Miercuri, 21 Februarie 2018
Sfaturi practice: Ce (nu) trebuie să faci atunci când întâlnești pe stadă un câine agresiv

Sfaturi practice: Ce (nu) trebuie să faci atunci când întâlnești pe stadă un câine agresiv

Ce faci atunci când te plimbi pe stradă sau în parc și te întâlnești cu un câine care dă semne de agresivitate? Chiar dacă nu există un șablon comportamental, există câteva gesturi pe care trebuie să le eviți. 
 
Niciun stăpân nu ar trebui să iasă în zone publice fără să aibă câinele în lesă!
Doctorul Flavius Băjan, conductor de câini, susține că în primul rând nu ar trebui să existe niciun stăpân care să își scoată câinele în zone publice fără să îl țină în lesă. Dacă această regulă universală ar fi pusă în practică, ar putea fi evitate cele mai multe dintre incidentele posibil violente. Dacă totuși ajungi într-o astfel de situație, poți evita o posibilă situație agresivă din partea câinelui dacă eviți contacul vizual direct și dacă nu fugi atunci când câinele vine totuși spre tine.
 
Orice stăpân trebuie să se știe din start că trebuie să meargă cu câinele în lesă când este în afara curții lor. Niciodată, în afară, nu am văzut vreun câine care nu este cu lesă. Este o regulă și pentru marii campioni. Și cel mai mare dresor din lumea face la fel, atunci când iese cu câinele în grupuri de oameni, în societate. Dacă această regulă s-ar respecta, nu ar mai apărea incidente. Este o supraestimare a controlului pe care posesorii cred că îl au asupra câinelui. Ar trebui să dispară practica acesta de a nu ține câinii în lesă în spațiile publice.
Cum sa previi agresiunea unui câine. Reguli de respectat în libertate cu un caine care pare agresiv:
Nu trebuie sa te uiti în ochii lor. Ei consideră că îi inviti la confruntare. în mod natural, ei evita privirea directă. Doar atunci când caută confruntarea pentru a testa locul în ierahie se privesc în ochi. Atunci, dacă întâlnești un astfel de câine cu o atitudine agresivă, cauta o privire laterală și, cu coada ochiului, vezi mișcările cainelui. În al doilea rand, dacă un câine se apropie de tine, nu fugi. Îi stimulezi instictul de prădaăor. Este cea mai proastă soluție. Dintre mai multe rele, alege pe aceea de a sta pe loc. Poti adopta o postura de dominare, dar trebuie o balanță între semnalele tale de agresivitate și intensitatea dorinței câinelui de a intra în contact cu tine. De regulă, câinii vin din dorința de a vedea cine ești. Nu exista un șablon comportamental.
Read 1473 times