelucrarea deşeurilor. Sunt 80 de adrese la care oamenii legii fac verificări. Potrivit unor surse judiciare, printre ei s-ar regăsi şi ferma de porci pe care fiul şefului PSD, Liviu Dragnea, o are în comuna Salcia, judeţul Teleorman. Din primele informaţii, directorul fermei de porci deţinută de fiul liderului PSD ar urma să fie reţinut, potrivit Antena 3. Perchezițiile au loc în Teleorman, Călărași, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Mureș și Vrancea. Sunt vizate 12 firme de construcții, prelucare deșeuri, dar și ferme de porci. Potrivit procurorilor Parchetului General, aceste firme sunt acuzate de evaziune fiscală și folosirea cu rea credință a bunurilor sau a creditului societății.

 Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează cercetări într-un dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu.
În cursul zilei de astăzi, 10 august 2017, pe baza mandatelor emise de instanță, sub coordonarea procurorilor, se efectuează percheziții în 80 de locații (sedii sociale și puncte de lucru ale unor societăți comerciale, precum și locuințe ale persoanelor care coordonează activitatea acestora) de către lucrători ai Poliției Sectorului 1 – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul polițiștilor din cadrul D.G.P.M.B. și unităților subordonate, respectiv din cadrul inspectoratelor de poliție județene Dâmbovița, Argeș, Brașov, Sibiu, Mureș, Vrancea, Călărași, Teleorman.

Din probatoriul administrat până în prezent, în ceea ce privește infracțiunea de evaziune fiscală, a rezultat că în contabilitatea a 12 societăți comerciale care își desfășoară activitatea în domeniile construcții, facility management, prelucrare deșeuri și creșterea porcinelor, în perioada 2010-2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, s-au evidențiat în contabilitate cheltuieli nereale, împrejurare ce a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei, echivalentul a 9.079.017 euro, din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat și 24.058.469 lei TVA dedus nelegal.

În vederea garantării recuperării acestuia, s-au instituit măsuri asigurătorii asupra unor bunuri imobile şi conturi bancare. Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii juridice - Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Read 2762 times Last modified on Joi, 10 August 2017 12:24