Marți, 20 Februarie 2018
Video! Simona Halep a devenit prima jucătoare de tenis din România Numărul 1 Mondial

Video! Simona Halep a devenit prima jucătoare de tenis din România Numărul 1 Mondial Featured

Simona Halep a devenit prima româncă nr. 1 mondial în tenis. Ea va ocupa, de luni, locul 1 în clasamentul WTA, după ce a câștigat semifinala cu Jelena Ostapenko cu 6-2, 6-4, din turneul de la Beijing. Românca a pierdut finala  în fața Caroline Garcia, dar asta nu a mai contat. Simona Halep scrie istorie și este locul 1 în clasamentul WTA!
Halep devine prima româncă lider mondial în tenis, al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974.

Antrenorul Simonei, Darren Cahill, a postat pe Twitter, după meci: "Mare jucătoare. Mare tânără doamnă. Te-ai descurcat grozav, Simo! O zi de rămas în minte pentru totdeauna!" Simona Halep este a 25-a jucătore din istorie care devine numărul 1 WTA, începând din 1975, când a fost introdus sistemul computerizat. Ea o detronează pe spaniola Garbine Muguruza, care a fost ocupanta locului 1 mondial timp de 4 săptămâni.
Românca a devenit, la finalul Turneului de la Wimbledon, jucătoarea cu cele mai multe săptămâni consecutive în Top 10. Halep a intrat în topul primelor jucătoare din lume la 27 ianuarie 2014, poziție pe care a ocupat-o neîntrerupt de atunci.


Media

Read 772 times