Marți, 20 Februarie 2018
În Pitești nu sunt nici parcări, Timișoara construiește complexuri sportive de cartier!

În Pitești nu sunt nici parcări, Timișoara construiește complexuri sportive de cartier!

Primăria Timişoara va construi în cartierele municipiului câte un complex sportiv şi de agrement care vor cuprinde bazine de înot acoperite şi în aer liber, terenuri de tenis cu nocturnă, baschet şi handbal, minifotbal, zonă fitness, dar şi locuri de joacă şi spaţii verzi, urmând să fie gata în anul 2019. În acest timp, la Pitești, abia dacă găsim locuri de parcare în cartiere, darămite astfel de complexuri sportive. De fapt, ce găsim noi în Pitești în afară de pavele? Câteva parcuri ale căror dotări au început să se scorojească deși au fost date în folosință în urmă cu doar câțiva ani, în urma reabilitărilor pe fonduri europene!
Ionică, ia aminte aici și nu mai fugi de responsabilități!
Primarul Nicolae Robu a declarat că a iniţiat respectivul proiect în toamna trecută, dar până acum nu au fost rezolvate aspectele de proprietate asupra terenurilor care nu erau ale municipalităţii. ”Acum este la semnat tema de proiect. Dăm drumul la licitaţie pentru contractarea proiectantului care să elaboreze studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, iar în 2019 va fi gata complexul din Calea Lipovei. Următorul complex va fi în Calea Buziaşului”, a spus Nicolae Robu.
Potrivit edilului, cel de-al doilea complex va fi mai mare, întrucât va avea suplimentar un stadion cu 5.000 de locuri iniţial, care va fi extins în două etape cu alte 10.000 de locuri. ”Acele mari şi multe terenuri virane din zona Lipovei nu aparţin Primăriei, ci Ministerului de Interne, al Apărării sau al Educaţiei. Am reuşit să identificăm o parcelă şi, la înţelegere cu un proprietar privat, am obţinut 11,5 mii metri pătraţi”, a mai spus Nicolae Robu. De asemenea, în Calea Şagului se va mai construi o astfel de bază.
Primarul a adăugat că toate lucrările sunt cu bugetare locală, pentru a fi siguri de execuţie

Read 211 times