Marți, 16 Ianuarie 2018
Linia Publitrans care mergea spre VIVO!, eliminată. A mers pe minus 10 luni!

Linia Publitrans care mergea spre VIVO!, eliminată. A mers pe minus 10 luni!

Cei care călătoresc cu transporul în comun vor avea de suferit de la 1 ianuarie. Linia care asigura trasnsportul și pentru zona de Est a orașului va fi desființată. La mai puțin de un an de la intrarea pe traseul Publitrans, s-a dovedit că această linie este un eșec total. Este vorba despre linia care acopera traseul Vivo! Pitești – hotel Ramada – bariera CFR – strada Maternității, pe lângă Centrul de Diagnostic și Tratament către Colegiul „I.C. Brătianu” – Muzeul Județean – Agenția de Mediu – Rectoratul Universității Pitești – Biserica Evanghelică – Bazinul Olimpic – Vivo! Pitești.

Inițial, autobuzul a fost băgat până la Vivo! Apoi, după scandalul generat de transportul pe zona metropolitană, Primăria și Publitrans au decis să pună autobuzul cu o stație în interesecția dintre drumul național care venea dinspre Ștefănești spre Pitești, cu DN 73, spre Câmpulung, în dreptul Petrom, expunând posibili călători inclusiv la riscul de a suferi un incident rutier în contextul în care acea interescție este blocată aproape la orice oră din zi, fiind totuși vorba de intrarea în Pitești. Ca urmare, evident, autobuzul a mers mai mult cu șoferul și, eventual, controlorii.

S.C. Publitrans 2000 S.A, anunţă că începând cu data de 01.01 2018, linia de transport 1B va fi anulată. În urma studiului efectuat în ceea ce priveşte linia de transport 1B, a rezultat că aceasta nu satisface caracterul său de utilitate şi interes public, având un grad redus de încărcare şi prin urmare o cerere redusă, rezultând în medie un număr de 5 călători pe cursă. Reamintim faptul că linia 1B a fost înfiinţată in data de 01.03.2017, dorindu-se asigurarea transportului şi pentru zona de Est a oraşului. Călătorii cărora li s-au eliberat abonamente pe traseul liniei 1B în cursul lunii decembrie, pot solicita restituirea sumelor de bani, reprezentând contravaloarea abonamentului. Rămânem deschişi în ceea ce priveşte orice transport în zonă -  apare pe site-ul Publitrans 2000 SA.

Anunțată cu mare tam-tam această linie s-a ajuns ca în autobuzul Publitrans abia dacă se urcau cinci persoane zilnc. Adică, vreo 10 luni Publitrans a mers la pierdere sigură în condițiile în care VIVO! Pitești suportă în regim propriu costurile transporturilor pentru cei care vin la shopping, ca peste tot în țară.
Același transport gratuit oferit, peste tot în țară, de toate marile centre comerciale, dar căruia primăria Pitești încearcă din răsputeri să îl scoată din oraș în mod ilegal, intervenind în contractul dintre două părți private.
Conducerea Primăriei se plânge că i-ar fi furați călătorii, deși se vede treaba câți călători sunt dispuși să plătească biletele la Publitrans în loc să meargă gratuit, pe banii centrelor comerciale. Mai mult, refuză să pună la dispoziție, cum prevede legislația, stații oficiale, fie în stațiile Publitrans fie în alte stații separate, pe care ar putea lua și chirie. Cine plătește această gaură în bugetul Publitrans? Vă puteți da singuri seama!

Read 2588 times Last modified on Joi, 28 Decembrie 2017 17:20